Κεντρική Ασίστ Shadow Μαυροκεφαλίδης για Βασιλακόπουλο: “Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι, αλλά νομίζει ότι ξέρει τα πάντα”

Μαυροκεφαλίδης για Βασιλακόπουλο: “Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι, αλλά νομίζει ότι ξέρει τα πάντα”

loukas mavrokefalidis

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “BasketCity” στο Libero 107,4. Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ/σέντερ αναφέρθηκε στην παρουσία του στη Λιέτουβος Ρίτας, στα αδέρφια Μπολ που είναι πρώτο θέμα τον τελευταίο καιρό στη Λιθουανία, αλλά και στις σχέσεις με την ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σεζόν μέχρι τώρα με τη Λιέτουβος Ρίτας:

«Αν βγάλουμε την προχθεσινή ήττα που κάναμε στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ που σήμαινε τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ του Eurocup, γενικά, είναι καλά τα πράγματα εδώ. Η ομάδα είναι καλή, έχει οργάνωση. Είναι γνωστή στην Ευρώπη και κάνει μια καινούργια προσπάθεια, με καινούργιους προέδρους και τον Λίνας Κλέιζα που είναι πολύ ενεργός φέτος. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε στην Ευρώπη, αλλά τα πράγματα είναι καλά εδώ».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος στη Λιθουανία, μιας χώρας με τεράστια παράδοση στο μπάσκετ:

«Είναι μια πολύ μπασκετική χώρα. Αρέσει πολύ στους φιλάθλους να ακολουθούν τις ομάδες, ειδικά τη Λιέτουβος Ρίτας, τη Ζαλγκίρις κι ακόμα μία-δύο ομάδες που είναι πολύ δυνατές. Οι υπόλοιπες δεν είναι και τόσο δυνατές, αλλά υπάρχει ποιότητα, καλοί παίκτες, καλοί προπονητές. Γενικά, είναι πολύ καλά οργανωμένο. Μπορεί να είναι λίγες οι ομάδες, αλλά υπάρχουν τέσσερις γύροι, οπότε το πρωτάθλημα είναι μακρύ σε διάρκεια. Αυτό είναι λίγο κουραστικό, αλλά είναι μικρές οι αποστάσεις, οπότε δεν υπάρχουν πολλά ταξίδια.

Για την αγάπη που υπάρχει στη Λιθουανία για το μπάσκετ:

«Μιλώντας για την Ευρώπη και στο Ισραήλ μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο. Ακόμα και για εμάς θα πρέπει να ισχύει αυτό γιατί το μπάσκετ μας έχει δώσει το δεκαπλάσιο από οποιοδήποτε άλλο άθλημα».

Για τη δική του παρουσία ως τώρα στη Λιέτουβος Ρίτας και την προσωπική του απόδοση:

«Πάει καλά. Το θέμα είναι να πάει η ομάδα καλύτερα. Δυστυχώς στο Eurocup αποκλειστήκαμε, αλλά γενικά παίζουμε καλό μπάσκετ και θέλουμε αν είναι εφικτό, να πάμε στον τελικό και να κερδίσουμε τη Ζαλγκίρις. Είδαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, γιατί την έχουμε κερδίσει μέσα στην έδρα της. Θα δείξει. Προσωπικά, όλα καλά είναι. Είμαι έμπειρος οπότε προσαρμόζομαι γρήγορα πλέον».

Για την παρουσία της οικογένειας Μπολ στη Λιθουανία:

«Υπάρχει μεγάλος ντόρος με αυτούς! Είχαν έρθει στην έδρα μας, λίγες μέρες πριν παίξουμε μαζί τους. Το εισιτήριο από 3 ευρώ, η ομάδα μου το έβαλε στα 12! Γέμισε το γήπεδο και στο τέλος, επειδή η δική μου ομάδα δεν είχε την οργάνωση να φέρει επιπλέον κάμερες για το reality show που κάνουν στο Facebook, αυτοί ακύρωσαν την παρουσία τους, αλλά όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας μου, ήταν ευτυχισμένοι, ενώ πλήρωσαν και την τετραπλάσια τιμή. Είναι οι Καρντάσιαν του μπάσκετ. Είναι λίγο αστείο για επαγγελματίες και αθλητές, αλλά βλέπουμε ότι πουλάει, οπότε δεν είναι κακό… Με τον πατέρα Μπολ, μπορεί να γελάμε μαζί του, αλλά όπως λένε οι αμερικάνικες ομάδες, βγάζει πάρα πολλά λεφτά. Αφού το κάνει καλά αυτό και ας είναι γελοίος, του βγάζουμε το καπέλο για το μάρκετινγκ».

