Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός: Ο… άγνωστος κύριος Πέιν

Παναθηναϊκός: Ο… άγνωστος κύριος Πέιν

payne

Αν υπήρχε ένας παίκτης που να ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ του Παναθηναϊκού είναι ο Άντριαν Πέιν. Ένας παίκτης που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα βρεθεί στον δρόμο τους και που απέκτησαν χάρη σε μια παλιά… αμαρτία! Κι επειδή τον… ψάξαμε, έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτόν.

Πάμε ανάποδα και ξεκινάμε από το τέλος. Είναι η ιδανική μεταγραφή, επειδή ταιριάζει με όλους τους ψηλούς που διαθέτει το «τριφύλλι». Με τον Πέιν θα έχει πολλά σχήματα και ακόμα περισσότερη αθλητικότητα, στοιχεία που αναζητά ο Τσάβι Πασκουάλ. Μοναδικό ζητούμενο είναι αν και πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί.

Ο… σκελετός στην ντουλάπα

Ο Αμερικανός είναι απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ, με πολύ καλά νούμερα να τον συνοδεύουν (είχε 16.4 πόντους και ποσοστό 42% στα τρίποντα, πριν 3.5 χρόνια). Καλό κολεγιακό πρόγραμμα, αλλά στη Μινεσότα δεν έπιασε. Αντίθετα στους Ορλάντο Μάτζικ (αποκτήθηκε με 2-way contract) ήταν καλός, έχοντας 4 πόντους σε 8 λεπτά συμμετοχής, με 71% στα 2ποντα κι 67% στα 3ποντα.

Δεν θα έφευγε, αν δεν έβγαινε ο… σκελετός από την ντουλάπα. Ένα σκάνδαλο, που χρονολογείται στο 2010 βρήκε στην επιφάνεια. Ο Πέιν κατηγορείται ότι -όταν ήταν στο κολέγιο- μαζί με συμπαίκτες του βίασαν μια κοπέλα. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι το σεξ ήταν συναινετικό, πιθανότατα δεν θα βγει κάτι, αλλά η… ρετσινιά τον ανάγκασε να αλλάξει ήπειρο.

Σκιάχτρο

Η… ιστορία αυτή βόλεψε τον Παναθηναϊκό, που απέκτησε ένα… σκιάχτρο. Μπορεί να έχει ύψος 2μ08, αλλά το άνοιγμα χεριών του έχει μετρηθεί στα 2μ24. Παίζει και στις δύο θέσεις των ψηλών, έχει ποικιλία στο επιθετικό του παιχνίδι, μπορεί ακόμα να λειτουργήσει κι ως spot up shooter, ακόμα κι από το τρίποντο.

Είναι εξίσου καλός και με πρόσωπο και με πλάτη, παίζει ως roller στο pick n roll, κάνει σωστά σκριν, ενώ μπορεί να κρατήσει τη θέση του στο low post. Έχει ικανότητα να λειτουργήσει και ως cutter προς το καλάθι και να επιτίθεται στα close outs. Έχει εξαιρετικό κορμί, γι’ αυτό μπορεί και να παίξει ως «5» και να σταθεί ως δίδυμο με Γκιστ, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ, ακόμα και με τον Βουγιούκα.

Τον είχαν… σημαδέψει

Ο Πέιν δεν είναι άγνωστος στον Παναθηναϊκό, δεν είναι… τωρινή ιστορία. Απλά τώρα άνοιξε ο δρόμος. Ο Γιώργος Βόβορας τον είχε δει το καλοκαίρι, τον είχε «σημαδέψει» και είχε μιλήσει με τους ανθρώπους της Μινεσότα κι απ’ όλους είχε ακούσει πολύ καλά λόγια.

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση, που έρχεται να ισχυροποιήσει τον Παναθηναϊκό και να αλλάξει εντελώς (προς το καλύτερο) την εικόνα του.

Αντί επιλόγου: Δεν είναι αυτοσκοπός η επιβεβαίωση, αλλά επειδή τότε είχαμε δεχθεί κριτική (καλοδεχούμενη), θυμηθείτε από πότε γράφαμε ότι ο Παναθηναϊκός «φώναζε» πως θέλει σέντερ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…