Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Άλαλα τα χείλη των ασεβών

Άλαλα τα χείλη των ασεβών

spanoulis milutinov

Γιώργος ΚογκαλίδηςΜπορεί η ταυτότητα του Βασίλη Σπανούλη να γράφει 35, όμως πάνω στο παρκέ μοιάζει σαν 25άρης, όσοι και οι πόντοι που πέτυχε κόντρα στη Βαλένθια. Δεδομένης και της εικόνας του στον τελικό, ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάνοντας όσους τον αμφισβήτησαν να νιώθουν… ηλίθιοι, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για τους «ερυθρόλευκους».

Πριν ασχοληθούμε με την κακή ομαδική εμφάνιση της ομάδας του λιμανιού, να σημειώσουμε κάτι: Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να κράξετε τον Σπανούλη, αναλογιστείτε σε ποιον αναφέρεστε. Είναι αλήθεια πως είμαστε τυχεροί που έχουμε δει παικταράδες σαν τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Βασίλη Σπανούλη. Ίσως να… κακομάθαμε, όμως σε αυτούς πρέπει σεβασμός. Πάμε παρακάτω…

Ο Ολυμπιακός σημείωσε σ’ άλλο ένα ματς στο ΣΕΦ 80 πόντους (μόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου υπέστη τη μοναδική εντός έδρας ήττα του), είχε σε τρομερή βραδιά τον αρχηγό του, είχε μια συμπαγή κολόνα (ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι σε καλό φεγγάρι), έναν παίκτη για όλες τις δουλειές (ο Κώστας Παπανικολάου είχε επίδραση και στις δύο πλευρές του παρκέ), έναν λιτό, αλλά ουσιαστικό Γιώργο Πρίντεζη και μετά από καιρό τον Βαγγέλη Μάντζαρη να δηλώνει «παρών».

Φέτος έχει βρει πολλούς τρόπους να μας προβληματίζει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αίφνης, ήταν ομάδα πέντε παικτών, με τη δεύτερη πεντάδα να είναι αποκαρδιωτική, γι’ αυτό και οι μεγάλες αυξομειώσεις στο παιχνίδι. Πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, οπότε μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι.

Το σημαντικό στην ιστορία είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» τέλειωσαν επιτυχώς το ένα από τα οκτώ τεστ. Τα έξι (άλλα πέντε, δηλαδή) μοιάζουν να είναι του… χεριού τους. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε (εξ ορισμού είναι) πολύ δύσκολες τις αποστολές στο «Νίκος Γκάλης» (Παναθηναϊκός) και στη Μόσχα (ΤΣΣΚΑ), στον Ολυμπιακό μοιάζει να αρκούν οι έξι νίκες για να φτάσει στον στόχο του και να πάρει ισχυρό πλεονέκτημα.

Αρκεί να έχει κι άλλους παίκτες, όπως είναι ο Σπανούλης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…