Για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα:

«Πάντα παρακολουθώ τους πάντες όσο μπορώ. Το Λαύριο και ο Προμηθέας είναι δύο ευχάριστες εκπλήξεις. Για τον ΠΑΟΚ, το περίμενα ότι θα στρώσει, γιατί έχει πολύ καλό ρόστερ και καλό προπονητή. Παίζει και ωραίο μπάσκετ, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα. Οι δύο πάντα προσπαθούν να πάνε στο Final Four της Ευρωλίγκα και πιστεύω ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο θα τα καταφέρει. Γενικά, παραμένουμε δυνατοί ευρωπαϊκά και το πρωτάθλημα μας είναι καλό».

Για τις σκέψεις του μετά το τέλος της φετινής σεζόν:

«Είναι άγνωστο… Πλέον δε σκέφτομαι έτσι, γιατί όποτε έκανα σκέψεις και όνειρα, ποτέ δεν έβγαιναν έτσι όπως ακριβώς τα ήθελα. Όταν τελειώσει η σεζόν, ό, τι έρθει θα το μελετήσω, θα δω τι είναι καλύτερο για μένα και την οικογένεια μου και θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη απόφαση. Τα χρόνια περνούν πλέον. Δεν έχω και πολλά ακόμα στο υψηλό επίπεδο, οπότε θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη απόφαση».

Για το αν τον προσέγγισε κάποιος από την εθνική ομάδα ενόψει «παραθύρων»:

«Όχι, τίποτα…»

Για το αν έχει κλείσει η πόρτα της εθνικής ομάδας μετά από όσα έχουν προηγηθεί στις σχέσεις του με την ΕΟΚ:

«Ναι και από αυτούς και από μένα, φαίνεται ότι έχει κλείσει. Ποτέ δεν είχαμε καλή σχέση μετά από εκείνο το περιστατικό. Γενικά, δε μου ζήτησαν καμία συγνώμη. Οι άνθρωποι εκεί, είναι πολύ εγωιστές. Δε θέλω να αναφερθώ άλλο σε αυτούς, γιατί και μόνο που λέω για αυτούς, εκνευρίζομαι! Δυστυχώς για μένα, η εθνική πήγε έτσι στην καριέρα μου, αλλά τι να κάνουμε, η ζωή συνεχίζεται».

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο:

«Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι, αλλά νομίζει ότι ξέρει τα πάντα… Για να μην πούμε για όλες τις ομοσπονδίες που παίρνουν παλιούς μεγάλους παίκτες και νέους σε ηλικία για αυτήν τη θέση, ας δούμε το παράδειγμα του ΝΒΑ, που είναι το πλέον καλύτερο πρωτάθλημα, το πλέον καλύτερο μάρκετινγκ, υπήρχε από τον Ντέιβιντ Στερν. Ο δεύτερος πίσω από τον Στερν, είναι έτη φωτός πίσω. Βλέπουμε όμως, ότι άλλαξε και πήγε κάποιος καινούργιος κομισάριος, με καινούργιες ιδέες. Ακόμα κι εκεί, αλλάζουν, δε μένουν στα παλιά. Ήταν ο πιο επιτυχημένος και από το ποδοσφαιρικό Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε να γελάσουμε με αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα…»

Για το ότι δεν έχει φορέσει μόνο τη φανέλα του Άρη:

«Επειδή ήταν παλιότερα ο κ. Τζεβελέκης, ο οποίος είναι οικογενειακός φίλος και καταγόμαστε από την ήταν πόλη, είχαμε κάνει απλά μία συζήτηση. Δεν ήταν να γίνει κάτι. Ο Άρης είναι ιστορικότερη ομάδα, με Γκάλη έφερε το μπάσκετ στο σπίτι κάθε Έλληνα. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός, αλλά δε θα μπορέσω να το κάνω αυτό. Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ… Δυστυχώς, η κατάσταση του Άρη αυτήν τη στιγμή, κάνει κακό στο ελληνικό μπάσκετ, γιατί τον χρειάζεται πολύ δυνατό. Ελπίζω να αλλάξει αυτό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…