Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μίλησε για όλα ο Κουζμίνσκας

Μίλησε για όλα ο Κουζμίνσκας

kuzminskas

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που δημιούργησαν οι καλοκαιρινές επενδύσεις της, όντας “βυθισμένοι” στην τελευταία θέση της Ευρωλίγκα με ρεκόρ 4-11. Οι Ιταλοί παρουσιάζουν τρομερές αρρυθμίες και ασυνεννοησίες στην άμυνα και σε συνδυασμό με την αναιμική επίθεσή τους, αδυνατούν να αποδώσουν αποτελεσματικό μπάσκετ.

Για τον λόγο αυτό αποκτήθηκε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με τον Λιθουανό φόργουορντ να επιστρέφει στην Ευρώπη μετά την “περιπέτειά” του στους Νικς, ενόψει, μάλιστα, του ματς της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό (5/1, 21:00).

Σε συνέντευξή του, λοιπόν, στην ιστοσελίδα 15min.it, ο Κουζμίνσκας μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν στο Μιλάνο, την εμπειρία του NBA, καθώς και το hate που δέχεται από τους οπαδούς της Ζαλγκίρις, οι οποίοι αδημονούσαν να τον δουν ξανά με τη φανέλα της ομάδας τους, έπειτα από 4.5 χρόνια.

Για τη μεγάλη απόφαση που πήρε, ο Κουζμίνσκας τόνισε: “Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν η επιλογή που μου ταίριαζε περισσότερο. Πάνω από όλα, το συμβόλαιο δεν είναι αποκλειστικά για φέτος αλλά και για την επόμενη χρονιά. Η ομάδα μου έδωσε μια ευέλικτη προσφορά. Δεν είναι όλα όσα έχουν γραφτεί αλήθεια αλλά πιστεύω πως η απόφαση που πήρα είναι η σωστή“.

Ο 28χρονος αναφέρθηκε, βέβαια, και στις εκτεταμένες συζητήσεις που είχε με τον συμπατριώτη του και πλέι-μέικερ του Μιλάνο, Μάντας Καλνιέτις, καθώς και με τον κόουτς, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, σχετικά με τις συνθήκες και το κλίμα που επικρατεί στο “στρατόπεδο” της ομάδας.

Για τη μη επιστροφή του στη Ζαλγκίρις, ο Κουζμίνσκας ανέφερε: “Μίλησα με τη Ζαλγκίρις τον Δεκέμβριο. Δεν τα βρήκαμε, η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε αλλά κατέληξα στο Μιλάνο. Μέτρησα τα υπέρ και τα κατά και κατέληξα πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μένα. Παίζω στις θέσεις “3” και “4” και στη Ζαλγκίρις υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εκεί. Ένας νέος παίκτης ίσως επηρέαζε αρνητικά τη Ζαλγκίρις. Έχω φύγει 4.5 χρόνια από εκεί και θα ήθελα να επιστρέψω. Πάντως τώρα μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν νομίζω ότι θα με… κλωτσήσουν όταν παίξω εκεί, σαν εχθρό του έθνους (γέλια)”

Ο Λιθουανός έκανε εκτενή αναφορά και στις εμπειρίες που αποκόμισε στο NBA: “Όπως όλα στο μπάσκετ, και ειδικά στο NBA, πρέπει να γίνονται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Για εμένα, φάνηκε στην πρώτη μου χρονιά ότι τα είχα καταφέρει. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Μπορούσα να παίξω περισσότερο και είμαι υπερήφανος για όσα κατάφερα. Επίσης, δεν κλείνω πόρτες. Θα ήθελα να επιστρέψω στο μέλλον αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έκανα αυτά που ήθελα. Δοκίμασα τον εαυτό μου στο NBA και όπως είπα, πάντα υπάρχει ελπίδα”.

Πιστεύω ότι θα επιστρέψω. Και τώρα μπορούσα να υπογράψω σε ομάδα αλλά δεν ήθελα two-way συμβόλαιο ή να είμαι στη G-League και να πηγαίνω από τη μία ομάδα στην άλλη. Έτσι, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο”.

Τέλος, ο Κουζμίνσκας μίλησε και για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο μεθαυριανό ματς στο ΣΕΦ:  “Έκανα τις ιατρικές εξετάσεις, ξεκίνησα προπόνηση και δούλεψα κυρίως ατομικά για να ξεπεράσω λίγο το μεγάλο ταξίδι. Οι προπονητές μου έδειξαν video και στόχος είναι να παίξω άμεσα. Την Τετάρτη θα κάνω την πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα και το προπονητικό τιμ θα πάρει αποφάσεις. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα είμαι. Αλλά με τον καιρό θα βρω τον εαυτό μου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…