Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: “Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά…”

Αντετοκούνμπο: “Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά…”

antetokounmpo

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στην Gazzetta Dello Sport, εκφράζοντας την επιθυμία του να συνεχίσει να ενισχύει την Εθνική Ελλάδας. Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε, βέβαια, ότι πρέπει να έχει στο μυαλό του  και τις προσδοκίες που υπάρχουν στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις πιθανότητες να αναδειχθεί MVP: «Δεν μπορώ να το σκέφτομαι πολύ. Χαίρομαι που το όνομά μου συζητείται για κάτι τέτοιο, αλλά ο μόνος στόχος μου είναι να υπάρχει βελτίωση προσωπικά και στην ομάδα μου. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο με κάποιες ήττες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, γι’ αυτό θα πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να προχωρήσουμε».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει: «Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να βρω ρυθμό και να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου. Σε αυτό πρέπει να βελτιωθώ. Επίσης δουλεύω πολύ στο τρίποντο. Φτάνοντας σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, το θεωρώ πολύ σημαντικό».

Για το μυστικό της επιτυχίας του: «Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Το θέμα είναι να είσαι πιο πλήρης γίνεται, σε άμυνα κι επίθεση. Πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι ένας παίκτης δεν κερδίζει μόνος του, για να είσαι πετυχημένος πρέπει όλη η ομάδα να κάνει το καθήκον της».

Για τα ηγετικά καθήκοντα: «Έχω ξεκάθαρα κάποιες ευθύνες, σαν παίκτης και προσωπικότητα. Ο κόουτς μού λέει συνέχεια πως θέλει να ακούει τη φωνή μου στο γήπεδο, θέλει να έχω διαρκή παρουσία στην ομάδα».

Για την πορεία των Μπακς: «Θα πρέπει να είμαστε λιγότερο αφελείς. Θα πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».

Για την Εθνική: «Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά πρέπει να έχω στο μυαλό μου και τις προσδοκίες που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι άλλα πράγματα, αλλά σίγουρα δεν έχω πρόθεση να λείψω».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…