Κεντρική Διεθνή Γιασικεβίτσιους: “Μπάσκετ υψηλού επιπέδου ο Παναθηναϊκός”

Γιασικεβίτσιους: “Μπάσκετ υψηλού επιπέδου ο Παναθηναϊκός”

saruna

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις,Σαρούνας Γιασκεβίτσιους,με αφορμή την επικείμενη εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στους “πράσινους” λέγοντας ότι παίζουν υψηλού επιπέδου μπάσκετ.Ακόμη,επισήμανε τα ατού του “τριφυλλιού”,αναφέρθηκε στον Νικ Καλάθη αλλά και στον Λούκας Λεκαβίτσιους.

Αναλυτικά όσα είπε:

την απουσία του Γιανκούνας και πώς θα καλυφθεί: “Ο Παούλιους έχει κάποιες ενοχλήσεις που εντείνονται και αποφασίσαμε να τον προφυλάξουμε πριν από το κρίσιμο στάδιο της σεζόν. Προσπάθησε να προπονηθεί, αλλά ακόμη πονά. Ελπίζουμε αυτές οι έξτρα 3-4 μέρες που έχει θα τον βοηθήσουν να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει 100% έτοιμος. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν για να καλυφθεί το κενό του. Δεν υπάρχει ένας παίκτης που θα το κάνει. Όλοι θα χρειαστεί να παίξουν καλύτερα και να πάρουν αποφάσεις.”

 το πόσο πιο ισχυρός είναι εντός έδρας ο Παναθηναϊκός: “Οι ομάδες που στηρίζονται αρκετά στο τρίποντο πάντα παίζουν πολύ καλύτερα εντός έδρας. Για μας είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα, να τους βγάλουμε από το ρυθμό που θέλουν και να τους πιέσουμε. Είναι μια ομάδα που παίζει συχνά με αλλαγές στην άμυνα. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να αποτρέψουμε τους αιφνιδιασμούς.”

τις ήττες από Φενέρ και ΤΣΣΚΑ: “Δεν σημαίνει κάτι αν χάνεις με μικρή διαφορά από τη Φενέρ και την ΤΣΣΚΑ. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου και είναι δύσκολο να τους κερδίσεις στην έδρα τους.”

το ρόλο του “μαθητή” του, Λεκαβίτσιους: “Ο ρόλος του Λούκας είναι κάπως περιορισμένος. Ο κόουτς Πασκουάλ παίζει με πολλές αλλαγές στην άμυνα και ο Λούκας δεν ταιριάζει πολύ σε αυτό. Όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και να βοηθήσει, καθώς παίζει καλά στο πρωτάθλημα. Η πρώτη χρονιά σε μια νέα ομάδα δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Ο Καλάθης κάνει μια καταπληκτική σεζόν και δεν είναι εύκολο να βγει από το rotation.”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…