Κεντρική Basket League Άρης “Θα πάμε στην ΚΕΔ, πρόσφορο το έδαφος για αναδιάρθρωση του Δ.Σ.”

“Θα πάμε στην ΚΕΔ, πρόσφορο το έδαφος για αναδιάρθρωση του Δ.Σ.”

aris papakiriakis dimitris

Στον Άρη την φετινή σεζόν έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία και μάλιστα ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του. Για το θέμα της διαιτησίας αλλά και για άλλα ζητήματα μίλησε στο “Υellow Radio” ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Παπακυριάκης που στάθηκε και στο διοικητικό κομμάτι αναφορικά με την αναδιάρθρωση του Δ.Σ.. Συγκεκριμένα είπε:

Για το ματς με τον Πανιώνιο: ‘Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι είναι πολύ κρίσημο, ήταν το παιχνίδι που αυτοί θεωρούσαν ότι έπαιζαν την κατηγορία. Περιμέναμε ότι το κλίμα θα ήταν δύσκολο, τα νεύρα μας πειράχτηκαν αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν αυτό που έπρεπε, ακόμα και τα νέα παιδιά ήταν προετοιμασμένα, τέλος καλό όλα καλά”.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: “Έχει πολλά κουράγια ο Παναγιώτης, γνωρίζει την κατάσταση, το ότι μίλησε ήταν καλό, θέλαμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση αλλά έτσι όπως είναι η διαιτησία και η κλήρωση τα περιθώρια είναι ελάχιστα. Τώρα η αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν καλή, αυτό που πρέπει να γίνεται είναι το καρπούζι να κόβεται στην μέση”.

Για το κομμάτι της διαιτησίας και την διοίκηση: “Προτιμώ να μην τοποθετηθώ δημόσια γι’αυτό, για πάρα πολλούς λόγους, απλώς θέλω οι κύριοι αυτοί να ξέρουν ότι γνωρίζω. Καλό είναι όμως οι υπεύθυνοι να μας σέβονται, μπορούμε να βγάλουμε ολόκληρη ταινία με τα φετινά σφυρίγματα”.

Για το εάν θα έπρεπε η διοίκηση της ομάδας να παρουσιάσει ορισμένα video στην ΚΕΔ: “Σκοπεύουμε να πάμε, έχω ζητήσει να παίξουν αποσπάσματα πολλών αγώνων, αλλά η ουσία ήταν να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι αυτοί -που είναι πολύ καλοί διαιτητές- ότι καλό είναι το καρπούζι να κόβεται στην μέση. Εμείς ξέρουμε αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε”.

Για το αγωνιστικό: “Παρουσιάστηκε μια καλή ομάδα, ομάδα με καρύδια…”.

Για το τι λέει ο ίδιος στον Παναγιώτη Γιαννάκη για τα θέματα της διαιτησίας: Αυτά που λέω εγώ στον Παναγιώτη είναι καλό να μένουν μεταξύ μας, ξέρει ο Παναγιώτης”.

Για το διοικητικό μέτωπο και τις αλλαγές στο Δ.Σ.: “Εγώ εμμένω σε αυτά που λέω, θα μιλήσουμε πάλι, πρέπει ο μεγαλομέτοχος να πάρει μεγάλες αποφάσεις άμεσα. Έπρεπε η ομάδα να επιστρέψει στις νίκες και θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει πρόσφορο έδαφος να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση”.

Για το τι πρέπει να συμβεί: “Πρέπει η ομάδα να μην είναι μόνη διοικητικά, ο Μάνος Λάσκαρης έχει καταβάλει προσπάθειες αλλά είναι μόνος του. Πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις, δεν ενδιαφέρει να μιλάμε για πρόσωπα, όποιος μπορεί και θέλει είναι αποδεκτός”.

Για το οικονομικό: “Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια φέτος, και από την πλευρά του κ. Λάσκαρη το άνοιγμα είναι αρκετά μεγάλο. Πρέπει να γίνουν οι διακανονισμοί, και επειδή τα προβλήματα με λεφτά λύνονται μόνο με λεφτά θα πρέπει να δούμε και αυτό το κομμάτι. Εγώ παραμένω αισιόδοξος, αλλά πρέπει να υπάρχει συνοχή και να παίρνονται σοβαρές αποφάσεις”.

Για άτομα τα οποία ενδεχομένως να “τοποθετηθούν” στην διοίκηση του Άρη: “Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι το εξής, όσοι είναι να μπούνε πρέπει να ξέρουν και να πούνε τι μπορούν και τι θέλουν να κάνουν. Να υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις από όλους. Μόνο έτσι ο κόσμος θα μας σεβαστεί και θα μας στηρίξει. Το ότι ο κόσμος είδε το πρόβλημα και γέμισε το γήπεδο με τα Τρίκαλα πρέπει και εμάς να μας κάνει πιο σοβαρούς”.

Για το εάν ο Λάσκαρης ασχολείται όντως με τον Άρη όπως είχε δεσμευτεί μετά την ανάκριση της 11ης Δεκεμβρίου: “Πιστεύω πως ναι, ασχολείται με τον Άρη, σας θυμίζω ότι λίγες μέρες πριν είχαμε με το αγωνιστικό, με το μπάτζετ και τις επιλογές, είχαμε βρεθεί και σε κίνδυνο, γι’ αυτό και ο κόσμος κινητοποιήθηκε. Αναγνωρίζουμε το θέμα, κανένας δεν θέλει να είναι σε μια κατάσταση που μόνο δέχεται πυρά”.

Για το εάν φέτος λύνονται σωστά τα όποια προβλήματα υπάρχουν: “Λύνονται σωστά τα προβλήματα γιατί λύνονται εν τη γενέσει τους, οι παίκτες που έφυγαν βρήκαν και ομάδα”.

Για το θέμα της προσφυγής του Μαρμπλ που πρέπει να του δοθεί η πρώτη δόση μέσα στον μήνα: “Επαφές γίνονται, λύση δεν βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό”.

Για το πότε θα γίνει κάποια κίνηση από τον Λάσκαρη: “Όσο πιο γρήγορα είναι να γίνει τόσο το καλύτερο, αλλά δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά όχι από εμένα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…