Κεντρική Basket League Άρης “Δεν είδα κάποιον οπαδό να μπαίνει στο γήπεδο…”

“Δεν είδα κάποιον οπαδό να μπαίνει στο γήπεδο…”

christoforidis

Η ΚΑΕ Άρης θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία δύο αγωνιστικών και το σημείο “κλειδί” είναι οι δικαστές να δεχτούν πως δεν υπήρξε δυσφημιστική συμπεριφορά για το μπάσκετ από πλευράς των οπαδών των “κιτρίνων” (αναμένεται να γίνει και χρήση βίντεο για να το αποδείξει αυτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης και να κάνει σαφές πως δεν υπήρξε εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο). Ο νομικός, Σπύρος Χριστοφορίδης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arena”:

“Το υπόμνημα θα είναι έτοιμο ως αύριο το πρωί αλλά η δικάσιμος της Πέμπτης  είναι γεμάτη, αλλά θα ετοιμάσω μία αίτηση προτίμησης, θα προσπαθήσω κατ’ εξαίρεση αν γίνεται, αλλά το πιθανότερο είναι την άλλη Πέμπτη να δικαστεί η προσφυγή. Θα κάνω και μία αυτοπρόσωπη παρουσία, το ΑΣΕΑΔ κρίνει για όλα τα αθλήματα, η αλήθεια κρίνεται στις λεπτομέρειες. Το υπόμνημα είχε κατατεθεί νωρίς πρωί Πέμπτης, η απόφαση βγήκε σήμερα, θα ήταν βολικότερο για οποιονδήποτε να βγει την Παρασκευή για να έχουμε χρόνο να παρουσιαστούμε και καθυστέρησε η απόφαση συν ότι απαλλάσσει την ΚΑΕ για το σύνθημα κατά του Λάσκαρη. Έγραψα υπόμνημα (ότι ξεκίνησε από μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Μποχωρίδη και του βοηθού του κ.Σερέλη).

Για το ότι στις δηλώσεις του ο Χρήστος Σερέλης, έλεγε ότι η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο δεν… εμφανίστηκε και στο δεύτερο ότι παρά τις προσπάθειες, δεν τα κατάφερε και αν αυτό βοηθήσει στην υπερασπιστική γραμμή του Άρη: “Μπορεί να το χρησιμοποιήσω, ο αθλητικός δικαστής μας τιμώρησε βάσει του κατηγορητηρίου που λέει ότι έγινε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αγωνιστικός χώρος είναι οι τέσσερις γραμμές. Δεν είδα κάποιον οπαδό να μπαίνει στο γήπεδο, δεν θεωρώ το ότι έγινε συνιστά δυσφήμηση του αθλήματος, είναι αστείο. Το Λαύριο μία φορά πλησίασε στο σκορ…”.

Για το ότι έχει επιβληθεί ήδη πρόστιμο στον Άρη, δύο φορές και δεν είναι υπότροπος: “Σήμερα η ποινή ήταν δύο  αγωνιστικές, βάσει του άρθρου 24β η χαμηλότερη ποινή είναι οι δύο αγωνιστικές, ασχολίαστο ότι αναφέρει 3.500 ευρώ, πρόστιμο λόγω του ότι η ΚΑΕ  είναι σε κακή αγωνιστικά κατάσταση”.

Για το αν υπάρχει ελπίδα στο ΑΣΕΑΔ: “Υπάρχει αν οι ανώτατοι δικαστές που συνθέτουν το ΑΣΕΑΔ, δεν θεωρήσουν δυσφημιστική την όποια συμπεριφορά οπαδών υπήρξε και δεν δεχτούν ότι έγινε εισβολή αγωνιστικό χώρο”.

Για το αν το ΑΣΕΑΔ δέχεται τηλεοπτικό υλικό: “Ναι στο ΑΣΕΑΔ υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, ο αθλητικός δικαστής δεν δέχεται τέτοιο υλικό”.

Για το αν μπορεί να υπάρξει άλλη τιμωρία: “Άλλη μορφή τιμωρίας με άλλη διάταξη, μπορούμε να πάμε σε πρόστιμο, αλλά με την συγκεκριμένη μορφή (σ.σ. δυσφήμηση αθλήματος) είναι χαμηλότερη η ποινή των δύο αγωνιστικών”.

Για το αν παίζει ρόλο για την απόφαση τιμωρίας ότι ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: “Δεν μπορώ να το αποκλείσω…”

Για την σημασία να γίνει με κόσμο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: “Το ματς με τον ΠΑΟΚ εισπρακτικά είναι η μισή χρονιά σε σχέση με τα άλλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…