Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ντεμπούτο για τρεις!

Ντεμπούτο για τρεις!

HELLAS

Ο αποψινός αγώνας απέναντι στην Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είναι ιδιαίτερος για τρεις παίκτες.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Μιχάλης Λούντζης έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση με την Εθνική Ανδρών, μετά από μια μακρά και πετυχημένη διαδρομή στις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Ο πρώτος κατέκτησε το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο σε επίπεδο Εφήβων το 2008 στον Πύργο και σε επίπεδο Νέων Ανδρών το 2009 στη Ρόδο. Παράλληλα ήταν μέλος της Εθνικής U19 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όκλαντ το 2009 και της Εθνικής Νέων Ανδρών που το 2010 ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό U20 του Ζαντάρ.

Ο δεύτερος πέρασε επίσης από τον προθάλαμο της Ανδρών. Συμμετείχε με τους Έφηβους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2011 και του 2012 καταλαμβάνοντας τη 14η και την 11η θέση αντίστοιχα, ενώ με τους Νέους Άνδρες ήταν πέμπτος το 2013 και έκτος το 2014, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο.

Ο τρίτος και νεότερος της παρέας κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων το 2015 στο Βόλο και με τη Νέων Ανδρών το 2017 στο Ηράκλειο. Στην ίδια πόλη ήταν μέλος της U19 που τερμάτισε τέταρτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015.

Πηγή: ΕΟΚ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…