Κεντρική Basket League Άρης “Υπάρχει έγγραφο στην ΕΕΑ ότι οι μετοχές είναι δεσμευμένες”

“Υπάρχει έγγραφο στην ΕΕΑ ότι οι μετοχές είναι δεσμευμένες”

christoforidis

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον Σπύρο Χριστοφορίδη… Ο έμπειρος νομικός μίλησε για το θέμα των μετοχών της ΚΑΕ Άρης για τις οποίες τόνισε πως είναι δεσμευμένες ενώ ανέφερε ότι στις 8/2 υπάρχει διπλή αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής.

Συγκεκριμένα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Libero” και στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

“Καταρχάς, πρέπει ο μεγαλομέτοχος ή ο αδερφός του που είναι ο μόνος εκπρόσωπος του Άρη, να μας πουν έστω δια του τύπου, αφού ευθέως δε πήρα απάντηση ποτέ για το αν οι μετοχές μεταβιβάζονται. Η δικιά μου ενημέρωση είναι ότι είναι δεσμευμένες. Ανήκουν στον κ. Λάσκαρη και δε μπορούν να μεταβιβαστούν. Μόνο αν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και παραιτηθεί ο Νίκος Λάσκαρης από οποιαδήποτε δικαίωμα του από την αύξηση, και με 1,1 εκ. κάποιοι άνθρωποι παίρνουν το 51%. Εαν ο κ. Λάσκαρης θέλει να διευκολύνει, με μείωση της αξίας της μετοχής, παίρνεις το 67%, συν το 10% του Ερασιτέχνη, αρκεί ώστε να ασκήσει κάποιος διοίκηση χωρίς προβλήματα, καθώς το ποσοστό του Λάσκαρη θα είναι μικρό”.

Για το ότι οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών θα μπλοκάρει από την ΕΕΑ: “Η δική μου εμπειρία, έλεγε ότι υπήρχαν και άνθρωποι το καλοκαίρι που ζητούσαν να αποκτήσουν τις μετοχές. Όπως και τώρα, που η μια πρόταση ζητάει τις μετοχές. Θεωρώ ότι αν δεν προκυρηχθεί αύξηση ώστε να υπάρχει ικμάδα φωτός, η οποία ναι μεν προκήρυξε αλλά δεν έχει γίνει ακόμα, νομίζω πως ο Ερασιτέχνης δεν θα ήταν αντίθετος ώστε αν γίνει αυτόκλητη συνάντηση μεταξύ των δύο εκπροσώπων, του κ. Λάσκαρη και του κ. Ψηφίδη ώστε να αποφασιστεί η αύξηση. Οι αυξήσεις δημοσιεύονται στο ΓΕΜΥ και όχι στα Social Media. Υπάρχει έγγραφο στην ΕΕΑ ότι οι μετοχές είναι δεσμευμένες. Ότιδήποτε και αν πούμε εμείς, θεωρώ ότι θα κολλήσει οποιαδήποτε μεταβίβαση στην ΕΕΑ. Ακόμα και αν βρεθεί κάποιος να πειστεί ότι η απόφαση δεν ισχύει και πειστεί από τον κ. Λάσκαρη, θεωρώ ότι θα κολλήσουν. Εάν δεν υπάρξει υπογραφή σε ΑΜΚ του συνόλου των μετόχων και μετά παραίτηση των υφισταμένων μετόχων, δεν μπορεί κανείς να πάρει ούτε μια μετοχή.

Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, δεν έχει σημασία να πω αν βάζω τον εαυτό μου, που προέβλεπαν τι θα γίνει και προτείναμε λύσεις προς αυτή τη κατεύθυνση. Πριν λίγους μήνες με τον Θωμά Νικολό ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα, κάναμε συζητήσεις με τον Μάνο Λάσκαρη να γίνει μια δοκιμαστική μεταβίβαση 10 μετοχών, που ήμουν και πρόθυμος να πληρώσω τον φόρο, για να δούμε αν θα περάσει από την ΔΟΕ και μετά από την ΕΕΑ. Δεν έλαβε έγκριση από τον Νίκο και το θέμα έμεινε εκεί. Ακόμα περιμένω να μου πει τη λύση ο Παπακυριάκης. Το φαξ μου το ξέρουν όλοι. Από το να φτάνουμε να αναλύουμε στα ραδιόφωνα όντας στο χείλος του γκρεμού, θα μπορούσαν να γίνουν απλούστερα πράγματα και να λάβουμε απαντήσεις. Στη συνέντευξη του Λάσκαρη, ζήτησα από τον Παπακυριάκη να μου πει τη λύση και ακόμα την περιμένω. Τα ‘Χριστοφορίδης και κάθε Χριστοφορίδης’ με εκνευρίζουν. Ας κατατεθεί μια αίτηση ανάκλισης, να δικαστεί την επόμενη μέρα η διαταγή και με το καλό να συνδράμουμε και εμείς ώστε να κερδίσει την ανάκλιση των μετοχών. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι μετοχές του Άρη”.

Για την αυριανή σύσκεψη στο Παλέ: “Δεν ήμουν χθες στο Παλέ, ενημερώθηκα από τον πρόεδρο του ΑΣ για την αυριανή συνάντηση των Αρειανών. Θα δώσω το παρών. Το ζητούμενο της αυριανής συνάντησης είναι να αλλάξει η διοίκηση. Οι μετοχές δε μπορούν να αλλάξουν, γιατί αυτό περνάει από τον κ. Λάσκαρη. Είτε να αλλάξουν, είτε να μεταβιβαστούν. Αυτό που μπορεί να αλλάξει, είναι ο ορισμός μιας προσωρινής διοικήσεως”.

Για την ΕΕΑ και το τι μπορεί να γίνει: “Εκείνο που μπορεί να γίνει από την ΕΕΑ, είναι μια αίτηση ακύρωση της μεταβίβασης των μετοχών. Το 2015, όταν εμφανίστηκε στον Άρη ο κ. Λάσκαρης, ήταν μέτοχοι οι κύριοι Αρβανίτης, Γαλιλαίας, Ρούσος και Νικολός. Μεταβίβασαν τις μετοχές τους στον Λάσκαρη και έναντι ενός ευρώ. Αυτές οι μεταβιβάσεις έπρεπε να εγκριθούν από την ΕΕΑ. Εκεί υπήρξαν διάφορα περίεργα πράγματα, τα οποία ξέρει ο κ. Σφυρής που βρισκόμαστε σε επαφή. Αν ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ, ο λογιστής του Λάσκαρη θα γνωρίζει πράγματα που δε ξέρουμε εμείς. Τότε ήταν ένα μπερδεμένο καθεστώς, γιατί για τους λόγους που προείπα καθυστέρησε η έγκριση. Αν επιστρέψει το 90% στους τέσσερις ανθρώπους που προείπα, ο Λετονός δεν έχει κανένα δικαίωμα. Τότε ο Λάσκαρης μπορεί να κυνηγήσει τον ΑΡΗ για τα λεφτά που έβαλε, πράγμα που κάνει και τώρα. Υπάρχει στον ισολογισμό δημοσιευμένο, ένα δάνειο 2,2 εκ. που φαίνεται η ΚΑΕ Άρης να πήρε από Ελβετική εταιρία. Όσο ήμουν μέλος του ΔΣ, τέτοιο πρακτικό για να εγκριθεί μια δανειοδότηση τόσου μεγάλου ύψους, δεν υπέγραψα. Και το ίδιο με διαβεβαιώνουν και οι υπόλοιποι. Είναι ένα σύνθετο θέμα και πρέπει να συνδράμουν αρκετοί. Το θέμα είναι ότι φαίνονται να μπαίνουν χρήματα από Ελβετική εταιρία στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ με αιτιολόγηση ΑΜΚ από τα οποία χρήματα κατηγορείται η οικογένεια Λάσκαρη και από τα οποία μπορούμε να κατηγορηθούμε οι υπόλοιποι γιατί είναι “μαύρα”.

