Κεντρική Ψαγμένα Σφαιρόπουλος:”Να αντιδράσουμε” (vid)

Σφαιρόπουλος:”Να αντιδράσουμε” (vid)

sfairopoulos 2

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ αύριο(16/1. 21:00) για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει ότι η ήττα της ομάδα του από την Μπασκόνια θα πρέπει να λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο στους παίκτες του για την συνέχεια.

Αρχικά ο κόουτς των “ερυθρολεύκων” δήλωσε:”‘Εχουμε αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι, με μία ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη και παίζει πολύ καλά επιθετικά. Έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Για εμάς είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες, πρέπει να ανακάμψουμε μετά την πολύ κακή εμφάνιση που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Μετά από μία κακή βραδιά, θέλουμε να δείξουμε και πάλι το καλό μας πρόσωπο. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά από την άμυνα, να σταματήσουμε την επίθεσή τους και τα εύκολα καλάθια που βάζουν. Στην επίθεσή μας, να τρέξουμε, να βάλουμε καλάθια και να έχουμε υπομονή στο σετ παιχνίδι ώστε να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Θέλουμε να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί πλέον όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Έχουμε κάνει καλή προσπάθεια για να σταθούμε ψηλά και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο.”

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε σε ερώτηση για το αν η ήττα από την Μπασκόνια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του στον σύλλογο λέγοντας τα εξής:”Δεν είναι η δυσκολότερη κατάσταση. Σίγουρα ήταν μία δύσκολη βραδιά, ήταν μια βραδιά που δεν τιμά κανέναν, αλλά υπήρχαν πιο δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο για παράδειγμα να μένεις εκτός από τους “16”. Δεν είμαστε χαρούμενοι, θέλουμε όμως η στεναχώρια που έχουμε να γίνει πείσμα, θυμός και να αντιδράσουμε.”

Τέλος, σχετικά με τα χαμένα σουτ του προηγούμενου παιχνιδιού ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε:”Το γεγονός ότι είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και τα χάσαμε, έριξε την ψυχολογία μας και μας έβαλε σε κατηφόρα. Πρέπει να αντιδράσουμε, να είμαστε πιο σκληροί πνευματικά. Κάθε φορά που σουτάρουμε πρέπει να πιστεύουμε σε εμάς. Εγώ πιστεύω στους παίκτες μου και στις δυνατότητές τους, όταν είσαι μόνος σου πρέπει να σουτάρεις. Είναι πνευματικό το θέμα, έστω και αν χάσεις ένα ή δύο σουτ πρέπει να είσαι έτοιμος για το επόμενο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…