Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Αυτός είναι ο εκλεκτός του Σφαιρόπουλου (vids)

Αυτός είναι ο εκλεκτός του Σφαιρόπουλου (vids)

brown

Μετά την ήττα από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά για την απόκτηση ενός ποιοτικού γκαρντ, ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο την περιφερειακή γραμμή της ομάδας και θα την φέρει πιο κοντά στόχο της, ο οποίος είναι πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, αλλά και επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του σάρωσαν την αγορά, εξέτασαν διάφορες περιπτώσεις ξένων και κατέληξαν στην περίπτωση του Μπόμπι Μπράουν. Πρόκειται για έναν μπαρουτοκαπνισμένο παίκτη με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα.

Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ρόκετς, ενώ από τις 5 Ιανουαρίου βρίσκεται χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση του από την ομάδα του Χιούστον που πάει φέτος για πρωτάθλημα. Τη φετινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα των Ρουκετών για 20 παιχνίδια, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ακόμα στους Σακραμέντο Κινγκς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Νιου Όρλινς Πέλικανς και Λος Άντζελες Κλίπερς. Οι αριθμοί του δεν ήταν, βέβαια, ιδιαίτερα ψηλοί στο NBA, μετρώντας μέσο όρο 4.4 πόντους και 1.5 ασίστ.

Ο 33χρονος άσος έχει εμπειρία από την Ευρώπη αλλά κι από την Ελλάδα, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα των Άλμπα, ΒερολίνουΠρόκομ, Άρη, Όλντενμπουργκ, Σιένα και Μπεσίκτας. Η κορυφαία του σεζόν στην Ευρώπη ήταν το 2012-13μ όταν κι αγωνίστηκε με τη Σιένα στην Ευρωλίγκα, έχοντας μέσο όρο 18.8 πόντους, 5.3 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ.

Την τριετία 2013-16 αγωνίστηκε στο κινεζικό πρωτάθλημα με τους Σέντζεν Λέοπαρντς.

Δείτε τον εν δράσει:

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…