Για τον έλεγχο που έγινε: “Ίσως η ΕΕΑ είναι μια λύση, γιατί και ως κοινωνία του ΑΡΗ δεν εγκρίνουμε τέτοια πράγματα. Όταν με κάλεσε ο Σφυρής 25 Μαρτίου, αν ήξερε ότι ο ΑΡΗΣ τρια χρόνια μετά θα έμπλεκε σε τέτοιες περιπέτειες, δε θα σήκωνα καν το τηλέφωνο. Έχει αποχωρήσει και αυτός, όπως και εγώ και έχουμε απολογηθεί τόσες φόρες. Εγώ και ο Σφυρής ήμασταν οι έμμεσοι διαμεσολαβητές. Έλεγχος έγινε από πολλές πλευρές και δε μπορούσε να προβλεφθεί ένα τέτοιο ζήτημα στον ορίζοντα”.

Για το αν θα προταθεί ως λύση αύριο: “Περνάει από την έγκριση της ΕΕΑ και των τεσσάρων ανθρώπων. Το λέω με επιφύλαξη, γιατί όπως μπορεί να μπλέξουμε οι 9 με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έτσι μπορούν να μπλέξουν και αυτοί. Για τα χρεη μέχρι νεωτέρας έχει ευθύνη το ΔΣ. Πρόβλεψη μου είναι ότι όσο ανεβαίνουν τα μνημόνια, τόσο θα μπλέκουν και οι μέτοχοι. Πρέπει να κάνουμε όμως το βήμα. Να δημιουργηθεί νέα διοίκηση και να ελέγχουν τα λεφτά που θα μπαίνουν στη ΚΑΕ Άρης, όπως και το που θα πηγαίνουν αυτά τα λεφτά”.

Για το πόσα χρήματα χρειάζονται αρχικά: Επίσημα έχουμε ένα μπαν. Με 15 χιλιάδες μπορούμε να καθυστερήσουμε για φέτος το μπαν του Ντραγκίσεβιτς. Το ίδιο ήθελα να κάνω με τον Μαρμπλ, αλλά δε βρέθηκαν ποτέ 15 χιλιάδες του παραβόλου. Έχοντας πληρωμένο το ΙΚΑ και την εφορία πληρωμένο για τους επόμενους μήνες, νομίζω πως με 500 χιλιάδες μπορεί να ξεκινήσει το μπάλωμα των πολύ σοβαρών ζητημάτων. Αν μιλάς στον αθλητή, τον μάνατζερ, τον δικηγόρο, σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει και δε τον υποτιμάς, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Έχω γίνει δέκτης παραπόνων, γιατί δε σηκώνει κανείς το τηλέφωνο. Ακόμα και πρώην παίκτες με έχουν καλέσει”.

Για το αν εξυπηρετεί τον Λάσκαρη η ιδιοκτησία του Άρη: “Είναι μια καφενειακή τοποθέτηση. Πάει με ενδείξεις ενοχής σε ένα δικαστήριο που θα γίνει σε 3-4 χρόνια. Δεν νομίζω να πιστεύει και ο ίδιος ότι θα είναι στον Άρη σε 3-4 χρόνια. Πρώτον, αν συνεχίσει έτσι οδεύει ολοταχώς στη Β για λόγους εξωαγωνιστικούς και όχι αγωνιστικούς. Έχουμε δύο καταπτώσεις εγγυητικής στις 8/2. Δεύτερον, οι 200 χιλιάδες είναι εκκωφαντική εγγύηση για οικονομικό αδίκημα. Αν δε τα πληρώσει, βγαίνει ένταλμα σύλληψης. Η ενημέρωση μου είναι παίρνει κάποιες προθεσμίες από την ανακρίτρια. Φαντάζομαι πως θα σταματήσει να δίνει”.

Για την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής: Έγινε ο κακός χαμός με τον Παπακυριάκη και τον Νικολό, για να μη καταπέσει η εγγυητική και να παίξουμε χθες με τον Κοροιβό. Στις 8/2, υπάρχουν δύο καταγγελίες από Σκορδίλη και τον μάνατζερ Κούνουπα. Η δεύτερη, είναι υπόθεση του 2005. Σε μια στιβαρή διοίκηση, δε νομίζω πως κάποιος θα είχε απαίτηση από το 2005″.

Για τις δικαστικές διαμάχες με τον Δαμιανίδη:Το ότι συνεχίζει τα δικαστήρια, δε νομίζω πως τον τιμά. Με τον Δαμιανίδη όσο δε μου αναιρούν την δυνατότητα, θα ασχολούμαι εγώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…