Κεντρική Basket League Άρης “Είχαμε σιγουριά με τον Αρβανίτη, ο Ναβάρο με ρώτησε για τον Άρη…”

“Είχαμε σιγουριά με τον Αρβανίτη, ο Ναβάρο με ρώτησε για τον Άρη…”

Για την Μπαρτσελόνα αλλά και τον… αγαπημένο του Άρη μίλησε στον Χρήστο Ταπούτο ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Συγκεκριμένα δήλωσε στο Yellow Radio:

“Έχω γίνει λίγο ταξιδιώτης τις δύο τελευταίες μέρες, πήγα Εθνική  και με πήραν το επόμενο πρωί ότι αρρώστησε ο Οριόλα και πρέπει να γυρίσω. Έχει στρώσει το πράγμα και μετά από το κύπελλο, δεν έχω παράπονο όλα πάνε καλά, είμαστε 16 παίκτες και είναι δύσκολο να παίξουν όλοι”.

Για το Κύπελλο που πήρες με την Μπαρτσελόνα;

“Είχε 4 χρόνια να πάρει τίτλο και ήρθε μετά από αμφισβήτηση γιατί κάναμε κακά παιχνίδια και δεν μας πίστευε κανένας και εν τέλει με την πινελιά του κόουτς και ήρθαμε και πιο κοντά σαν ομάδα και έγιναν και αλλαγές και τα καταφέραμε”.

Τι συνάντησες πηγαίνοντας στην Μπαρτσελόνα;

“Καταρχήν όταν έφυγαν από τον Άρη υπήρχε ένα κλίμα οικογενειακό, ήταν όλα πιο φιλικά, έρχομαι εδώ στη Βαρκελώνη για να κάνουμε τα διαδικαστικά και να βρω σπίτι, τις εξετάσεις και μπαίνοντας στο γήπεδο να βλέπεις τους παίκτες που βλέπεις στην τηλεόραση ήταν ένα όνειρο και μετά την προπόνηση έκαναν μπάνιο και σπίτια τους δεν μιλούσαν δεν έκαναν κάτι”.

Ποιοι παίκτες ήρθαν κοντά σου όταν πήγες στην Μπαρτσελόνα;

“Με τον Όλεσον και τον Ντόελμαν ήρθαμε πιο κοντά και με αγκάλιασαν απευθείας με βοήθησαν να προσαρμοστώ”.

Πως περνάς στη Βαρκελώνη;

“Την πρώτη χρόνια δεν είχα δικτυωθεί εκτός μπάσκετ, αλλά από την δεύτερη χρονιά πλέον έχω φίλους και εκτός μπάσκετ”.

Παρακολουθείς Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο και έχεις πάει στο γήπεδο;

“Πήγα με την Παρί πέρσι στο ποδόσφαιρο και έχω καλυφθεί για τα επόμενα χρόνια μετά το 6-1. Φέτος θα πηγαίναμε με την Βαλένθια αλλά χάσαμε και ακυρώθηκε”.

Κάνετε κοινές εμφανίσεις με την ποδοσφαιρική ομάδα;

“Όχι, πολύ σπάνια μία φορά στα τρία χρόνια, το Σάββατο θα πάμε στο ποδόσφαιρο να μας τιμήσουν για το κύπελλο”.

Για πιο λόγο η πορεία της ομάδας δεν είναι καλή;

“Ήμαστε 15 παίκτες όλοι θέλουν να παίξουν και είναι λογικό και πιστεύω η λάθος διανομή των ρόλων στην αρχή, έφερε και αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω αν είναι από ανασφάλεια,  απλά έφερε πολλούς παίκτες που έπαιζαν και οι 12. Εγώ και ο Πρέσεϊ δεν αγωνιστήκαμε καθόλου και ο Κοπόνεν 5 λεπτά, εμείς στην ουσία ήμαστε οι 3 από πίσω και έπειτα οι υπόλοιποι ανάλογα με την μέρα τους.

Αυτό είναι ανάλογα τον προπονητή, ποιον θα εμπιστευτεί, ποιον θα επιλέξει από εκεί και πέρα ο προηγούμενος προπονητής, δοκίμασε κάποια συστήματα, κάποια βγήκαν τα συνέχισε, κάποια δεν βγήκαν, προσπάθησε να το βρει, δεν τα κατάφερε, τώρα με τον καινούριο θα δούμε πως θα λειτουργήσει από αύριο”.

