Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Έχω κουραστεί να απαντάω σε ερωτήσεις για την διαιτησία”

“Έχω κουραστεί να απαντάω σε ερωτήσεις για την διαιτησία”

pascual 1

Ο Παναθηναϊκός παρά την κακή του εμφάνιση κατάφερε να πάρει ακόμη μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και να συνεχίσει το αήττητο σερί του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στους παίκτες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο σημερινό αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε και στις ερωτήσεις που του έκαναν όσων αφορά την διαιτησία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού:

Για τον αγώνα: “Αφιερώνουμε τη νίκη στους οπαδούς μας, τόσο σε όσους ήταν εδώ, όσο και σε όσους είδαν το ματς από την τηλεόραση. Δεν ήταν ένα όμορφο παιχνίδι. Αν πρέπει να κάνω ένα σχόλιο, θα πω ότι το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα και η αντίδραση της ομάδας, έπειτα από μια κακή εκκίνηση. Παίξαμε τα πρώτα 7′ χωρίς ηρεμία. Δεν διαβάσαμε καθόλου καλά την αντίπαλη άμυνα. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Δεν ήταν τυχαίο ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, ήταν συνέπεια του κακού μας παιχνιδιού. Μερικές φορές συμβαίνει, το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσεις και να επιστρέψεις. Και να τα καταφέρεις. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που το κάνουν αυτό. Εμείς με το κοινό μας και τον χαρακτήρα μας τα καταφέραμε. Συγχαίρω τους παίκτες. Είμαστε χαρούμενοι για το πώς τελειώσαμε το παιχνίδι. Είμαστε σίγουροι πως όταν έρθουν πιο σημαντικές στιγμές θα είμαστε έτοιμοι να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας”.

Για τον παίκτη που ξεχώρισε: “Για να σου πάω κόντρα, πιστεύω πως και ο Βουγιούκας ήταν καθοριστικός. Είμαι ένας προπονητής που πάντα πάει κόντρα. Ήταν καθοριστικός στο να βρούμε την ηρεμία μας. Ήταν ένας παίκτης – κλειδί. Επίσης, το παιχνίδι του Λεκαβίτσιους ήταν κλειδί, καθώς και το δεύτερο ημίχρονο του Ρίβερς. Η απόδοση του Μήτογλου μας βοήθησε πολύ. Ο Γκιστ έπαιξε σπουδαία άμυνα. Ο Σίνγκλετον έχει δείξει καρδιά. Πρέπει να αναφερθώ και στην προσπάθεια των περιφερειακών, όπως ο Παππάς, ο Ντένμον και ο Καλάθης”.

Για τη νίκη παρά την κακή εμφάνιση: “Πάντα είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις με κάποιο επίθετο παιχνίδια σαν το σημερινό. Από την μία πολλοί είχαν κακή βραδιά. Ως ομάδα είχαμε κακή βραδιά. Και ως προπονητής ενδεχομένως. Αλλά, είναι δύσκολο αυτό που καταφέραμε. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι δύσκολο να επανέλθεις και να κερδίσεις. Κατά συνέπεια και επειδή είμαι πάντα θετικός άνθρωπος, προσπαθώ να κρατώ τα καλά. Ήταν μια σημαντική νίκη αναφορικά με την αντίδραση και τον χαρακτήρα της ομάδας”.

Για τα αποτελέσματα απέναντι στον Ολυμπιακό και τα παράπονα του Σφαιρόπουλου: “Μπορούμε να πούμε για το πρώτο σκέλος πως τα έχουμε καταφέρει να βρούμε τον τρόπο για τη νίκη. Είναι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα της ποιότητας του Ολυμπιακού. Αυτό έχει την αξία του. Από τη στιγμή αυτή αποτελεί παρελθόν, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος, θεωρώ πως αξίζαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν είναι εύκολα για τους διαιτητές. Τι να σας πω; Έχω κουραστεί να απαντώ σε τέτοιες περιπτώσεις, μου συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι. Ξέρετε την άποψή μου, σέβομαι όλο τον κόσμο”.

Για το αν έπαιξε ρόλο η βαθμολογική διαφορά: “Συνέβη το ανάποδο. Είχαμε μεγάλη διάθεση να πάρουμε το παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι αποτελεί δίδαγμα για το μέλλον. Ο αντίπαλός μας έπαιξε διαφορετικά. Είχαμε προβλήματα στην κυκλοφορία. Τους κρατήσαμε χαμηλά στην επίθεση. Θα πρέπει να διορθωθούμε για το μέλλον”.

Για την απουσία του Αντετοκούνμπο: “Είχαμε μια ανισορροπία λόγω των απουσιών του Λοτζέσκι και του Θανάση, που παίζουν στην ίδια θέση. Αυτό ήταν το ένα πρόβλημα. Το άλλο ήταν πως ο τραυματισμός του Θανάση έγινε 10′ πριν το τέλος της προπόνησης. Αφενός δεν ξέραμε πόσο σημαντικός είναι, αφετέρου δεν είχαμε αρκετό χρόνο να ετοιμάσουμε το παιχνίδι χωρίς εκείνον. Ο Θανάσης είναι ένας ρολίστας που δίνει πολλά. Όπως πάντα λέω στα παιδιά, όταν υπάρχει μια απουσία όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την καλύψουμε. Ιδιαίτερα στην άμυνα όλοι δώσαμε κάτι παραπάνω, για να κρατήσουμε χαμηλά τον Ολυμπιακό στους 61 πόντους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …