Κεντρική Ασίστ Shadow Ντόρσει:”Υπερήφανος για την καταγωγή μου”

Ντόρσει:”Υπερήφανος για την καταγωγή μου”

tyler dorsey bayhawks

Ο Τάιλερ Ντόρσει μπορεί να μην κατάφερε να συνδράμει την προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών στις δύο πρώτες αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου,λόγω της συμμετοχής του στο NBA,αλλά παρακολούθησε και τις δύο αναμετρήσεις όπως δήλωσε ο ίδιος στην FIBA.

Ο Ντόρσει δήλωσε:”Όλοι θέλουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, να έχουμε καλή πορεία στην Κίνα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να χτίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Το να είμαι μέλος της ομάδας που θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος για εμένα.”

Για τα παιχνίδια με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ είπε:”Ήταν μία δύσκολη νίκη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και μία καλή νίκη κόντρα στο Ισραήλ. Ο στόχος ήταν οι νίκες και τα κατάφεραν. Οπότε το πρώτο μέρος της αποστολής ολοκληρώθηκε. Έχουν μείνει κάποια παιχνίδια ακόμα και πρέπει να τα κερδίσουμε για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα και θέλω να βοηθήσω την ομάδα.”

Ο ομογενής γκαρντ αναφέρθηκε και στον λόγο που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2017 λέγοντας: “Δεν μπόρεσα να βοηθήσω λόγω του διαστρέμματος που με ταλαιπωρούσε. Έπρεπε να κάνω την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία για να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και να είμαι έτοιμος για την σεζόν στο ΝΒΑ, οπότε δεν μπόρεσα να κερδίσω μία θέση στην τελική δωδεκάδα. Παρακολούθησα όμως την πορεία της ομάδας και νομίζω ότι έδειξε ωραία πράγματα. Όλοι θέλουμε να πάει καλύτερα η ομάδα όμως και να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο.”

Τέλος ο Ντόρσει δεν έκρυψε την περηφάνια του για την ελληνική καταγωγή του λέγοντας:”Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Πάντα ακολουθούσα την ελληνική κουλτούρα. Στο σπίτι με την οικγένειά μου πάντα ήταν στην ζωή μου η Ελλάδα. Η γιαγιά μου ζει κοντά στο μέρος από το οποίο κατάγομαι και η έχω ελληνική επιρροή στην ζωή μου. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος του ελληνικού προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και θέλω να είμαι μέλος της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Να βοηθήσω σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς αγώνες, Eurobasket, στα πάντα.”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…