Ήταν καθαρά απόφαση προπονητή να μείνεις εκτός 12αδας τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο ή υπήρχαν και άλλα θέματα;

“Δεν είχα τίποτα, ήταν δυο μήνες έξω συνεχομένους, τώρα αν ένας αθλητής αξίζει να είναι δυο μήνες έξω συνεχόμενους χωρίς να υπάρχει κάτι, έκανα κανονικά προπόνηση και δεν προσπάθησα να ψάξω το γιατί, απλά η ομάδα δεν είναι ότι πετούσε αυτούς τους δύο μήνες και όλα πήγαιναν καλά, οπότε έτσι θα συνέχιζε, δεν το κατάλαβα ποτέ βέβαια και ακόμα το έχω απορία”.

Το θέμα Euroleague το έχετε παρατήσει;

“Έχουμε οχτώ παιχνίδια σίγουρα σαν Μπαρτσελόνα πρέπει να ήμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά πιστεύω ότι βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα γίνεται, θα τα δώσουμε όλα και θα το παλέψουμε”.

Για το συμβόλαιο σου και αν θα παραμείνεις του χρόνου στην Μπατσελόνα;

“Είναι νωρίς ακόμα, σίγουρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις, εγώ απλά πρέπει να συνεχίσω να παλεύω και να κάνω προπόνηση, έχω αντέξει το πιο πολύ δεν θα λυγίσω τώρα και από και πέρα θα δούμε, να ήμαστε υγιείς και θα δούμε”.

Σου έχει λείψει καθόλου η Ελλάδα;  

“Η Θεσσαλονίκη μου λείπει πολύ, ειδικά τον πρώτο χρόνο που έπρεπε να απογαλακτιστώ από εκεί, η πόλη μοιάζει απλά οι συνήθειες δεν μοιάζουν με την Βαρκελώνη”.

Με ποιους κάνεις παρέα από την ομάδα φέτος;

“Φέτος έχουμε δέσει όλοι μεταξύ μας, με τον Χάγκα είμαι δωμάτιο, αλλά θα βγω και με τους Γάλλους, με όλους φέτος έχουμε δέσει”.

Τι συνήθειες έχει ένας παίκτης όπως ο Ναβάρο και αν του έχεις μιλήσει για την Ελλάδα και τον Άρη;

“Δεν μιλάει πολύ, κάνει την προπόνηση του και φεύγει, από εκεί και πέρα δύσκολα θα βγει έξω νύχτα είναι οικογενειάρχης. Είναι λιγομίλητος γενικώς και δεν έχουμε μιλήσει πολύ, μόνο τα βασικά, όταν η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο με ρώτησε πως έγινε αυτό, ήταν λίγο έκπληκτος, με ρώτησε γιατί ο Άρης είναι 12γιατί του έκανε εντύπωση”.

Σκέφτεσαι για κάτι άλλο πέρα από την Μπαρτσελόνα;

“Όταν δεν παίζεις σκέφτεται τα πάντα αλλά δεν θέλω από τώρα, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι από τώρα, απλά περιμένω να δω τι θα γίνει με την Μπαρτσελόνα”.

Έχεις σκοπό να πας στο καλοκαίρι στο Μπρούκλιν να προπονηθείς;

“Έχουμε επαφή, σίγουρα το καλοκαίρι θα πάω να μιλήσω, τώρα κάτι σίγουρο δεν ξέρω, έχει χτιστεί μια καλή επικοινωνία”.

Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα;

“Παρακολουθώ όσο μπορώ και έχω χρόνο”.

Ένα σχόλιο για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης;

“Σίγουρα τον είχαμε συνηθίσει αλλιώς τα τελευταία χρόνια, απλά φέτος η χρονιά είναι ακόμη πιο δύσκολη από τότε, επειδή έχω επαφή με τα παιδιά στην ομάδα το να μην ξέρεις τι θα γίνει την επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολο και γενικώς αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει.

Όταν ξεκίνησε να χτίζεται όλο αυτό μπήκαν κάποιες υποψίες στο μυαλό μου ότι το πως χτίστηκε η ομάδα την χρονιά που έφυγα, τους παίκτες και το μπάτζετ που αυξήθηκε κατά πολύ, το πως μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό, όλα αυτά μαζί, δεν πίστευα ότι θα φτάσει αυτό το σημείο απλά έχουμε δει και πόσες φούσκες να σκάνε, αλλά ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο δεν το πίστευα.

