Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θα ήταν πολύ καλή ιδέα το να παραμείνω στον ΠΑΟΚ…”

“Θα ήταν πολύ καλή ιδέα το να παραμείνω στον ΠΑΟΚ…”

goss paok

Για τον Τέραν Πέτεγουεϊ αλλά και για την προοπτική να παραμείνει στον ΠΑΟΚ (το ebasket.gr εδώ και πολύ καιρό είχε αναφερθεί σε αυτό το ενδεχόμενο) μίλησε ο Φιλ Γκος. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός του “Δικεφάλου” τόνισε:

Για τα παιχνίδια που “έρχονται”: “Σε αυτήν την περίοδο της διακοπής, υπάρχει μια καλή ευκαιρία για εμάς, να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ένα κακό διάστημα, στο οποίο είχαμε τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Πρέπει να δουλέψουμε και να φτάσουμε στο ρυθμό που χρειάζεται να βρεθούμε, ώστε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο υπέρ μας και να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια”.

Για τα ματς με την Καρσίγιακα: “Έχουμε τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επανέλθουμε σε καλή αγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το Champions League, αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως εμείς πετύχαμε το ακατόρθωτο. Ξεκινήσαμε την πορεία μας από την προτελευταία θέση του ομίλου και καταφέραμε στο τέλος της κανονικής περιόδου να είμαστε στην τρίτη θέση. Δε θέλω να σκεφτώ αυτήν τη στιγμή τα παιχνίδια με την τουρκική ομάδα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το τι κάνουμε εμείς. Αμέσως μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα θα ασχοληθούμε με την Καρσίγιακα”.

Για την απόκτηση του Πέτεγουεϊ: “Τον γνωρίζω από την περσινή κοινή μας παρουσία στο ιταλικό πρωτάθλημα. Είχαμε παίξει ως αντίπαλοι. Αυτό που θυμάμαι είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη, ικανό στο σκοράρισμα, ενώ πιστεύω πως θα μπορέσει να πάρει την πίεση από μένα στο επιθετικό κομμάτι, ώστε να λειτουργήσω πιο ελεύθερα. Το θέμα, για οποιονδήποτε παίκτη έρχεται αυτή την περίοδο στην ομάδα, είναι να μπορέσει να προσαρμοστεί. Έρχεται από το γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από το Ελληνικό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τον κάνουμε να αισθανθεί άνετα, να μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα, ώστε να μπορέσει να δώσει στην ομάδα όλα αυτά που μπορεί”.

Για την πιθανή παραμονή του στον ΠΑΟΚ: “Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία και το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο εδώ. Είναι πολύ ωραία τόσο για ν’ αγωνιστείς όσο και για να ζήσεις. Θα ήταν πολύ καλή ιδέα το να μείνω. Ωστόσο δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Η ομάδα ξεκίνησε με τη δική μου παρουσία κι έκανε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα. Το θέμα όμως δεν είναι τι γίνεται σε αυτό το κομμάτι της σεζόν αλλά στα πλέι οφ. Την περσινή σεζόν δεν είχα την ευκαιρία να παίξω στα πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος και θα ήταν πολύ σημαντικό για εμένα και την ομάδα, να μπορέσω να παίξω φέτος και να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποια ωραία πράγματα. Θέλω να πετύχω πολλά με τον ΠΑΟΚ, αλλά προτιμώ να μείνω ταπεινός και μέσα από την προσπάθεια της ομάδας να πετύχουμε όσα πρέπει”.

Για το “δέσιμο” που απέκτησε με τον “Δικέφαλο” και ότι έπαιζε ακόμη και με τραυματισμό: “Ήταν ένας σχετικά μικρός τραυματισμός. Ωστόσο θεωρώ πως ο ρόλος μου είναι σημαντικός για την ομάδα κι έτσι αισθάνομαι ότι με αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Ένας τέτοιος τραυματισμός δεν θα μπορούσε να με κρατήσει μακριά από την προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τους στόχους της. Είμαι 34 ετών κι ουσιαστικά δεν έχω πολλά να χάσω. Οπότε όταν θεώρησα πως δε διακινδυνεύω πολλά πράγματα, ήμουν εκεί. Δεν ήθελα ν’ αφήσω την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή. Είμαι πολύ καλά και νιώθω 100% έτοιμος να βοηθήσω. Έχω ξεπεράσει εντελώς το θέμα του τραυματισμού μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…