Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Άκυρες οι εκλογές της ΕΟΚ (pics)

Άκυρες οι εκλογές της ΕΟΚ (pics)

eok1

Γιώργος ΚογκαλίδηςΌταν μια ομοσπονδία (ΕΟΚ) ανακοινώνει με δελτίο Τύπου (04/09/2016) πως «με πανηγυρικό τρόπο και ποσοστό 90,71%, η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου επανεξελέγη στις σημερινές εκλογές της ΕΟΚ, αποσπώντας την έμπρακτη επιδοκιμασία των σωματείων…», δεν έχει λόγο να μην δίνει τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης. Κάθε λογικός άνθρωπος θα τα είχε κάνει φέιγ βολάν για να διαφημίσει την πανηγυρική εκλογή του.

Η ΕΟΚ έπραξε το αντίθετο και χρειάστηκε να φτάσει ο Βασίλης Ντάκουρης στην εισαγγελία και να πάρει τα πρακτικά με εισαγγελική παραγγελία. Από μόνο του το γεγονός «φώναζε» πως κάτι είχαν να κρύψουν, γι’ αυτό και ουδέποτε, και πουθενά, και με οποιοδήποτε δημόσιο ή άλλο τρόπο, ανακοινώθηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΟΚ τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα.

Τι προκύπτει; Καταφανής παράβαση του ισχύοντος καταστατικού και της κείμενης νομοθεσίας, με αυθαίρετη διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων, με διαχωρισμό εκ των προτέρων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, σε τακτικά και αναπληρωματικά υποψήφια μέλη!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ, «όρισαν» ποιους ήθελαν αναπληρωματικούς και ποιους όχι, απαγορεύοντας από τους εκλέκτορες να επιλέξουν! Το τραγελαφικό στην ιστορία είναι πως κάποια μέλη του Δ.Σ. (από τον αυθαίρετο διαχωρισμό τακτικών υποψήφιων μελών) έχουν πάρει λιγότερους ψήφους από άλλα… μη μέλη του Δ.Σ. (που ήταν αυθαίρετα στον κατάλογο των υποψήφιων αναπληρωματικών μελών). Μόνο στην ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου συμβαίνουν αυτά.

Η παράγραφος 9 του άρθρου 10 του καταστατικού της ΕΟΚ, αναφέρει: «Με βάση τις υποψηφιότητες, που προτάθηκαν, το Δ.Σ. με απόφαση του, αφού εξετάσει τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων, για κάθε υποψήφιο, καταρτίζει ενιαίο κατάλογο των υποψηφίων, κατ’ απόλυτο αλφαβητική σειρά.

Ο ενιαίος αυτός κατάλογος χρησιμοποιείται στις αρχαιρεσίες, σαν κοινό ψηφοδέλτιο. Από το κοινό αυτό ψηφοδέλτιο οι αντιπρόσωποι των σωματείων – μελών ψηφίζουν τους υποψήφιους της προτίμησης τους. Ο ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων αναρτάται σε περίοπτη θέση των Γραφείων της Ομοσπονδίας, οκτώ (8) ημέρες, πριν από την ημέρα που ορίσθηκε για την ψηφοφορία».

Στις αρχαιρεσίες από τα εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο της ΕΟΚ (800 στον αριθμό), ψήφισαν 581 (αποχή 27,37%) και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 578 (λευκά 3). Στο σύνολό τους οι 18 υποψήφιοι εκλέχτηκαν μέλη του Δ.Σ., παρόλο που μετά τον αρχικό αυθαίρετο διαχωρισμό τακτικών και αναπληρωματικών μελών, κάποιοι από τους υπόλοιπους υποψήφιους πήραν περισσότερους σταυρούς από τους αρχικά εκλεγμένους.

Έχει να πει κάτι ο κ. Βασιλειάδης; Μήπως έχει να μας πει κάτι ο κ. Κοντονής για τον «φάρο» του ελληνικού αθλητισμού;

Δείτε τις φωτογραφίες:

eok2

eok3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…