Κεντρική NBA Στην πεντάδα των “μύθων” ο Πόποβιτς (pic)
NBA

Στην πεντάδα των “μύθων” ο Πόποβιτς (pic)

gregg popovich

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι ο απόλυτος mastermind της σύγχρονης εποχής του NBA, όσον αφορά τις προπονητικές καινοτομίες και τις εξαιρετικές επινοήσεις του. Διατηρώντας τους Σπερς σε σταθερή τροχιά +50 νικών ανά σεζόν τα τελευταία 20 χρόνια, είναι επόμενο ότι ο “Pop” θα βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά στη λίστα των πιο νικηφόρων προπονητών, ανεβαίνοντας ακόμη ένα σκαλοπάτι μετά τη χθεσινή νίκη εναντίον των Νικς.

Συγκεκριμένα, ο Πόποβιτς ξεπέρασε τον θρυλικό Τζορτζ Καρλ κι ανέβηκε στην 5η θέση της σχετικής λίστας, φθάνοντας στον “μαγικό” αριθμό 1176!

Μονάχα οι Ντον Νέλσον, Λένι Γουίλκενς, Τζέρι Σλόαν και Πατ Ράιλι βρίσκονται από πάνω του και σε περίπτωση που οι Σπερς πετύχουν 34 νίκες στα εναπομείναντα 44 ματς -πράγμα αρκετά δύσκολο-, ο Πόποβιτς θα βρεθεί πάνω κι από τον θρύλο των Λέικερς, των Νικς και των Χιτ!

Δεν θυμάμαι να σκόραρα πόντους ή να πήρα ριμπάουντ“, ήταν η ατάκα του Πόποβιτς όταν ενημερώθηκε για την παραπάνω επίδοση, απαντώντας με έναν άκρως συνηθισμένο, για τα δεδομένα του, τρόπο!

Υπενθυμίζεται ότι οι Σπερς έχουν ρεκόρ άνω του 60% τα τελευταία 20 χρόνια υπό τις οδηγίες του Πόποβιτς, “σπάζοντας” 6 φορές το φράγμα των 60 νικών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…