Κεντρική Basket League Άρης “Υπερβολικές οι αντιδράσεις”

“Υπερβολικές οι αντιδράσεις”

Υπερβολικές χαρακτήρισε τις αποδοκιμασίες και την κριτική, που υπάρχει, ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά και τη νέα ήττα του Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά από τη Κύμη. Ο “θρύλος” του ελληνικού μπάσκετ και προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και όχι επικριτικοί.

Αναλυτικά:

“Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάσκετ με ανάλογο αυτό που αποδώσαμε με τη Ζιέλονα Γκόρα αλλά δεν παίξαμε άμυνα. Οι 94 πόντοι που σημείωσε η Κύμη σε συνδυασμό με τις 12 ασίστ δείχνουν το μέγεθος της θέλησης της Κύμης. Χάσαμε πολλές φάσεις, θεωρώ ότι τα λάθη που κάναμε είναι περισσότερα από τα 17 που δείχνει η στατιστική. Κάναμε λάθη χωρίς να τα καταλαβαίνουμε. Εμείς πρέπει πραγματικά να δούμε για ποιο λόγο ενώ παρουσιάσαμε βελτίωση, παίξαμε έτσι και γιατί ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι ξαφνικά είχαμε μια καθίζηση. Να εξηγήσουμε τον αριθμό των λαθών και την κακή άμυνα”.

Για τη μη κάλυψη των παικτών που έφυγαν: “Έχετε δίκαιο, ελπίζω να βρούμε παιδιά που θα έρθουν να μας βοηθήσουν. Προσωπικά θεωρώ όμως ότι θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί στο παιχνίδι μας, φυσικά όμως χρειαζόμαστε βοήθεια. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δεν πρέπει να κάνουμε τόσο επιπόλαια λάθη”.

Για τον τραυματισμό του Μπένσον: “Χτύπησε στο χέρι, πονούσε, πιστεύω ότι αύριο θα είναι καλύτερα αλλά θα ήταν μεγάλο ρίσκο αν έπαιζε”.

Για τις διαδοχικές ήττες στο ελληνικό Πρωτάθλημα: “Δεν περίμενα κι εγώ τέτοια εικόνα. Η Κύμη κάνει σημαντική προσπάθεια, βγάζει ενθουσιασμό αλλά δεν περίμενα ότι μετά τους 71 πόντους που έβαλε στα Τρίκαλα θα έβαζε σήμερα 94 πόντους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σκληρή ομάδα που θα έχει πίστη και καθαρό μυαλό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτα ανεξαρτήτως του σκορ. Θέλω να είμαστε οργανωμένοι σε όλους τους τομείς γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα κι ελπίζω να το ξεπεράσουμε”.

Για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στον Άρη. “Έχω μεγάλη διάθεση, ενθουσιασμό γιατί πιστεύω πολύ στο σύλλογο. Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια, δεν φτάνει μόνο η δική μου παρουσία”.

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου και την κριτική που δέχεται: “Εγώ διαφωνώ υπερβολικές αντιδράσεις. Οι μεγάλες ήττες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να δουλέψεις πιο σκληρά. Πρέπει να συσπειρωθείς και όχι να διασπαστείς. Να δουλέψουμε όλοι, να καταλάβουμε όλοι τις δυσκολίες που έχουμε από το καλοκαίρι και συνεχίζουν να υπάρχουν, να έχουμε υπομονή και επιμονή γιατί τίποτε δεν θα γίνει δια μαγείας. Διαφωνώ με τη λειτουργία του να είμαστε επικριτικοί, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και διαφωνώ να νομίζουμε ότι μόνο με χρήματα θα λυθεί το πρόβλημα.

Όταν κάτι λύνεται μόνο με χρήματα είναι εφήμερο. Αυτό αποδείχθηκε σε πολλές ομάδες και στην ομάδα μου. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα παράγει στελέχη, να είμαστε όλοι μαζί και να μην έχουμε αυτοτραυματισμούς γιατί αυτό συμβαίνει. Μόνο αυτοτραυματιζόμαστε. Θα είναι δύσκολο και νομίζω ότι είναι άδικο – κι εγώ είμαι εκνευρισμένος κι εγώ θυμώνω – αλλά αύριο τα παιδιά θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι.

Μπορούν να γίνουν καλύτεροι αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργεί πίεση, μια ομαδική σύγχυση και στο μπάσκετ έχουμε δει περιπτώσεις τεράστιων ομάδων που έχασαν τα πάντα μέσα σε 3-4 λεπτά. Αυτό μπορεί να συμβεί δηλαδή ακόμη κι αν έχεις τον Τεόντοσιτς και τον ΝτεΚολό. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι κι αυτές οι δυσκολίες να λειτουργήσουν συσπειρωτικά. Προσπαθώ να βγάλω τα θετικά του Άρη“.

Για τα οικονομικά προβλήματα του Άρη: “Ο περισσότερος κόσμος ξέρει ότι ο Άρης έχει θέματα. Από εκεί και πέρα τα παιδιά και οποιοσδήποτε αγαπάει αυτό το άθλημα στο γήπεδο θα πρέπει να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό. Να είναι συγκεντρωμένος σε κάποια πράγματα, γιατί έτσι βελτιώνεται σαν επαγγελματίας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Οταν ο “Αυτοκράτορας” κατέκτησε το Κύπελλο του 2004

Iδιαίτερη αναφορά στον τίτλο του 2004, όταν ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό με 73-70, έκανε η…