Κεντρική Διεθνή Περπέρογλου:”Ήταν η μοναδική μου επιλογή ο Ολυμπιακός”

Περπέρογλου:”Ήταν η μοναδική μου επιλογή ο Ολυμπιακός”

perperoglou 1

Ο Στράτος Περπέρογλου παραχώρησε συνέντευξη στo Sport5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Φώτη Κατσικάρη,στην συνεργασία του με τους  Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς,στην Χαποέλ αλλά και στις τρεις κατακτήσεις της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το πως ξεκίνησε η επικοινωνία και οι επαφές με την Χάποελ: “Μίλησα με τον Φώτη Κατσικάρη, που ήταν από το καλοκαίρι στην ομάδα, μου εξήγησε την κατάσταση και πως πρόκειται για έναν σοβαρό σύλλογο με μεγάλες φιλοδοξίες. Πρώτος μου στόχος ήταν να βρω ομάδα στην Ελλάδα λόγω της οικογένειάς μου, αλλά δεν είχα κάποια πρόταση, οπότε εξελίχθηκε σε καλή προοπτική για μένα να είμαι μέρος μιας ομάδας που “χτίζεται” με στόχο να δημιουργήσει κάτι καλό. Πήρα την απόφασή μου, έφτασα στην Ιερουσαλήμ και αφότου μίλησα με τον προπονητή, ένιωσα πολύ άνετα εντός της ομάδας.”

Σχετικά με το αν ξαφνιάστηκε με την απόλυση του Φώτη Κατσικάρη, ο έμπειρος άσος ανέφερε: “Ήταν έκπληξη για μένα, ειλικρινά. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, χάσαμε πολλά παιχνίδια στο Eurocup, επρόκειτο για μια απόφαση που πήρε ο σύλλογος. Κάποιες φορές ο προπονητής είναι το εύκολο θύμα γιατί είναι δύσκολο να αλλάξεις δώδεκα παίκτες. Δεν σκέφτομαι πως ό,τι έγινε ήταν δικό του λάθος. Ο σύλλογος πήρε μια απόφαση, κι εμείς από μέρους μας πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για το καλύτερο.”

Για την συνεργασία του με τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Είμαι ευλογημένος που έχω δουλέψει με τόσο σπουδαίους προπονητές στη διάρκεια της καριέρας μου, ο καθένας είχε το δικό του στυλ και ιδιαιτερότητες. Προσπαθώ κάθε φορά να πάρω κάτι από τον καθένα. Νιώθω πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με σπουδαίους προπονητές και να αποτελώ μέρος μεγάλων ομάδων.”

Για τις τρεις κατακτήσεις Euroleague: “Ήμουν ευλογημένος γιατί υπήρξα μέλος σπουδαίων ομάδων. Προφανώς η πρώτη φορά που έφτασα μέχρι την κορυφή, το 2009, είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Ήμουν πολύ αγχωμένος πριν από τα παιχνίδια αυτά. Είναι πολύ ιδιαίτερο το συναίσθημα που έχεις όταν πηγαίνεις μέχρι το τέλος της διαδρομής και φτάνεις στην κορυφή της Ευρώπης. Απόλαυσα τη σεζόν, κάθε μία από τις τρεις φορές που κατέκτησα το τρόπαιο.”

Σχετικά με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακού, ο Περπέρογλου τόνισε: “Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα, αλλά τότε ήταν η μοναδική επιλογή που είχα. Έγιναν πολλές αλλαγές εκείνο το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, επέστρεψα από τραυματισμό και πήγα στον Ολυμπιακό. Ήταν η μοναδική μου επιλογή. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αυτό το βήμα. Ήταν πολύ δύσκολο όταν μπήκα για πρώτη φορά στο γήπεδο και άκουσα όλο αυτόν τον κόσμο να φωνάζει εναντίον μου, αλλά είμαι ευγνώμων για όσα έζησα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Σίγουρα πάντως, δεν ήταν κάτι εύκολο αυτό που έκανα.”

Τέλος, σχετικά με το αν επιθυμεί να παραμείνει στη Χάποελ, ανέφερε: “Μου αρέσει πολύ εδώ, η οικογένειά μου λατρεύει το μέρος. Ο σύλλογος βοηθάει πολύ σε όλα, είναι μια ευχάριστη κατάσταση για μένα εδώ. Οπότε σίγουρα θα το σκεφτώ.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…