Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Να διορθώσει το λάθος

Ολυμπιακός: Να διορθώσει το λάθος

papagiannis kings

Γιώργος ΚογκαλίδηςΌσοι είχατε διαβάσει το άρθρο μας «No Pri, No party» κι είδατε τη χθεσινή μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη, μπορεί και να μας… δικαιώσατε. Δεν είναι, όμως, παιχνίδι ενός το μπάσκετ. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι από τα βασικότερα κομμάτια της μηχανής, αλλά δεν φτάνει από μόνος του για να κερδίζει ο Ολυμπιακός δύο φορές τη Φενέρμπαχτσε και δύο φορές τη Ρεάλ.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ξεπέρασε την… αγωνιστική κοιλιά κι ανεβαίνει επικίνδυνα για τις αντίπαλες άμυνες, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δείχνει νέα πράγματα στο παιχνίδι του (η άμυνα στον Ντόνσιτς δεν ήταν κάτι που είχαμε στον νου, άρα κάτι καλό πρέπει να κάνει το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού), ο Χόλις Τόμπσον έδειξε ότι υπάρχει, χωρίς πάντως να είναι καλός. Ήταν πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα ματς.

Τον κλείνεις… χθες

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να νικήσουν κάθε αντίπαλο, αν έχουν αρκετούς παίκτες στην εξίσωση. Για παράδειγμα, όταν ο MVP της χθεσινής αναμέτρησης (Γιώργος Πρίντεζης) ήταν στον πάγκο, στο παρκέ υπήρχε το… φονικό όπλο. Ο Κάιλ Ούιλτζερ δεν είναι ακόμα έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας, καθώς του λείπουν πολλά στοιχεία στο πίσω μέρος του γηπέδου, όμως είναι… λαβράκι.

Αν και ξένος, θαρρώ πως είναι παίκτης που τον… κλείνεις χθες για του χρόνου (κι όχι μόνο). Απίστευτη ευχέρεια στο σουτ, μπορεί να ξεκλειδώσει κάθε άμυνα και προσφέρει στον Ολυμπιακό το μακρινό σουτ από το «4», το οποίο δεν είχε ποτέ με τέτοια αξιοπιστία. Είπαμε, πρέπει να μάθει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά είναι παίκτης που νιώθει η άμυνα.

Κίνηση ματ

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως ο Γιώργος Παπαγιάννης ξεκίνησε την καριέρα του από το Περιστέρι. Η αλήθεια είναι πως εκεί βρήκε έναν άνθρωπο (Αργύρης Πεδουλάκης), ο οποίος τον πίστεψε. Αυτός τον έβαλε στο μπάσκετ, αυτός τον πρότεινε στον Παναθηναϊκό. Νωρίτερα είχε περάσει από τον Ολυμπιακό, αλλά το ταλέντο του δεν εκτιμήθηκε.
Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι μπορεί να έχουν (ο νεαρός διεθνής έχει προτεραιότητα να μείνει στο ΝΒΑ) την ευκαιρία να… διορθώσουν το λάθος, να κάνουν κίνηση ματ και να γεμίσουν κι άλλο το ρόστερ, με ποιοτικούς παίκτες.

Όπως έκαναν και με τον Κώστα Παπανικολάου, μπορούν να κάνουν τώρα με τον Παπαγιάννη. Κι αν σκεφτούμε ότι ο Μιλουτίνοφ του χρόνου θα βρίσκεται (λογικά) στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, δεν θα χρειαστεί να χτίσουν από την αρχή τη γραμμή ψηλών, έχοντας από τώρα τον Παπαγιάννη στο ρόστερ.

ΥΓ: Για το δημοψήφισμα του Παναθηναϊκού τα γράψαμε από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάλαβε ότι οδηγείται σε λάθος διαδρομή κι άλλαξε πορεία. Κακά τα ψέματα, η Ευρωλίγκα -στην παρούσα φάση- είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …