Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ – Στρασμπούρ 78-69

ΑΕΚ – Στρασμπούρ 78-69

kevin punter aek

Μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ, καθώς κέρδισε την Στρασμπούρ με 78-69, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ. Σε ένα παιχνίδι που, όπως κάθε παιχνίδι της Ένωσης φέτος, με δραματική τροπή, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν δίπλα στο σκορ από την αρχή ως το 35′. Το “Νίκος Γκάλης” μίλησε στο τέλος, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα  έβγαλαν νεύρο και τελικά η Ένωση κέρδισε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο και παίζοντας πιο ωραίο μπάσκετ, με δυναμικές άμυνες και σωστές επιθέσεις, γεγονός που την έκανε να τελειώσει την πρώτη περίοδο στο +8(23-15).

Στην δεύτερη περίοδο, το παιχνίδι ισορρόπησε με την ΑΕΚ, να μην χάνει τον έλεγχο του αγώνα, μη καταφέρνοντας παράλληλα να αυξήσει την διαφορά από την Στρασμπούρ. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το +8 των “κιτρινόμαυρων” να παραμένει (41-33).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση παρουσιάστηκε αγνώριστη, σε σχέση με το πρώτο, καθώς η άμυνα έχανε τις φάσεις, μεταφέροντας τον “εκνευρισμό” στην επίθεση. Η Στρασμπούρ κατάφερε  να περάσει μπροστά με 6 πόντους (51-57) και να βρεθεί στο τέλος της περιόδου στο +2(55-57).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ, σοβάρεψε ξανά, θυμίζοντας την ομάδα της πρώτης περιόδου, με την άμυνα να “σφίγγει”, δίνοντας παράλληλα ώθηση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη, να κερδίσει όλες τις μονομαχίες και τελικώς να κερδίσει με μία καλή διαφορά (78-69).

Για την Ένωση καλύτερος παίκτης ήταν ο Κέβιν Πάντερ, με 15 πόντους 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ από την Στρασμπούρ ξεχώρισε ο Ζακ Ράιτ με 14 πόντους 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Καθοριστικοί στην ανατροπή της ΑΕΚ ήταν οι Βασιλόπουλος και Ξανθόπουλος.

Στον επαναληπτικό προημιτελικό, στην Ένωση αρκεί, να χάσει ακόμα και με 8 πόντους διαφορά, ώστε να βρεθεί στο Final 4 της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 41-33 55-57, 78-69.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 8 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τζέιμς 6 (6 ριμπάουντ), Πάντερ 15 (2), Σάκοτα 12 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 9 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 16 λεπτά), Χάρις 12 (4/12 σουτ), Χάντερ 5, Λαρεντζάκης 4, Μαυροειδής 5, Ξανθόπουλος 2.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Κολέ):  Μποστ 9 (3/13 σουτ, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Λαμπεϊρί 15 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λελούπ, Ράντολφ 12 (2), Ράιτ 15 (7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Άτκινς 4, Μπιλάν 1, Ίνγκλις 6, Λόγκαν 7 (1/6 τρίποντα).

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…