Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να αποδείξουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ως το τέλος”

“Να αποδείξουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ως το τέλος”

tillie

Ο Κιμ Τιλί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του και νιώθει πανέτοιμος για να επιστρέψει στα παρκέ και να ενισχύσει τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Ακόμη ο Γάλλος φόργουορντ μίλησε για τα ηγετικά λόγια των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη στα αποδυτήρια, ενώ ανέφερε πως θέλει να παραμείνει στην χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του “ερυθρόλευκου” στην ιστοσελίδα bebasket.fr. :

Για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό: “Το καλοκαίρι ήμουν ελεύθερος έπειτα από τρία χρόνια στη Βιτόρια και είχα λίγη αγωνία. Δεν υπήρχαν πολλές μεταγραφές στην EuroLeague μέχρι τα μέσα Ιουλίου, αλλά ήμουν αισιόδοξος και είχα υπομονή.  Η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη που έλαβα. Ήταν βιαστικοί να υπογράψουν παίκτη. Θυμάμαι πως μου έκαναν την πρόταση και πως την επόμενη μέρα μίλησα με τον κόουτς Σφαιρόπουλου. Μου εξήγησε το πρότζεκτ και μου είπε πως έχω δύο μέρες για να αποφασίσω. Μέσα σε 24 ώρες του τηλεφώνησα και του είπα πως το πλάνο είναι καλό. Γνώριζα πως θα έχω τον ίδιο ρόλο που είχα στη Βιτόρια και πως θα έπαιζα πίσω από τον Πρίντεζη. Γνώριζα την αποστολή: να δίνω ενέργεια, να παίζω να καλή άμυνα, να σουτάρω, όταν είμαι ελεύθερος. Πάνω – κάτω ό,τι έκανα και  στην Μπασκόνια. Δέχθηκα με χαρά, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι έχει μία από τις πιο όμορφες ιστορίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βρίσκεται και σε μία όμορφη πόλη και αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την καριέρα μου”.

Για το συμβόλαιό του: “Το συμβόλαιο μου είναι για 1+1 χρόνια. Ο δεύτερος χρόνος δεν είναι εγγυημένος. Εξαιτίας του τραυματισμού μου πρέπει να παίξω καλά τους τελευταίους μήνες. Το να είμαι στον Ολυμπιακό είναι σαν όνειρο. Είναι από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη ιστορία. Έχει παίκτες όπως είναι ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Έχουν σπουδαία ιστορία στην Ευρώπη. Έχουν μεγάλη εμπειρία και στα αποδυτήρια τη μεταδίδουν στους συμπαίκτες τους. Ο Σπανούλης είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Μας μιλάει πολύ πριν αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων. Έχουμε πολλά να μάθουμε από εκείνον και αυτό κάνω. Ο στόχος μου είναι να παραμείνω στην Ευρωλίγκα, ειδικά από την στιγμή που γίνεται μία κλειστή λίγκα, αλλά πριν από αυτό θέλω μείνω στον Ολυμπιακό και του χρόνου. Είμαι ευτυχισμένος στην Αθήνα, αλλά πρέπει να αποδείξω την αξία μου”.

Για τον τραυματισμό του: “Ήταν ένα ατύχημα, πραγματικά δεν είχα την δυνατότητα να το αποφύγω. Δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στον προσαγωγό και στην προθέρμανση της αναμέτρησης με την Μπασκόνια συνέβη. Νομίζω πως οφείλεται στην επιβάρυνση, . Δεν είχα τραυματιστεί για έξι χρόνια και δεν  είχα σταματήσει να παίζω. Δεν είχα ξεκουραστεί. Αρχικά μου είπαν πως θα έλειπα για 4-6 μήνες. Έχουν περάσει 3,5 μήνες, αλλά βρίσκομαι μπροστά από το πρόγραμμα αποθεραπείας. Έχω δουλέψει πολύ. Ελπίζω να επιστρέψω πιο δυνατός. Ο στόχος είναι να επιστρέψω στο 100% όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού: “Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά περάσαμε έναν δύσκολο μήνα (σ.σ. τον Ιανουάριο). Παρόλα αυτά, όμως, είμαστε στη 2η θέση της Ευρωλίγκα κι ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Έχουμε μεγάλους στόχους. Η ομάδα μας μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Έχουμε ήδη την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρώτο τρόπαιο της σεζον στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ (σ.σ. 17/2). Δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμος, θα δούμε (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε στις 9/2)”.

Για την κόντρα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: “Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στην Αθήνα από μικρός υποστηρίζεις μία από τις δύο ομάδες. Υπάρχει μίσος ανάμεσά τους. Είναι σημαντικό να νικάς σε αυτά τα παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα είναι τρελή. Ήμουν στο γήπεδο, όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό πριν από λίγες μέρες. Ηττηθήκαμε, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή. Το πάθος για το μπάσκετ είναι εντυπωσιακό.  Οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχω παίξει κάποιο ματς στην έδρα μας (σ.σ. με φιλάθλους). Γνωρίζουν πως έχω τραυματιστεί, μου δίνουν κουράγιο και αυτό είναι πολύ όμορφο. Έχω πάρει πολλά μηνύματα συμπαράστασης που μου δίνουν κίνητρο να επιστρέψω πιο δυνατός. Ακόμα και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με αναγνωρίζουν”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…