Κεντρική Α1 ΕΣΑΚΕ All Star Game Σφαιρόπουλος: “Μια γιορτή που την απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες και ο κόσμος”

Σφαιρόπουλος: “Μια γιορτή που την απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες και ο κόσμος”

Η επιστροφή του All Star Game είναι γεγονός και λίγες ημέρες πριν η Πάτρα υποδεχθεί τους κορυφαίους και δημοφιλέστερους αθλητές της Stoixman.gr Basket League, πληθαίνουν οι φωνές που χαιρετίζουν τη διεξαγωγή του.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλος, έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε επτά διοργανώσεις. Είτε ως προπονητής των Ελλήνων είτε των ξένων, από τον πάγκο ομάδας Ελπίδων αλλά και από επιτροπή σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Έχοντας επομένως τέτοια εμπειρία, αποκτά μεγαλύτερη αξία η άποψή του πως «Είναι μια γιορτή για το μπάσκετ και το απολαμβάνουνε και οι συμμετέχοντες αλλά και ο κόσμος. Είναι απαραίτητη και για τον κόσμο».

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος μίλησε στο www.esake.gr για το All Star Game ’18 αλλά και το πώς το βιώνουν και το αντιμετωπίζουν οι προπονητές, που έχουν να διαχειριστούν τους καλύτερους αθλητές της λίγκας.

– Μετά από τέσσερα χρόνια το All Star game επιστρέφει και πάλι. Πιστεύετε πως είναι κάτι που έλειψε από τον κόσμο;

«Είναι πολύ σημαντικό που το All Star Game επιστρέφει. Είναι μια γιορτή για το μπάσκετ, χωρίς την πίεση του αποτελέσματος και το απολαμβάνουνε και οι συμμετέχοντες αλλά και ο κόσμος. Θεωρώ ότι μια γιορτή τέτοια είναι απαραίτητη και για τον κόσμο ώστε να μπορεί να δει τους καλύτερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος».

– Τι σημαίνει για τους προπονητές αλλά και τους παίκτες η συμμετοχή σε μία γιορτή όπως το All Star Game;

«Για όλους τους συμμετέχοντες, τόσο τους προπονητές όσο και τους παίκτες είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό που όλοι το διασκεδάζουν. Και πέρα από τις αντιπαλότητες που υπάρχουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους για το αποτέλεσμα, σε αυτό το παιχνίδι είναι όλοι μαζί και συμμετέχουν για έναν διαφορετικό σκοπό που είναι η ψυχαγωγία».

– Πως διαχειρίζεται ένας προπονητής μία all star ομάδα ώστε να συμβάλει στο θέαμα;

«Ο προπονητής σε μια all star ομάδα, κατ’ αρχήν θέλει να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός. Δεν είναι καλό να έρθουν οι παίκτες να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι και να υπάρξει τραυματισμός. Απ’ την άλλη προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες γιατί πραγματικά όλοι όσοι βρίσκονται στη 12άδα είναι αξιόλογοι. Και τέλος προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται για να δώσουμε συνθήκες αγώνα σε ένα all star game».

– Ποια είναι τα μηνύματα περνούν μέσα από μια διοργάνωση όπως το All Star Game;

«Μηνύματα που περνούν μέσα από μία διοργάνωση όπως το All Star Game είναι η αλληλεγγύη, η ομαδική, η συλλογική προσπάθεια, ο σεβασμός στον αντίπαλο αλλά και όλων όσων συμμετέχουν δηλαδή παικτών, προπονητών, παραγόντων διαιτητών. Γιατί πραγματικά πάνω απ’ όλα είναι το άθλημα και εμείς όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό πρέπει να προσπαθούμε για το καλό».

– Πως κρίνεται την επιλογή της περιφέρειας και συγκεκριμένα την πόλη της Πάτρας για το All Star Game ’18;

«Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια παιχνίδια στην περιφέρεια και πόσο μάλιστα στην Πάτρα που είναι μια πολύ μπασκετική πόλη. Θεωρώ πως επειδή έχει ξαναγίνει All Star Game στην πόλη με απόλυτη επιτυχία, νομίζω πως και πάλι θα είναι επιτυχημένο. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τον κόσμο της Πάτρας όσο και συνολικά της περιφέρειας να παρακολουθήσουν αυτό το παιχνίδι. Αλλά και ο κόσμος από την τηλεόραση ελπίζω να δει ένα καλό παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε All Star Game

Δειτε επισης

“Να μειώσουμε τα λάθη”

Στην ανάγκη ο Ολυμπιακός να μειώσει τα λάθη του κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου σε σχέση με τη…