Η τελευταία μου χρονιά στον Άρη, μπορεί να υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά το κλίμα ήταν εξαιρετικό και ξέραμε ότι θα πάρουμε τα δεδουλευμένα, είχαμε την σιγουριά με τον Λευτέρη Αρβανίτη. Ήταν πολύ σημαντικό ότι ήξερες οπότε μπορέσουν θα σε βοηθήσουν ήταν καλό το κλίμα, ο κύριος Λάσκαρης μπήκε μετά και μίλησα λίγο μαζί του εγώ πριν φύγω και από εκεί και πέρα ανέλαβε τον Άρη μέχρι και σήμερα”.

Τι θυμάσαι από τις χρονιές σου στον Άρη;

“Ήταν 3-4 οι στιγμές, σίγουρα το πρώτο μου πρωτάθλημα παίδων στην Θεσσαλονίκη με το τελευταίο μου καλάθι που έβαλα ήταν ένα σίγουρα που με σημάδεψε, ο ημιτελικός με τον Πανιώνιο που ήταν μια απίστευτη ατμόσφαιρα και η προημιτελική σειρά με την ΑΕΚ, ακόμα το σκέφτομαι και ανατριχιάζω. Έχουμε περάσει ωραίες στιγμές με τον κόσμο του Άρη, όλα είναι η βάση πρέπει να ξεκινήσει μια βάση, δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να χτιστεί κάτι από την αρχή”.

Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι;

“Μέχρι τώρα είχα παίξει μόνο στο 4 το καλό διάστημα που κάναμε 5 νίκες έπαιζα μόνο στο 3, εντάξει είναι διαφορετικό στο 3 μπορεί να χρειαστεί να μαρκάρεις κάποια 2αρια στο 4 βρίσκεις πιο εύκολα ανοιχτούς χώρους και οι 2 θέσεις αλλά νομίζω ότι στο 4 είμαι πιο καλά. Είναι απαιτητική θέση και άμα έχεις το σουτ είναι καλό, στο 3 θα κάτσεις στην γωνία και θα περιμένεις, άμα δεν έχει ποστ παιχνίδια για εσένα, είναι πολύ δύσκολο”.

Ένα σχόλιο για τον Βαγγέλη Αγγέλου και τον Δημήτρη Πρίφτη;

“Την πρώτη φορά που ήρθε ο Αγγέλου ήταν πολύ ψαρωτικός και τον πρώτο μήνα είχε φωνάξει τους γονείς μου στο γραφείο και είχε πει ότι δεν μπορώ να παίξω και ότι μου λείπουν στοιχεία βασικά εκτός μπάσκετ για την ενδυνάμωση και πρέπει να μείνω εκτός για ένα μήνα και οι γονείς έχασαν ελπίδες ότι θα παίξω σε αυτή την ομάδα. Εγώ έμεινα ένα μήνα εκτός και μετά τον μήνα το θυμάμαι ήταν τότε στην Δράμα που είχε τραυματιστεί ο Τσιάρας, τα 4 είχαν κάνει φάουλ και μπήκα εγώ, δεν το περίμενα, μετά με τον καιρό άρχισε να με εμπιστεύεται, να με βάζει ακόμη παραπάνω, να μου μαθαίνει πράγματα και στεναχωρήθηκα που έφυγαν.

Για τον κόουτς Πρίφτη μπορώ να πω ότι μου έδωσε πολλές κατοχές, με έκανε να νιώσω σημαντικός, όχι από την αρχή, με την πάροδο του χρόνου και αναπτύξαμε μια σχέση πολύ καλή, που βασιζόταν στην επικοινωνία με τα καλά και τα κακά μας και μιλάμε μέχρι και σήμερα. Εκεί έμαθα ότι όλες οι επιλογές μου πρέπει να είναι η σωστή επιλογή”.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Άρη;

“Υπομονή σίγουρα, θα έρθουν καλύτερες μέρες και το ελπίζουμε όλοι, δεν του αρμόζει του Άρη η θέση που βρίσκεται τώρα, ο κόσμος προσπαθεί και αυτός και το μόνο που έχω να πω είναι να συνεχίσει να γεμίζει το γήπεδο και με την φωνή του και με την στήριξη του”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων στήριξης με φόντο το τρίτο sold out!

Τεράστια είναι η συμπαράσταση των οπαδών του Άρη όσον αφορά τα εισιτήρια στήριξης της ομάδ…