Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Δεν μπορούμε να παίζουμε συνεχώς με τον ίδιο καλό τρόπο μέχρι τέλους”

“Δεν μπορούμε να παίζουμε συνεχώς με τον ίδιο καλό τρόπο μέχρι τέλους”

sfairopoulos 2

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την ήττα απ’τον Ερυθρό, μίλησε για την φυσιολογική, όπως ο ίδιος λέει, αστάθεια που υπάρχει, ενώ τόνισε ότι πρέπει να παίξουν καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα για τη νίκη του. Έπαιξε πολύ καλύτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στην τελευταία περίοδο. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε πως θα πρέπει να είναι πιο σκληροί στην άμυνα και αυτό κάναμε. Παίξαμε καλή άμυνα, παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά στην άμυνα. Στην 3η περίοδο παίξαμε όπως θέλουμε γενικά να παίζουμε στην άμυνα. Όταν παίζουμε καλά στην άμυνα, έχουμε και καλό ρυθμό στην επίθεση, για αυτό σκοράραμε στο 3ο δεκάλεπτο 29 πόντους. Δυστυχώς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου κάναμε 3-4 λάθη κάτω από το καλάθι και ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε στον αιφνιδιασμό εύκολους πόντους. Μετά από αυτό χάσαμε την συγκέντρωσή μας την ίδια ώρα που ο αντίπαλός μας σκόραρε και εύκολους πόντους και δύσκολα τρίποντα σουτ με τον Ένις. Πήρε το προβάδισμά και ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε το come back”

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει το ίδιο μπάσκετ με προηγούμενες σεζόν: Δεν συμφωνώ. Είμαστε δεύτεροι και παλεύουμε για το πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις. Κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ Μαδρίτης, την Φενερμπαχτσε εκτός έδρας. Δεν γνωρίζετε αυτά τα αποτελέσματα; Ναι, δεν παίζουμε καλά το τελευταίο διάστημα, όχι όλη την σεζόν. Για αυτό είπα ότι διαφωνώ. Αλλά είναι νορμάλ σε αυτή την μορφή της Ευρωλίγκας να έχουμε αστάθεια στην απόδοσή μας. Δεν μπορούμε να παίζουμε συνεχώς με τον ίδιο καλό τρόπο μέχρι τέλους.  Είναι ένας Μαραθώνιος παιχνιδιών και πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί για να παλέψουμε μέχρι το τέλος σε κάθε αγώνα. Συμβαίνει σε κάποιες στιγμές να μην έχεις καλό μομέντουμ. Έχουμε πολλούς τραυματίες όλη την σεζόν μέχρι και τώρα. Ποτέ από το ξεκίνημα δεν έχει παίξει κομπλέ η ομάδα μας και αυτό έχει επηρεάσει πολύ την κατάσταση της ομάδας, γιατί κάποιοι είναι εκτός, κάποιοι άλλοι παίζουν περισσότερο και κουράζονται… Και όλο αυτό δεν μας επιτρέπει να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε.  Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να παλεύουμε σε κάθε ματς και φυσικά πρέπει να παίξουμε καλύτερα.”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…