Κεντρική Elite League Κακαρούδης για Ουάσινγκτον: “Έχει παραπανίσια κιλά, ξέρει πολύ μπάσκετ και θα μας βοηθήσει”

Κακαρούδης για Ουάσινγκτον: “Έχει παραπανίσια κιλά, ξέρει πολύ μπάσκετ και θα μας βοηθήσει”

wasington iraklis

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες και προπονείται με την ομάδα του Ηρακλή, προκειμένου να κάνει άμεσα το ντεμπούτο του στην Α2. Ο Κώστας Κακαρούδης, μιλώντας στον Αrena fm 89,4, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πολύπειρο γκαρντ, τονίζοντας ότι έχει μερικά περιττά κιλά, αλλά αν βελτιωθεί στο κομμάτι αυτό θα ανεβάσει πολύ επίπεδο τον Ηρακλή, μιας και ξέρει πολύ μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με την Καρδίτσα: «Ενώ καταφέραμε σε κάποιο σημείο του αγώνα να ξεφύγουμε, η Καρδίτσα επέστρεψε, μας ισοφάρισε, και μάλιστα μας προσπέρασε για έναν πόντο. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, όμως, δείξαμε ψυχραιμία, κάναμε πιο σκληρή την άμυνά μας και στο τέλος κερδίσαμε και με διψήφια διαφορά».

Για την αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας: «Έχουμε αλλάξει προπονητή και ο νέος προσπαθεί να αλλάξει πράγματα. Είναι δύσκολο να γίνονται αλλαγές μέσα στη σεζόν. Θέλει χρόνο για να αφομοιώσουμε τις απαιτήσεις του νέου κόουτς. Νομίζω ότι σιγά-σιγά προσαρμοζόμαστε, κι όσο περνάει ο καιρός, θα είμαστε καλύτεροι».

Για τα επόμενα παιχνίδια: «Τα αποτελέσματα και οι διακυμάνσεις των αγώνων δείχνουν ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας. Έχουμε κάνει ένα μικρό σερί, δουλεύουμε σε καλές βάσεις και πιστεύω ότι το σερί θα μεγαλώσει».

Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: «Η ποιότητα του πρωταθλήματος είναι χαμηλότερη σε σχέση με πέρσι. Υπήρχαν έξι-επτά ομάδες πέρσι που μπορούσαν να πάρουν την άνοδο. Φέτος έχουμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Όσοι ξέρουν από μπάσκετ βλέπουν ότι τα πάντα κρίνονται μέσα στο γήπεδο.

Όσο μεγάλες κι αν είναι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων, δεν μπορείς να κερδίζεις με 30 πόντους σε κάθε ματς. Και οι άλλοι παίζουν μπάσκετ, κι άλλοι έχουν προπονητές και αγωνιστικό πλάνο. Σε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα το ζητούμενο είναι διάρκεια και να είσαι καλός στα πλέι οφ. Εκεί στοχεύουμε. Κι αν το δούμε τελείως τεχνικά το όλο θέμα, θα πρέπει να στοχεύσουμε σε συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως με τον Χολαργό, την Πάτρα και την Λευκάδα. Είναι παιχνίδια-κλειδιά, γιατί κουβαλάμε τις νίκες αυτές στα πλέι οφ».

Για την προσθήκη του Ουάσινγκντον στο ρόστερ: «Όταν μιλάμε για έναν τέτοιο παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου που έχει μείνει, βέβαια πολύ καιρό έξω κι έρθει στην ομάδα με λίγα περιττά κιλά. Η αλήθεια είναι ότι αν βελτιώσει το κομμάτι αυτό, θα μιλάμε για μία πολύ καλή προσθήκη. Αυτό φάνηκε και στο φιλικό. Ήρθε από την Αμερική, με παραπανίσια κιλά, με το ταξίδι, έπαιξε κι έδειξε ότι ξέρει πολύ μπάσκετ. Ευελπιστώ ότι θα μας βοηθήσει πολύ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…