Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Δύο ρεκόρ δεκαετίας από τον ΜακΦάντεν!

Δύο ρεκόρ δεκαετίας από τον ΜακΦάντεν!

mcfadden

Πέραν του ότι έκρινε το δραματικό παιχνίδι της Κύμης με τον Κολοσσό H Hotels, ο Θαντ ΜακΦάντεν έφτασε σε μία σχεδόν ξεχασμένη επίδοση.

Οι 42 πόντοι του Αμερικανού είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 35 πόντων που σημείωσε ο ίδιος κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola και ο Κρις Σίνγκλετον με τον Παναθηναϊκό Superfoods κόντρα στην Κύμη. Είναι όμως και κάτι παραπάνω από αυτό.

Ήταν η πρώτη «40άρα», έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια στη Stoiximan.gr Basket League. Η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης έφτασε σε αυτήν την επίδοση ήταν στις 7 Μαρτίου 2012 όταν ο Μάικλ Τέιλορ σημείωσε 40 με την Καβάλα κόντρα στον ΚΑΟΔ.

Το «κοντέρ» του ΜακΦάντεν έγραψε «42» και αυτή είναι η κορυφαία επίδοση του επαγγελματικού πρωταθλήματος για την τελευταία 10ετία! Την 1η Μαρτίου 2008 ο Μπίλι Κις είχε επίσης 42 πόντους σε ματς της ΑΕ Λάρισας κόντρα στην ΑΕΚ (86-78). Η προηγούμενη, μεγαλύτερη επίδοση από τη σημερινή του γκαρντ της Κύμης, είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League, εκείνη των 51 πόντων του Κίκι Κλαρκ στις 18 Οκτωβρίου 2006.

Με αυτούς τους 42 πόντους, ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε τους 300 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΜακΦάντεν σημείωσε ρεκόρ περιόδου ακόμη, τόσο με τα οχτώ εύστοχα τρίποντα του –είχε επτά κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola στην 7η αγωνιστική- όσο και με τις 16 προσπάθειες που πήρε πίσω από τα 6.75 -13 επιχείρησε ο Πόσλεϊ του Κόροιβου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Τα οχτώ εύστοχα τρίποντα του αποτελούν ισοφάριση του ρεκόρ 10ετίας στην κατηγορία. Για να βρούμε μεγαλύτερο, θα πρέπει να επιστρέψουμε στην 1η Μαρτίου 2008 όταν ο Μπίλι Κις σημείωσε εννιά. Στο μεσοδιάστημα από οχτώ εύστοχα τρίποντα είχαν οι: Ντιόντε Κρίστμας και Μάικλ Τέιλορ (2011-12), Καρλ Ίνγκλις (2014-15) και Τάιλερ Καλινόσκι (2016-17).

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…