Κεντρική NBA “Εκρηκτικός” ΝτεΡόζαν, ηττημένοι οι Μπακς του Γιάννη (vids)

“Εκρηκτικός” ΝτεΡόζαν, ηττημένοι οι Μπακς του Γιάννη (vids)

demar derozan

Οι Τορόντο Ράπτορς φρόντισαν να χαλάσουν το “ποδαρικό” των Μιλγουόκι Μπακς εντός του 2018, νικώντας τους με 131-127 στην παράταση! Το γεγονός που έστρεψε πάνω του τα βλέμματα δεν ήταν άλλο από τη μυθική εμφάνιση του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε οι Καναδοί να επεκτείνουν το κορυφαίο εντός έδρας ρεκόρ στο NBA (14-1) και να διατηρηθούν σε τροχιά πρωτιάς στην Ανατολική Περιφέρεια.

Ο “DeMarvellous”, λοιπόν, πέτυχε νέο ρεκόρ καριέρας με 52 πόντους, σε μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία της ομάδας! Με 12/20 δίποντα, 5/9 τρίποντα (ισοφάριση ρεκόρ καριέρας) και 13/13 βολές, ο ΝτεΡόζαν έδειξε ότι έχει επεκτείνει το παιχνίδι του και πίσω από τη γραμμή των 7.25, ήταν καταπληκτικός στην εκμαίευση της επαφής από τον αντίπαλο ενώ δεν λησμόνησε να κάνει τη διαφορά και στους τομείς που έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Τα highlights του ΝτεΡόζαν

Πέραν του επικού ΝτεΡόζαν, ο Κάιλ Λάουρι ήταν άξιος συμπαραστάτης του στην περιφέρεια με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, δημιουργώντας κατά κύριο λόγο το δικό του σουτ μετά από ντρίμπλα (5/10 τρίποντα). Οι παγκίτες της ομάδας ήταν αξιοπρεπείς, με επικεφαλής τον Φρεντ ΒανΒλίτ (11 πόντοι), ο Όου Τζι Ανουνόμπι κατέγραψε το εξαιρετικό +16 στο plus/minus, πειστήριο της πολύτιμης συνεισφοράς του ενώ ο Σερτζ Ιμπάκα ήταν κάκιστος επιθετικά (5/19 σουτ) αλλά έκανε σημαντική δουλειά στα μετόπισθεν (4 τάπες, 2 κλεψίματα).

Για τους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 26 πόντους, 9 ριμπάουντ κι 7 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής ενώ δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος και σούταρε με 50% εντός πεδιάς (9/18 σουτ). Η “λάμψη” του ΝτεΡόζαν, όμως, επισκίασε τον Έλληνα σούπερ-σταρ, ο οποίος δεν βοηθήθηκε καθόλου από την στατικότητα στην επίθεση της ομάδας του, κάτι που τον ανάγκαζε να πηγαίνει σε βεβιασμένες, ατομικές ενέργειες στα τελευταία λεπτά.

Τα highlights του Γιάννη

Ο Έρικ Μπλέντσο ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 29 πόντους και 9/15 σουτ (5/7 τρίποντα) ενώ ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 18 κι ο Θον Μέικερ 16. Οι Μπακς, όμως, απέτυχαν να διαχειριστούν την υπέρ τους διαφορά στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στις “clutch” στιγμές της παράτασης, “λυγίζοντας” μέσα στο πιο άτρωτο “κάστρο” του φετινού NBA.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…