Κεντρική Γυναίκες “Να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια κόντρα στην Πορτογαλία”

“Να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια κόντρα στην Πορτογαλία”

Περισσότερη ενέργεια πρέπει να βγάλουν οι παίκτριες της Εθνικής Γυναικών κόντρα στην Πορτογαλία, όπως δήλωσε η συνεργάτιδα του Κώστα Κεραμιδά, Ελένη Καφαντάρη. Η άμεση βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού ανέλυσε τι ακριβώς πρέπει να κάνει η Εθνική, για να επιστρέψει στις νίκες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

“Η Πορτογαλία μπορεί να μην έχει ακόμα νίκη στον όμιλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί όλα τα παιχνίδια τα έχει παλέψει μέχρι τέλους. Τη Μ.Βρετανία την κέρδιζε για 35 λεπτά και έχασε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Είναι μια ομάδα που μας δημιούργησε και το Νοέμβριο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πιέζει σε όλο το γήπεδο για να δημιουργήσει πρόβλημα στη μεταφορά της μπάλας και να μας εμποδίσει να ολοκληρώσουμε τα συστήματά μας.

Επίσης, η Πορτογαλία στηρίζεται αρκετά στο ένας εναντίον ενός, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει βοήθειες από την αδύνατη πλευρά και να τροφοδοτηθεί και η Ντα Σίλβα που είναι και η καλύτερη της παίκτρια. Από εκεί και πέρα τα γκαρντ της αντιπάλου μας είναι διεισδυτικά και έχουν και καλό τρίποντο. Από την δική μας  πλευρά πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ακόμα και μόνο αυτό αν διαφοροποιήσουμε, θα αλλάξει όλη η ομάδα μας. Εμείς πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην εκτέλεση των συστημάτων γιατί η Πορτογαλία προσπαθεί πολύ να μας χαλάσει το παιχνίδι και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Επειδή είμαστε πιο ψηλή ομάδα, πρέπει να έχουμε καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα μπροστά, κάτι το οποίο μας έλειψε στο Ισραήλ.

Η Εθνική μας, ήδη, δείχνει στοιχεία αλλαγής μέσα στο γήπεδο, καταλάβαμε τι κάναμε λάθος, τα συζητήσαμε, τα δουλέψαμε και πιστεύω ότι αύριο θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να βάλουμε εύκολα καλάθια, να ανέβει η ψυχολογία μας και να μας δώσει ώθηση ο κόσμος. Εχουμε αντιμετωπίσει πολύ πιο δυνατές ομάδες από την Πορτογαλία στο παρελθόν και τα έχουμε καταφέρει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Βιντσιλαίου νίκησε τη Λούκα

Ελληνική «μονομαχία» υπήρξε στη Σουηδία. Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Αγγελικής Βιντσιλαίου…