Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ιδανικό φινάλε το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα”

“Ιδανικό φινάλε το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα”

brown 2

Ο Μπόμπι Μπράουν παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό, το επερχόμενο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε μία σύγκριση του ίδιου με τον Βασίλη Σπανούλη με την δυάδα των Κρις Πολ και Τζέιμς Χάρντεν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού γκραντ στην COSMOTE TV:

Για την επιλογή του Ολυμπιακού: “Είναι εκπληκτικό. Όταν με πήραν τηλέφωνο από αυτή την ομάδα, ενθουσιάστηκα γιατί είχαμε και επαφές στο παρελθόν. Και τελικά συνέβη! Επικοινώνησα μαζί του, μιλήσαμε και μου είπε επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα. Ανυπομονώ να βρεθούμε μαζί και μπαίνοντας στα αποδυτήρια χθες ήταν εκπληκτικό. Το να βλέπεις όλα αυτά τα παιδιά και πια να είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Ήταν εξαιρετικό συναίσθημα. Το τάιμινγκ είναι τέλειο αυτή τη στιγμή. Μόλις μπαίνουμε στο σημαντικότερο μέρος της σεζόν στην Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήρθα εδώ για να είμαι ένας επιπλέον παράγοντας στην ομάδα. Ως πλέι μέικερ, ως καλός συμπαίκτης και συνολικά για να βοηθήσω την ομάδα όπου το χρειάζεται. Νομίζω ότι αυτή η στιγμή τώρα είναι καλύτερη από ότι ήταν στις συζητήσεις μας πριν από τρία χρόνια”.

Για την συνεργασία του με τον Σπανούλη: “Και οι δύο είμαστε μπασκετμπολίστες, είμαστε ανταγωνιστικοί και θέλουμε να κερδίσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Και νομίζω ότι όταν υπάρχει αυτό το στοιχείο συνολικά στο παρκέ… Όταν υπάρχει αυτή η επιπρόσθετη δύναμη πυρός στην ίδια ομάδα. Όπως πολλοί έλεγαν για τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Κρις Πολ πως θα λειτουργήσουν μαζί. Αυτοί οι δύο παίκτες λατρεύουν να παίζουν μπάσκετ μαζί, θέλουν να κερδίζουν και είναι ανταγωνιστικοί. Επομένως, δεν λέω ότι τα πράγματα θα είναι ακριβώς έτσι, αλλά έχουμε και οι δύο την ίδια νοοτροπία όταν παίζουμε μπάσκετ.

Θέλουμε να βοηθάμε την ομάδα μας να κερδίζει και να είμαστε καλοί συμπαίκτες. Και οι δύο λατρεύουμε να παίζουμε και οι δύο λατρεύουμε να κερδίζουμε. Σε αυτή την ομάδα υπάρχει τεράστια παράδοση. Με καλωσόρισαν όλοι από τη στιγμή που ήρθα εδώ. Σε κάθε συζήτηση που είχα, το θέμα ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο. Να είμαστε συμπαίκτες και να κάνουμε τα πράγματα να λειτουργήσουν. Το πώς θα είμαστε απειλή για τις άλλες ομάδες. Θα πρέπει να μαρκάρουν τον ένα, τώρα πρέπει να μαρκάρουν και τον άλλον. Έτσι θα πάρω βάρος από αυτόν, αυτός θα πάρει βάρος από μένα και την υπόλοιπη ομάδα και νομίζω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει”.

Για την μετακίνηση από τα ερυθρόλευκα των Χιούστον Ρόκετς στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού: “Και εδώ έχουμε τα ίδια χρώματα, αυτό ταιριάζει τέλεια, αλλά η καρδιά μου βρίσκεται εδώ πλέον, στον Ολυμπιακό. Φυσικά παρακολουθώ το τι γίνεται στο Χιούστον, έχουμε ένα γκρουπ που μιλάμε όλοι μαζί στο τηλέφωνο με τον Τζέιμς (Χάρντεν), τον Κρις Πολ, τον Τρέβορ (Αράιζα) και τον Π.Τζ. (Τάκερ). Επομένως θα συνεχίσω να επικοινωνώ μαζί τους, εγώ αισθάνομαι καλά εδώ και όλοι συμφώνησαν με την απόφαση μου, το να έρθω εδώ και να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Θα παρακολουθήσουν το πόσο επιτυχημένος θα είμαι και θα παρακολουθήσω τις δικές τους επιτυχίες. Είμαι εδώ, είμαι Ολυμπιακός, είμαι ερυθρόλευκος”.

