Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η “βόμβα” του Γάκη και η χαμένη “ασπρόμαυρη” πρωτιά…

Η “βόμβα” του Γάκη και η χαμένη “ασπρόμαυρη” πρωτιά…

sportig paok

Δεν ήταν ένα ματς που ο ΠΑΟΚ έχασε κάποιο τρόπαιο… Ωστόσο ήταν ένα παιχνίδι που αν είχε κερδίσει ο “Δικέφαλος”, πιθανότατα να είχε καλύτερη τύχη όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τελικά όμως ηττήθηκε και εκείνος ο αγώνας με το Σπόρτιγκ είχε “πονέσει” πολύ τους “ασπρόμαυρους”. Ας γυρίσουμε, λοιπόν, τον χρόνο πίσω και ας θυμηθούμε… Ηταν πριν 20 χρόνια ακριβώς, πιο συγκεκριμένα στις 3/1/1998, όταν ο ΠΑΟΚ έχανε από το Σπόρτιγκ με σκορ 71-70. Για να “έρθει” αυτή η ήττα, χρειάστηκε ένα μεγάλο σουτ του Γιάννη Γάκη από το κέντρο του γηπέδου!

Το Σπόρτιγκ ήταν πίσω στο σκορ με 68-70 λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι (στα 2,3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος η ομάδα από τα Πατήσια είχε την τελευταία επίθεση, με τον Μπουντούρη προηγουμένως να κάνει το 68-70 και πριν την επαναφορά τον ΜακΡέι να πιάνει την μπάλα με αποτέλεσμα να παιχτούν τα τελευταία 2,3 δευτερόλεπτα λόγω της παρέμβασης του Αμερικανού σέντερ) αλλά ο Γάκης με τρίποντη “βόμβα” στην λήξη του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 71-70 και έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν πραγματική “μαχαιριά” για τον ΠΑΟΚ…

Ο “Δικέφαλος” αν νικούσε σε εκείνο το ματς, θα κατακτούσε την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Κάτι που δεν κατάφερε τελικά και το ότι δεν είχε πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο Σπόρτιγκ, τελικά κόστισε πολύ (έτσι χάθηκε η πρωτιά στη βαθμολογία). Στον τελικό ο “Δικέφαλος” (τερμάτισε τρίτος στην κανονική περίοδο) είχε “πάει” αποκλείοντας τον Ολυμπιακό, όμως στην συνέχεια κόντρα στον Παναθηναϊκό έχασε τον τίτλο.

Η σειρά των τελικών οδηγήθηκε σε πέμπτο παιχνίδι (2-2 οι νίκες στα πρώτα τέσσερα ματς) και οι “πράσινοι” επικράτησαν στον τελευταίο αγώνα με 68-58. Ισως όλα να ήταν διαφορετικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφόσον ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να νικήσει σε εκείνο το ματς με το Σπόρτιγκ αφού θα έπαιρνε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και θα είχε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ως το τέλος (κατά συνέπεια και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό). Και μάλιστα τότε ο “Δικέφαλος” ήταν ιδιαίτερα δυνατός στο Παλέ (στην κανονική περίοδο είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ)…

Γάκης: “Σούταρα και προσευχόμουν…”

Ο Γάκης, που ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνου του αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, είχε δηλώσει: “Σούταρα στην τύχη ενώ παράλληλα προσευχόμουν να καταλήξει η μπάλα στο καλάθι. Έτσι και έγινε. Ήταν απλά η επισφράγιση των προσπαθειών μας. Δικαιωθήκαμε! Ακόμα δεν το έχω πιστέψει…“.

Οσο για τους αριθμούς του παιχνιδιού; Για το Σπόρτιγκ ο Γάκης είχε πετύχει 14 πόντους (3/3 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 1/1 βολή), ο Ουίγκινς 19 πόντους, ο Αβδάλας 15 πόντους, ο Χριστοδούλου 2 πόντους, ο Χάντσον 19 πόντους και ο Κασουρίδης 2 πόντους. Από την άλλη, στον ΠΑΟΚ ο Στογιάκοβιτς είχε πετύχει 19 πόντους, ο Μπουντούρης 5 πόντους, ο Μπαλογιάννης 5 πόντους, ο Ρόουαν 15 πόντους, ο ΜακΡέι 13 πόντους, ο Σάκλφορντ 2 πόντους και ο Γιαννούλης 11 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…