Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Όποιος δημιουργεί πρόβλημα, δεν έχει θέση στην ομάδα”

“Όποιος δημιουργεί πρόβλημα, δεν έχει θέση στην ομάδα”

makis giatras

Κάλεσμα στους πατρινούς φιλάθλους ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (6.30μ.μ.) στο «Τόφαλος», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League, απεύθυναν οι άνθρωποι του Προμηθέα στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ.

Το «παρών» έδωσαν από πλευράς διοίκησης ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάσος Χρυσανθόπουλος, ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Γιατράς και από πλευράς παικτών, ο Γιάννης Δημάκος.

Αναλυτικά οι κυριότερες τοποθετήσεις είχαν ως εξής:

Τάσος Χρυσανθόπουλος (αντιπρόεδρος ΚΑΕ): «Εκ μέρους όλων στον Προμηθέα, θα ήθελα να σας ευχηθώ, μια καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και προσωπική ευτυχία. Επίσης, θα ήθελα να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην πόλη μας, αθλητές, παράγοντες, προπονητές, φιλάθλους, γονείς, δημοσιογράφους και αθλητικά σωματεία. Να έχουν όλοι υγεία και δύναμη, επιτυχία στην προσπάθειά τους και να συνεχίσουν το έργο τους με περισσότερη επιμονή γιατί ο αθλητισμός σηματοδοτεί και εμπνέει στην κοινωνία που ζούμε, σε δύσκολες εποχές θα έλεγα, την καθημερινή και εντατική προσπάθεια του καθενός μας. Ενισχύει την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το Σάββατο αυτό ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στο πρώτο εντός έδρας αγώνα για τη νέα χρονιά (2018) σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, την ΑΕΚ. Ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, που σεβόμαστε και καλωσορίζουμε στο γήπεδό μας. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Πάτρας είναι πολύ μεγάλο, ο αγώνας είναι τηλεοπτικός με ώρα έναρξης τις 6.30μ.μ. και οι φίλοι του Προμηθέα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια της αναμέτρησης ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Viva ή καθημερινά 10π.μ.-8μ.μ. στα γραφεία της ΚΑΕ (Κανακάρη 136, 5ος όροφος). Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, δεν διαφοροποιείται γι’ αυτό το παιχνίδι, ενώ θα υπάρχουν, όπως πάντα, και τα μειωμένα εισιτήρια για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους στην τιμή των 7 ευρώ.

Την ίδια ημέρα το «Basket Αγάπης» κάνει «ποδαρικό» στο 2018 στον αγώνα μας. Η Πάτρα αποτελεί τον τρίτο σταθμό της εκστρατείας προσφοράς και αλληλεγγύης της STOIXIMAN.GR Basket League, μετά τα Τρίκαλα και το Ρέθυμνο. Θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κιβωτός της Αγάπης». Θα παρακαλέσουμε όλους τους φιλάθλους να προσφέρουν από το υστέρημά τους γι’ αυτόν τον καλό σκοπό. Τα τρόφιμα θα συλλέγονται σε ειδικό χώρο στην είσοδο του γηπέδου «Δημήτριος Τόφαλος» από τις 5.30μ.μ. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι το Σάββατο και η ομάδα μας να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε και πιστεύουμε όλοι. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά παίζουμε με δύναμη και πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη. Το Σάββατο λοιπόν τα περισσότερα».

Γιάννης Δημάκος (παίκτης Προμηθέα): «Καταρχήν, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα, πιστεύουμε στην ομάδα και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας μέσα στο γήπεδο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το κλειδί θα είναι να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση και μαχητικότητα. Η προσωπική μου άποψη για τον λόγο που ήρθαν τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα είναι ότι οι παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ του 2019 – και εμείς έχουμε πολλούς τέτοιους στην ομάδα μας, όπως οι Σαλούστρος, Γκίκας, Λίποβι και Μιλόσεβιτς – ενδεχομένως να επηρεάστηκαν ή να κουράστηκαν λιγάκι εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών τους υποχρεώσεων. Θα την βρούμε, όμως, την άκρη και να είστε σίγουροι ότι θα ξαναβρούμε τον ρυθμό μας και θα επιστρέψουμε σε τροχιά επιτυχιών. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε».

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου υγεία, ευτυχία και ο καθένας να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Μπαίνουμε στο 2018 με ένα σπουδαίο παιχνίδι στο γήπεδό μας. Παίζουμε με αντίπαλο μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Εμείς προετοιμαζόμαστε και αυτήν την εβδομάδα όπως κάνουμε πάντα, και τις εβδομάδες που κερδίζαμε, αλλά και τις εβδομάδες που χάναμε. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι που μας αρέσει και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να το ευχαριστηθεί. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις της 5άδας, με παίκτες επιπέδου Εθνικών ομάδων και Ευρωλίγκας. Μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, όμως αυτό οφείλεται και στο ότι έχει ρίξει μεγάλο βάρος στις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη. Θεωρώ σίγουρο ότι στην συνέχεια θα βρει τον δρόμο της. Εμείς από την πλευρά μας απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο. Πιστεύουμε ότι το γήπεδο θα γεμίσει και οι φίλοι του μπάσκετ θα χαρούν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της αναμέτρησης και να αναδειχθούμε νικητές».

Ο Μάκης Γιατράς αναφέρθηκε και σε μερικά επιμέρους θέματα. Αναλυτικά:

– Για τον Οκτάβιους Έλις: «Ήρθε στην ομάδα, όντας απροπόνητος στην Ρωσία για περίπου 2 εβδομάδες. Προσπαθούμε να ενσωματωθεί ομαλά και όπως πρέπει στην φιλοσοφία της ομάδας μας και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο και χρησιμοποιήθηκε λίγο στο παιχνίδι με τον Κόροιβο. Έχω ξαναπεί ότι για εμένα παίζει πάντα προτεραιότητα η ομάδα και όχι ένας μεμονωμένος παίκτης. Ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον άλλον παίκτη αυτήν την εποχή. Είχα πει και στην αρχή της σεζόν, ότι δεν είμαστε υπέρ των αλλαγών στο ρόστερ μας. Αλλαγές θα γίνονταν μόνο λόγω τραυματισμών ή εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων. Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Όποιος δημιουργεί πρόβλημα, όπως π.χ. συνέβη με τον Σον Έβανς, δεν έχει θέση σε αυτήν, ας βάζει 50 πόντους σε κάθε παιχνίδι και ας μαζεύει 50 ριμπάουντ».

– Για τον στόχο της ομάδας: «Στην αρχή της σεζόν είχαμε πει ότι ο στόχος μας για φέτος θα είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Αυτός παραμένει».

– Για τη διαιτησία: «Δεν είναι δική μας δουλειά να ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Υπάρχουν τα βίντεο των αγώνων, τα οποία μπορεί να τα δει ο καθένας και να κρίνει».

– Για τραυματισμούς και ιώσεις παικτών: «Ποτέ μετά από μια ήττα δεν μου αρέσει να στέκομαι σε τραυματισμούς ή άλλα προβλήματα, όμως θέλω να ξέρετε όλοι ότι υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που θέτουν εαυτούς στη διάθεσή της, παρότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ή ιώσεις και αυτά τα παιδιά αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…