Κεντρική Ασίστ Περαστικός Ο διαιτητής… πάτησε «γραμμή»!

Ο διαιτητής… πάτησε «γραμμή»!

ref presicion

Καλησπέρα φιλαράκια, αυτός ο καφές που ήπια πριν από λίγο είχε εξαιρετικής ποιότητας… χαρμάνι! Μιλάμε για ΤΟ… χαρμάνι. Κι επειδή εγώ δεν λέω το φλιτζάνι, αλλά ακούω τι λένε οι παρέες, έρχομαι να σας ερεθίσω βραδιάτικα.

Όπως γνωρίζετε τα αγαπημένα μου στέκια είναι ένα στα βόρεια προάστια κι ένα κοντά στον σταθμό των τρένων. Εκεί όπου… σκάνε μύτη οι επαρχιώτες και κουρασμένοι από το ταξίδι σταματάνε να πιουν έναν καφέ. Τα λένε και… τα λένε όλα. Εγώ «Περαστικός» είμαι, αλλά στήνω αυτί, μαθαίνω και μετά γίνομαι μαρτυριάρης. Εκεί, στο κέντρο πήγα απόψε κι έρχομαι… φορτωμένος.

Έχει βουίξει ο τόπος πως συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, άνδρας ο οποίος κατείχε νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε! Ο συγκεκριμένος σφύριζε αδιάφορα, όπως ενδεχομένως θα προσπαθούσε να κάνει καθένας στη θέση του.

Οι επαρχιώτες (δεν γράφω από ποια πόλη προέρχονταν, γιατί δεν θέλω να φωτογραφίσω τον συλληφθέντα) έλεγαν ότι δεν σφύριζε μόνο όταν συνελήφθη. Σφυρίζει συστηματικά. Και του αρέσει να φοράει γκρι όταν σφυρίζει! Και δεν σφυρίζει σε γειτονιές, αλλά τα σφυρίγματα του είναι υψηλού επιπέδου. Πρώτης εθνικής, που λένε.

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει θέμα. Γιατί είναι δεδομένο πως ακόμα κι αν είχε για δική του χρήση τα ναρκωτικά, λερώνεται το ποινικό του μητρώο, άρα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να σφυρίζει.

Όταν, όμως, ανακοινωθούν τα ονόματα να δούμε αν θα σφυρίζουν αδιάφορα εκείνοι που αξιοποίησαν τη δράση του, εκείνοι που τον είχαν ως αιχμή του δόρατος. Για τον συγκεκριμένο η ευχή μας είναι και να βγει όσο γίνεται με λιγότερα… τραύματα από αυτή την περιπέτεια, αλλά και να ξεπεράσει τον όποιο εθισμό του. Ανθρώπινο είναι και σ’ αυτό είμαστε δίπλα του. Για τους άλλους, θα έχουμε να πούμε πολλά στην ώρα τους.

Οι τύποι, για να γυρίσουμε στο καφέ του σταθμού, έλεγαν κι άλλα πράγματα. Ένας υποστήριζε ότι η ΚΕΔ/ΕΟΚ μπορεί να ορίσει τους τέσσερις της Ευρωλίγκας σε όποια εθνική κατηγορία θέλει. «Βρε βλαμμένε» του απάντησε ένας που φάνηκε να ξέρει πρόσωπα και πράγματα «έτσι έκαναν και με τον Αγαδάκο κι ακόμα μετρά τα λεφτά που πήρε από την ΕΟΚ».

Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο ο επαρχιώτης. Οι τέσσερις της Ευρωλίγκας έχουν το παιχνίδι στα χέρια τους. Κερδίζουν και με… μονά, και με… ζυγά. Κι εγώ δεν έχω καταλάβει ποιος έχει μπλέξει περισσότερο. Αυτός που συνελήφθη, οι αυτοί που θα συρθούν κατηγορούμενοι με καμιά δεκαριά αδικήματα στην πλάτη τους;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…