Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μαρία Μόσχου:”Ένιωσα πως ο Γιώργος Μόσχος είναι ακόμα εδώ”

Μαρία Μόσχου:”Ένιωσα πως ο Γιώργος Μόσχος είναι ακόμα εδώ”

μοσχου

Η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Μόσχου,Μαρία Μόσχου,μίλησε για τον πατέρα της αλλά και για την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη,“1968”.

Όσα είπε η Μαρία Μόσχου στο match programme της ΚΑΕ ΑΕΚ:

“Είναι συγκινητικά όλα όσα ζήσαμε στην Αθήνα με την προβολή της ταινίας και όχι μόνο. Προφανώς γνωρίζω τί σήμαινε για την ΑΕΚ ο πατέρας μου. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι κάτι από τον Γιώργο Μόσχο, καθώς έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή”,είπε αρχικά η Μαρία Μόσχου.

Και συμπλήρωσε:”Η αίσθηση, που µου αφήνουν οι άνθρωποι που µιλούν για τον πατέρα µου προέρχεται περισσότερο από το βλέµµα τους ή την έκφρασή τους παρά από τα λόγια τους.   Καταλαβαίνω πως η εντιµότητα πήγαζε βαθιά µέσα από την ψυχή του και ήταν, εκατό τοις εκατό, µη διαπραγµατεύσιµη.  Ότι δίπλα του γινόταν κανείς, αβασάνιστα, καλύτερος άνθρωπος. Μ’ αυτή την αίσθηση µεγάλωσα.”

Για τον βασικό ρόλο που είχε η ζωή του πατέρα της,Γιώργου Μόσχου,για την πλοκή της ταινίας “1968” είπε:”Νιώθω ευγνωµοσύνη προς τον κύριο Αγγελόπουλο. Ένιωσα, ότι ο πατέρας µου είναι ακόµα εδώ, ότι η αγάπη όλων µας δεν τον άφησε ποτέ να φύγει.

Για το τι εντύπωση της άφησε η ταινία:”Χωρίς ίχνος αντικειµενικότητας… µου άρεσε πολύ.  Το «1968» είναι µία ταινία, που αφορά  σε όλους µας. Επαναφέρει στο προσκήνιο τη δύναµη της συλλογικότητας και έρχεται να µας θυµίσει πως δεν υπάρχει όριο στο όνειρο όταν ενεργούµε όλοι µαζί, σαν να είµαστε ένα.”

Για το αν ενισχύθηκε το “κιτρινόμαυρο” φρόνημα μέσα της μετά την προβολή της ταινίας: “Αγαπώ έτσι ή αλλιώς την οµάδα στην οποία άνηκε ο πατέρας µου και θα την υποστηρίζω.”

Για το γεγονός ότι το πρώην κλειστό της ΑΕΚ είχε ονομαστεί σε “Γιώργος Μόσχος”:”Ένιωσα πολύ υπερήφανη το 1989, που δόθηκε το όνομα του γηπέδου στον πατέρα μου, και η αλήθεια είναι πως το 2003 θεώρησα πως κατεδαφίστηκε για να µεταφερθεί αλλού.”

Τέλος,σε ερώτηση για το αν προτίθεται να οργανώσει έκθεση με θέμα την ΑΕΚ ή τον Γεώργιο Μόσχο στην Αθήνα,η Μαρία Μόσχου απάντησε:”Εν ευθέτω χρόνω, πολύ πιθανόν.”

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…