Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ζήσης: “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα αφήσω την ΑΕΚ και την Ελλάδα” (vid)

Ζήσης: “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα αφήσω την ΑΕΚ και την Ελλάδα” (vid)

nikos zisis brose baskets

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην διεθνής, Νίκος Ζήσης, στα πλαίσια του εξαιρετικού αφιερώματος που του έκανε η Ευρωλίγκα για την συμπλήρωση 300 συμμετοχών στον θεσμό. Αναφέρθηκε στο “μικρόβιο του μπάσκετ” που το απέκτησε όταν ήταν τεσσάρων ετών, τα πρώτα του βήματα, την Εθνική αλλά και το παρόν με την Μπάμπεργκ.

Για τον έμπειρο guard μίλησαν επίσης ο προπονητής του, Αντρέα Τρινκιέρι και οι συμπαίκτες του, Λούκα Μίτροβιτς και Μπράις Τέιλορ.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας παίκτης είπε: “Όταν ήμουν 4 , η Εθνική Ελλάδας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Ο πατέρας μου μού λέει την ιστορία πως από εκείνη τη μέρα του ζητούσα να με πηγαίνει σε γήπεδο μπάσκετ. Έτσι άρχισαν όλα. Όταν ήμουν 7, πήγα σε ομάδα, έγινε το πάθος μου και 10 χρόνια πιο μετά ήμουν επαγγελματίας».

Αναφέρθηκε επίσης στο ντεμπούτο του: «Ήμουν πολύ τυχερός, γιατί από τα 17 ήμουν σε μία πολύ καλή ομάδα, την ΑΕΚ που είχε έναν θρυλικό κόουτς, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν ένας προημιτελικός της Euroleague. Πίστευα ότι δεν θα παίξω καν. Θυμάμαι ότι τότε με έλεγε απλά “μικρέ”. “Μικρέ, είσαι έτοιμος να παίξεις;”. Είχα σοκαριστεί. Φυσικά, είπα ναι. Δεν σκόραρα, ήμουν νευρικός, αλλά τελικά νικήσαμε.

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα αφήσω την ΑΕΚ και την Ελλάδα γενικά. Έφυγα για την Ιταλία, αρχικά για την Μπένετον. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μείνω τόσα χρόνια στο εξωτερικό. Η ΤΣΣΚΑ ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα, πήγα όταν ήμουν 24. Όσα πράγματα έζησα, δεν τα ξεχνάω όπως και την κατάκτηση της Euroleague».

Για τις επιτυχίες με την Εθνική ομάδα, είπε: «Το πρώτο πράγμα, όταν σκέφτεσαι όσα έχεις πετύχει, αφορά στην Εθνική ομάδα. Πάνω απ’ όλα, το ότι έπαιξες γι’ αυτή. Φαντάσου, μάλιστα, να νικάς με την Εθνική ομάδα της χώρας σου. 18 χρόνια μετά τους πανηγυρισμούς με τον πατέρα μου, ήμουν στην ίδια θέση. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Θα το θυμάμαι για πάντα».

Για την Μπάμπεργκ, τόνισε: «Αυτή είναι η 3η μου χρονιά και, όταν συμφωνούσα να έρθω εδώ, δεν περίμενα ότι θα είναι έτσι τα πράγματα. Είναι εξαιρετικός οργανισμός. Θέλει να βελτιώνεται κι έχω την αίσθηση πως είναι χαρούμενοι που με έχουν εδώ. Θέλω να ανταποδώσω

Ενώ ο συμπαίκτης του Λούκα Μίτροβιτς είπε: “Νιώθεις την παρουσία του, ακόμη κι όταν δεν είναι στο παρκέ. Είναι σαν προέκταση του προπονητή” . Με τον Μπράις Τέιλορ να αναφέρει: “Bλέπω τον τρόπο που παίζει και παίρνω μαθήματα

Με τον προπονητή του Αντρέα Τρινκιέρι να λέει:”Είναι ένας παίκτης που κάνει την ομάδα και τους συμπαίκτες του καλύτερους. Όταν έχεις έναν βετεράνο, που έχει κερδίσει τίτλους παντού στην Ευρώπη, είσαι ένας τυχερός προπονητής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…