Κεντρική Basket League Άρης Το… νερό του Καματερού

Το… νερό του Καματερού

nikolaos nikos laskaris aris

Γιώργος ΚογκαλίδηςΉμουν 11 χρονών όταν -αμυδρά θυμάμαι- είχαμε στηθεί για να πάρουμε ένα ποτήρι από το… θαυματουργό νερό του Καματερού. Δικηγόρος από την Κω, ο Γιώργος Καματερός πίστευε ότι είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο. Τότε κάποιοι πίστεψαν τόσο, που διέκοψαν τη θεραπεία (μάλιστα αναφέρεται κι ότι καταγράφηκε ένας θάνατος), θεωρώντας ότι θα βρουν ίαση μέσα από το νέο «φάρμακο».

Ο Καματερός δεν προσπάθησε να κερδοσκοπήσει, δωρεάν μοίραζε τα σκευάσματά του. Βεβαίως, τιμωρήθηκε για την… επιπολαιότητά του, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Δεν συντρέχουν λόγοι, 40 χρόνια μετά να αμφισβητήσουμε την… καλή του πρόθεση.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει… «αρειανόμετρο» δεν μπορεί να πει κανείς -εκτός από τον ίδιο- αν (και πόσο)… αγαπά ο Νίκος Λάσκαρης τον Άρη. Τα γεγονότα, όμως, τον κάνουν να έχει πολλές ομοιότητες με τον συγχωρεμένο Καματερό. Ο Άρης σταμάτησε τις θεραπείες κι από εκεί που -δύσκολα, αλλά μεθοδικά- είχε βρει μια σειρά, χάρη στη χρηστή διοίκηση του Λευτέρη Αρβανίτη και των συνεργατών του, υποτροπίασε.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δείχνει «μη αναστρέψιμη». Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες φεύγουν, ο Άρης γνωρίζει ότι επίκειται απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA κι είναι θέμα πιθανοτήτων να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τα… ασημικά που θέλησε να φέρει στον Άρη κοστίζουν, αλλά τώρα που ήρθε η ώρα να πληρωθούν δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο.

Ο ένας μετά τον άλλον προσφεύγουν, τα χρέη πνίγουν τον «Αυτοκράτορα» και πλέον η όποια καλή διάθεση υπήρχε (αν υπήρχε) για συμβιβασμό, έχει δώσει τη θέση της στην πρόθεση για… αντεπίθεση, αν όχι εκδίκηση.

Όσο ο Νίκος Λάσκαρης παραμένει επικεφαλής του διοικητικού σχήματος, ο Άρης θα βυθίζεται. Ο άνθρωπος που μεταμεσονύχτια ανακοίνωσε επένδυση εκατομμυρίων, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως Μεσσίας κι ως large επενδυτής, δεν μπορεί καν να στείλει έναν δικηγόρο, να μιλήσει με τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν και να καθυστερήσει το… μοιραίο.

Είναι πρόδηλο πως ακόμα κι αν θέλει, δεν μπορεί. Το μόνο που του απομένει είναι να παραιτηθεί και να ανοίξει τον δρόμο. Ο Άρης δεν έχει αδιέξοδα. Μπορεί να βρει τον δρόμο του, γιατί κουβαλά προίκα, αρκεί να μην μεγαλοπιάνεται δίχως λόγο, αρκεί να έχει στη διοίκηση έναν άνθρωπο που να απλώνει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το στρώμα.

Αγαπάει τον Άρη ο Νίκος Λάσκαρης; Υπάρχει ένας τρόπος να το αποδείξει: Να φύγει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…