Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ιτούδης: “Ίσως το άξιζε ο Παναθηναϊκός, ίσως εμείς”

Ιτούδης: “Ίσως το άξιζε ο Παναθηναϊκός, ίσως εμείς”

itoudis

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο “Νίκος Γκάλης” εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα Final 4.

Πιο αναλυτικά όσα είπε:  “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου που νίκησε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Μία ομάδα που είχε σερί μπροστά στο εκπληκτικό κοινό της που τους δίνει ενέργεια και δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα, ενώ ο Παναθηναϊκός μετρούσε 15 σερί νίκες. Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω για την υποδοχή τους σε μένα και ήταν σημαντικά τα 13 χρόνια που περάσαμε. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι που ίσως το άξιζε ο Παναθηναϊκός ίσως εμείς. Το μομέντουμ ήταν με τον Παναθηναϊκό όταν ξέφυγε με δέκα πόντους, αλλά όταν μείναμε με δέκα πόντους πίσω, συνεχίσαμε να το πιστεύουμε και να παίζουμε άμυνα και το γυρίσαμε. Στη Μόσχα τους κρατήσαμε στους 63 πόντους, αλλά τώρα παίζει πολύ καλύτερα η ομάδα αυτή. Ο Παναθηναϊκός όμως σκόραρε μόνο 70 πόντους εντός έδρας. Τα παιχνίδια με την Εφές και τον Παναθηναϊκό απέδειξαν στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να πάρουμε παιχνίδια που χρειάζονται clutch φάσεις. Πάντως ήταν απλά μία νίκη στον μαραθώνιο της Ευρωλίγκας. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό, είναι πολύ καλή ομάδα, τους εύχομαι καλή συνέχεια”.

Για το πόσο σκληρή είναι η ΤΣΣΚΑ τη φετινή χρονιά: “Είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μίας ομάδας. Αυτή η νίκη και με την Εφές ήταν σημαντικές, ακόμα και οι ήττες είναι ευεργητικές όταν ξέρουν γιατί χάσαμε οι παίκτες μας. Οι συγκεκριμένες νίκες εναντίον ομάδων με παρόν και μέλλον θα μας κάνουν ακόμα πιο σκληρούς και δείχνουν και σε μας ότι μπορούμε να βρούμε αρκετούς τρόπους να νικήσουμε. Βγήκαμε από τη ζώνη που αισθανόμαστε πιο άνετα, οι παίκτες εννοώ και χρησιμοποιήσαμε άλλο τρόπο παιχνιδιού για να νικήσουμε. Ήταν ένα κοντινό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να το κλείσουμε καλύτερα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα παρατάει. Υπάρχει κούραση ειδικά για τις ομάδες που είχαν διεθνείς παίκτες με τις Εθνικές. Εδώ είναι η περίοδος που χρειάζεται ξεκούραση για τους παίκτες”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει Final 4:  “Μπορώ να μιλήσω μόνο για το παρόν. Θα ήταν πιο έντιμο και σωστό ότι θα έπρεπε να απευθυνθούν στους ανθρώπους που τρέχουν την ομάδα. Είναι πάντως μία ικανή ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Θα μας δυναμώσει την πίστη μας, αλλά είναι μία νίκη απλά”.

Για τους καλύτερους στο αποψινό παιχνίδι: “Μας έδωσε λύσεις ο Ροντρίγκεζ και ο Κλάιμπερν. Θέλαμε να μειώσουμε τα λάθη μας. Προφανώς κάποια λάθη ήταν από την πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού και κάποια λάθη αστεία για το δικό μας επίπεδο. Τα τρία λάθη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σημαντικά και οι τέσσερις-πέντε παραπάνω κατοχές σημαίνουν για εμάς. Κάποιες ομάδες εδώ και γενικότερα στο -10 εδώ μπορεί να λυγίσουν. Είναι η ομαδική δουλειά. Το γεγονός ότι ένας αθλητής μπορεί να βγει μπροστά. Παράδειγματος χάρη ο Κλάιμπερν διάβασε σωστά κι έπαιξε πολύ έξυπνα, ενώ δεν έκανε λάθη”.

Για την δημιουργία του Κλάιμπερ:  “Ο Κλάιμπερν είναι ένας εκ των δημιουργών μας. Η μόνη θέση που δεν έχει παίξει ακόμα είναι το ‘’5’’ αλλά μπορεί να συμβεί κι αυτός. Ήταν αρκετά ξεκούραστος σε σχέση με τα γκαρντ μου και θέλαμε να πάει η μπάλα σε αυτόν και ή να δημιουργήσει ή να πάει στο ποστ. Δεν είναι ατομιστής. Δεν είναι έξω από το σύστημα. Τα δουλεύουμε αυτά. Είναι δημιουργός αλλά και αμυντικός”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…