Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα-Εσθονία 87-75

Ελλάδα-Εσθονία 87-75

bourousis

Η Ελλάδα συνέχισε τις νίκες της, στα “παράθυρα”, για τα προκριματικά για το παγκόσμιο κύπελλο του 2019, κερδίζοντας την Εσθονία με 87-75, παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ, ιδιαίτερα στην 3η περίοδο, προσφέροντας έτσι όμορφο θέαμα στο κοινό της Κρήτης στα “Δύο Αοράκια”.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, θα πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιημένος, με την ομάδα του, καθώς μετά το νωθρό πρώτο ημίχρονο, με ένα ξέσπασμα στην 3η περίοδο, “καθάρισε” ουσιαστικά το παιχνίδι, με τους “παλιούς”, Γιάννη Μπουρούση και Παναγιώτη Βασιλόπουλο, να είναι οι πιο αποδοτικοί από πλευράς εθνικής ομάδας. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, επίσης, έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την Ελλάδα, αλλά με τον τρόπο που έπαιξε, έδειξε σαν να είναι στην ομάδα αρκετό καιρό, καθώς είχε 7 πόντους και 6 ασίστ. Μόνο μελανό σημείο για την εθνική ήταν το “χαλάρωμα” της 4ης περιόδου, το οποίο όμως δεν τάραξε ιδιαίτερα τις τάξεις της ομάδας.

Οι Εσθονοί, κατάφεραν στο πρώτο μέρος να είναι κοντά στο σκορ(35-29), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Ελλάδας, παρά μόνο ένα “ξέσπασμα” στην 4η περίοδο . Για την ομάδα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τιτ Σοκ, καλύτερος παίκτης ήταν ο Γιος του, Στεν με 16 πόντους.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 35-29, 61-42, 87-75

EΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος):   Αθηναίου 1, Μποχωρίδης 7, Μπουρούσης 21 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γιαννόπουλος 3 (1), Γκίκας 3 (1), Κασελάκης 4, Κατσίβελης 6, Λούντζης 3 (1), Μαργαρίτης 11 (1), Μαυροειδής 11 (6 ριμπάουντ), Σάκοτα, Βασιλόπουλος 17 (3/3 τρίποντα).

ΕΣΘΟΝΙΑ (Σοκ): Ντόρμπεκ 4 , Κάγιουπανκ, Κανγκούρ 3, Κεέντους 8 (2), Κίτσινγκ 14 (4/5 τρίποντα), Κούρμπας, Όλμρε 3 , Πασόγια 15 (3), Σοκ 16 (6 ριμπάοντ),Ταλτς 12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…