Κεντρική Basket League Άρης “Γιαννάκη παλικάρι μια ζωή στον Άρη…” (vid)

“Γιαννάκη παλικάρι μια ζωή στον Άρη…” (vid)

giannakis pic 1

Γενέθλια έχει σήμερα (1/1) ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο “Δράκος” κλείνει τα 59 του χρόνια, σε μια περίοδο που βρίσκεται στον… αγαπημένο του Άρη με τον οποίο έχει ζήσει σπουδαίες επιτυχίες και πανηγύρισε πολλούς τίτλους. Ο Γιαννάκης ξεχώριζε για το πάθος που έδειχνε στα παιχνίδια και υπήρχαν στιγμές που στην κυριολεξία έκανε τα πάντα για να προσφέρει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Mε αφορμή τα γενέθλιά του “Δράκου”, λοιπόν, ας θυμηθούμε ένα… ιδιαίτερο περιστατικό από την χρονιά (1993) που ο Γιαννάκης κατέκτησε με τον Άρη το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (o τελευταίος του τίτλος με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης).

Ηταν ο δεύτερος ημιτελικός απέναντι στην Σαραγόσα, όταν ο νυν κόουτς των “κιτρίνων” έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον Άρη και εν συνεχεία αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν μόνο οι 32 πόντοι που πέτυχε ο Γιαννάκης στο ματς με τους Ισπανούς (στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Άρης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, το οποίο κατέκτησε στον τελικό με την Εφές)…

Ηταν και οι “θυσίες” που έκανε ο “Δράκος” για να προσφέρει στον Άρη σε εκείνον τον αγώνα. Βλέπετε, ο νυν κόουτς των “κιτρίνων” κόντρα στην Σαραγόσα έπαιζε με πρόβλημα στη μέση αλλά και με υψηλό πυρετό… Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του ματς και μετά την υπερπροσπάθειά του, δεν άντεξε και έκανε εμετό (σ.σ. ξεκινήστε το βίντεο από το 59.00). Στην τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού με αντίπαλο την Σαραγόσα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως… “ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά την τελευταία προσπάθεια έφυγε μόνος του από το τερέν και έκανε εμετό γιατί είπαμε και στο ξεκίνημά της μετάδοσής μας ότι παίζει με υψηλό πυρετό και με πόνους στη μέση…”.

Ο κόσμος του Άρη βλέποντας τον “Δράκο” να κάθεται στον πάγκο και να προσπαθεί να συνέλθει, τον αποθέωσε αφού η προσφορά του στο ματς με τους Ισπανούς ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη. “Γιαννάκη παλικάρι μια ζωή στον Άρη…“, φώναξαν οι οπαδοί των “κιτρίνων” για τον “Δράκο” ο οποίος φορώντας την φανέλα των “κιτρίνων” κατέκτησε επτά Πρωταθλήματα Ελλάδας (1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991), έξι Κύπελλα Ελλάδας (1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992) και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1993. Στον Άρη, σε μια δύσκολη εποχή λόγω των οικονομικών, επέστρεψε το καλοκαίρι ως προπονητής προκειμένου να προσφέρει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθήκες με τις οποίες δουλεύει δεν είναι καθόλου εύκολες αλλά ο Γιαννάκης προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό και θέλει την στήριξη του κόσμου της ομάδας. Στο σαββατιάτικο ματς με τα Τρίκαλα υπήρχαν περίπου 5.000 (!) οπαδοί του Άρη, κάτι πολύ θετικό για τον “Δράκο” (και φυσικά για τους παίκτες του) ο οποίος το προηγούμενο διάστημα έκανε κάλεσμα στους φίλους των “κιτρίνων” να σταθούν στο πλευρό της ομάδας. Το ότι ο Γιαννάκης, αυτή η τεράστια μορφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, είναι ξανά στον Άρη στον οποίο δοξάστηκε, αποτελεί μάλλον τον… καλύτερο λόγο για να είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα οι φίλοι των “κιτρίνων”.

Το ebasket.gr εύχεται στον Παναγιώτη Γιαννάκη χρόνια πολλά!

giannakis aris

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…