Απότομη “προσγείωση” για τον ΠΑΟΚ καθώς μετά από τέσσερις σερί νίκες ήταν κακός απέναντι στον Γ.Σ.Λ. Φάρο και έτσι “ήρθε” η ήττα με 12 πόντους διαφορά (101-89)… Το πρόβλημα στο παιχνίδι του Σαββάτου ήταν ξεκάθαρα η άμυνα καθώς ο “Δικέφαλος” δέχτηκε 101 πόντους. Επιθετικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει βρει ρυθμό, ωστόσο αμυντικά δείχνει να “ψάχνεται” και ας δούμε κάποια νούμερα…
Στα έξι από τα τελευταία του οχτώ ματς (σε Ελλάδα και Ευρώπη) ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει από 78 πόντους και πάνω και στην τελευταία του εξάδα αγώνων του (απέναντι σε Λαύριο, Ολυμπιακό, Ορλαντίνα, Πανιώνιο, Σαλόν και Γ.Σ.Λ. Φάρο) πέτυχε μέσο όρο 83,3 πόντους. Πάμε και στο αμυντικό κομμάτι… Το προηγούμενο διάστημα στις τάξεις των “ασπρόμαυρων” με δημόσιες “τοποθετήσεις” τους τόνιζαν την σημασία που δίνεται αμυντικά, με τους αριθμούς πάντως να φανερώνουν πως στα… μετόπισθεν ο “Δικέφαλος” δεν μπορεί να αποκτήσει σταθερότητα.
Απέναντι σε ΑΕΚ (16/12) και Γκαζιαντέπ (20/12) η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλή στην άμυνα έχοντας δεχτεί 65 πόντους από την “Ενωση” και 62 πόντους (στην κανονική διάρκεια αφού μετά δέχτηκε 65 πόντους μαζί με την παράταση) από τους Τούρκους. Κόντρα στο Λαύριο (30/12) ο “Δικέφαλος” “χάλασε” την θετική αμυντική εικόνα που είχε καθώς από το σύνολο του Χρήστου Σερέλη δέχτηκε 90 πόντους. Ακολούθησαν τα ματς με Ολυμπιακό (7/1) και Ορλαντίνα (9/1)…
Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε σε αυτά τα παιχνίδια 71 και 61 πόντους αντίστοιχα, δηλαδή τα πήγε ιδιαίτερα καλά. Ωστόσο στους τελευταίους τρεις αγώνες, αυτούς απέναντι σε Πανιώνιο (13/1), Σαλόν (16/1) και Γ.Σ.Λ. Φάρο (20/1), ο “Δικέφαλος” ξανά εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο αμυντικά έχοντας δεχτεί μέσο όρο 85,3 πόντους (74 από τον Πανιώνιο, 81 από την Σαλόν και 101 από τον Γ.Σ.Λ. Φάρο). Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, αναζητά μεγαλύτερη σταθερότητα αμυντικά, είναι αλήθεια πως σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν έχει δείξει κάποια βήματα προόδου σε αυτό το κομμάτι αλλά δεν έχει διάρκεια.