Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Δεν κοιτάμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι εδώ”

“Δεν κοιτάμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι εδώ”

Κάτι παραπάνω από εξαιρετικό χαρακτήρισε το πρώτο δείγμα των παιδιών, που απαρτίζουν την Εθνική Ανδρών, ο προπονητής της ομάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι κοιτούν τα παιδιά που είναι στην Εθνική και όχι αυτούς που θα μπορούσαν να είναι εκεί.

Αναλυτικά:

“Για εμάς είναι ένα δεύτερο ξεκίνημα θα έλεγα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Η αρχή ήταν καλή. Δουλέψαμε σκληρά σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εβδομάδα και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους. Θέλω να συνεχίσουμε στην ίδια βάση. Έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ότι μεταφέρονται τα αποτελέσματα. Κάθε παιχνίδι έχει τη σημασία του. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, να δουλέψουμε χωρίς προβλήματα. Θα πάμε αύριο στην Κρήτη, θα έχουμε την συγκέντρωση που θέλουμε. Με οδηγό την πρώτη εβδομάδα θα πάμε να αντιμετωπίσουμε τα δύο παιχνίδια.

Δεν είχα ποτέ αβεβαιότητα. Αυτά τα ματς αποτελούν δομημένη ομάδα. Σίγουρα θα μπορούσαν να είναι και κάποια άλλα παιδιά εδώ. Δεν κοιτάμε, όμως, ποιοι θα μπορούσαν να είναι. Κοιτάμε τι έχουμε. Με αυτούς προχωράμε. Το πρώτο δείγμα των παιδιών ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Είμαι σίγουρος ότι με τις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει θα συνεχίσουμε τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία. Το άγχος μου ήταν πώς θα ανταποκριθούμε σε τρεις μέρες και πώς θα γίνουμε γκρουπ αγωνιστικά και μη. Λειτούργησε καλά. Με εκείνα τα δεδομένα θα πορευτούμε”.

Για τα επόμενα παιχνίδια: “Ήταν σημαντικό το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία. Πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη συνέχεια, θα το δείτε. Τώρα έχουμε πρώτα μέσα την Εσθονία. Έχει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Ομάδα με χαμηλά σχήματα, πολλά σουτ και αλλαγές στην άμυνα. Έχουμε κάποια “βαριά” παιδιά και τα θέλουμε ως αβαντάζ στο μπάσκετ που παίζει η Εσθονία. Στη συνέχεια έρχεται η Μεγάλη Βρετανία και είναι λίγο παράξενα τα πράγματα. Δεν έχει παιχνίδια εντός τώρα, αλλά έχει δύο στο τέλος. Μπορεί να είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει. Είναι σημαντικό να ντουμπλάρουμε τις νίκες και να μπούμε με αβαντάζ στην επόμενη φάση. Τα ρόστερ είναι καλά, οι ομάδες είναι καλές. Η Μεγάλη Βρετανία ειδικά έχει παιδιά που παίζουν σε υψηλό επίπεδο”.

Για τους στόχους της Εθνικής: “Έχουμε παίκτες που αποτελούν τον κορμό της συγκεκριμένης ομάδας. Στη συνέχεια, δεύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της χρυσής Νέων Ανδρών. Εμείς δεν ξέρουμε κατά πόσο θα είμαστε σε θέση να δώσουμε συμμετοχές σε όλα τα παιδιά. Όμως, θέλουμε να έρθουν στο περιβάλλον της Εθνικής, να δουν πώς λειτουργεί η κατάσταση και να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά που είναι τώρα. Αυτό θα τους προετοιμάσει. Η στιγμή που θα αναλάβουν τα ηνία δεν είναι μακριά. Είναι παιδιά με ταλέντο. Έχουμε σκοπό να καλέσουμε άλλα 2-3 παιδιά. Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Δεν μπορούμε να ανοίγουμε πάρα πολύ. Πρέπει η ομάδα να έχει δομή και να στελεχώνεται σωστά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κατσίβελης: «Με τιμά η κλήση στην Εθνική»

Ο καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ, Δημήτρης Κατσίβελης, μίλησε στην εκπομπή Cover Page με τους Αλ…