Για τη σχέση του με τον Χάρντεν: “Δεν θέλω να πω ότι είμαι ο καλύτερος του φίλος, αλλά έχουμε στενή επαφή. Μιλάμε συνεχώς, μιλάμε πολύ για το μπάσκετ, μιλάμε για τη ζωή. Κατά κάποιο τρόπο είμαι λίγο ο μεγαλύτερος αδερφός του, γιατί είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία. Ζητάει τη συμβουλή μου, ζητάω τη συμβουλή του, πάντα είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Το ίδιο ισχύει και για τον Κρις (Πολ) και τον Τρέβορ (Αρίζα). Έχουμε αυτό το δεσμό εδώ και χρόνια, μεγαλώσαμε και οι δύο στο Λος Άντζελες. Έχουμε κάνει πολύ παρέα όλα αυτά τα χρόνια. Κάπως έτσι είναι η σχέση μας, θέλουμε το καλύτερο ο ένας για τον άλλον και να πετύχουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Και θέλουμε να αφήσουμε το σημάδι μας σε αυτό το παιχνίδι, όσο βρισκόμαστε ακόμα στο παρκέ”.

Για την επιλογή των Ρόκετς να τον “κόψουν”: “Ναι, κατά κάποιο τρόπο αιφνιδιάστηκα. Αλλά ήξερα από την αρχή τη σεζόν ποια θα ήταν η θέση μου στην ομάδα, ποιος θα ήταν ο ρόλος μου. Αν αυτό έπρεπε να συμβεί, τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Όντως είναι επιχείρηση, δεν έχω άσχημα συναισθήματα, ούτε αυτοί απέναντι μου, χωρίσαμε σαν φίλοι. Όπως είπα έχω ακόμα σχέσεις ακόμα και τους προπονητές και τη διοίκηση της ομάδας και φυσικά με τους παίκτες. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε, είμαι χαρούμενος, είναι χαρούμενοι, όλοι είμαστε εντέλει ικανοποιημένοι και από τις δύο πλευρές”.

Για την σύνδεση του Ολυμπιακού με τους Ρόκετς: “Υποθέτω πρόκειται για την ερυθρόλευκη σύνδεση. Βλέποντας μόλις ήρθα εδώ τον Παπανικολάου, τον Κάιλ (Ουίλτζερ), υπάρχει ο Πατ (Μπέβερλι), ο Σπανούλης… Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των Χιούστον Ρόκετς και του Ολυμπιακού και τώρα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα να δουλέψουν και να κερδίσουμε ματς για αυτό το ερυθρόλευκο συναίσθημα”.

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: “Σίγουρα μας περιμένει ένα μεγάλο ματς. Προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο, είναι ούτως ή άλλως σημαντικό για μας Και είναι και το πρώτο μου παιχνίδι, επομένως όσο μείνω εντός των πλάνων της ομάδας Όσο είμαστε όλοι μαζί ένα σύνολο για να με βοηθήσουν να κάνω ό,τι χρειάζεται. Περιμένω ένα πραγματικά καλό ματς. Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερη πίεση, Παίζω μπάσκετ για αρκετό καιρό. Σίγουρα ανυπομονώ για την αναμέτρηση, ξέρω πολλά για την αντιπαλότητα των δύο ομάδων, υπήρχαν αντίστοιχες καταστάσεις στη Σιένα. Θα είμαι προετοιμασμένος, θα χαλαρώσω και θα παίξω”.

Για τους στόχους με την νέα του ομάδα: “Το ιδανικό φινάλε θα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και η κατάκτηση της Ευρωλίγκας .Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, παιχνίδι με το παιχνίδι και μέρα με τη μέρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…