Κεντρική NBA “Βατερλό” και στο Μεξικό για τους Θάντερ (vid)

“Βατερλό” και στο Μεξικό για τους Θάντερ (vid)

caris lavert russell westbrook

Ούτε ο αέρας του Μεξικό κατόρθωσε να μεταλλάξει την τραγική εικόνα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Η υποτιθέμενη “super-team” ηττήθηκε και από τους Μπρούκλιν Νετς με 100-95, “κλείνοντας” το παραθυράκι αισιοδοξίας που είχε ανοίξει μετά τις επιτυχίες στα πρώτα 3 ματς. Η Οκλαχόμα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός της πρώτης 8άδας στη Δύση, με την αγωνιστική εικόνα να “τρομάζει” περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα.

Η 1η περίοδος δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε, αν και η Οκλαχόμα είναι απόλυτα συνηθισμένη στο να χάνει διψήφιες διαφορές εντός των αγώνων. Μετά το πέρας των πρώτων 12 λεπτών, το σκορ βρισκόταν στο 33-20, με την άμυνα να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και με το κεντρικό πικ-εν-ρολ αλλά και την παραγωγή καλών σουτ στην περιφέρεια να αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας.

Η επίθεση των Νετς άρχισε να ρολάρει καλύτερα στη 2η περίοδο αλλά η καλή δουλειά των παγκιτών της Οκλαχόμα κι ο οίστρος του Γουέστμπρουκ διατηρούσαν τους Θάντερ σταθερά πάνω από τους Νετς, με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 58-49.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, αποτέλεσε και πάλι “βατερλό” για τους Θάντερ, καθώς σκόραραν μονάχα 37 πόντους στη διάρκεια αυτού. Οι Νετς εξακολουθούσαν να έχουν βασικές αρχές και πλουραλισμό στην επίθεση ενώ, η ανύπαρκτη επιθετική λειτουργία των Θάντερ στα τελευταία λεπτά τους εξασφάλισε το πάνω χέρι στις clutch στιγμές και κατ’επέκταση τη νίκη.

Για πολλοστή φορά, οι Θάντερ έδειξαν ότι αποτελούν τη χειρότερη ομάδα του NBA, όσον αφορά τον τομέα της πάσας, μοιράζοντας 18 ασίστ σε 38 εύστοχα σουτ ενώ η κυκλοφορία της μπάλας αποτελούσε άγνωστη λέξη σε πολλές κατοχές.

Ενδεικτικό της δυσλειτουργίας ήταν τα 33 σουτ μέσης απόστασης, τα οποία πήραν οι παίκτες του Μπίλι Ντόνοβαν! Η Οκλαχόμα μοιάζει “εθισμένη” στο πιο αναποτελεσματικό είδος σουτ, ευστοχώντας μονάχα στα 13 από αυτά, με τον Καρμέλο Αντόνι να σουτάρει 14 φορές από το σημείο αυτό και με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ άλλες 11.

Η μόνη θετική σταθερά των Θάντερ είναι το πικ-εν-ρολ του Γουέστμπρουκ με τον Στίβεν Άνταμς, το οποίο είναι ένα εκ των πιο κυριαρχικών στο πρωτάθλημα.

Εν απουσία του Πολ Τζορτζ, ο Γουέστμπρουκ πήρε περισσότερες προσπάθειες από ότι συνηθίζει φέτος, τελειώνοντας το ματς με 31 πόντους (10/27 σουτ), 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ σούταρε και 9/12 βολές. Ο Άντονι ήταν άθλιος με 5/20 σουτ ενώ ο Στίβεν Άνταμς είναι η πιο στέρεα παρουσία της ομάδας, με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Για τους νικητές, ο Κάρις ΛαΒερτ έκανε τη διαφορά με 21 πόντους και 10 ασίστ, ερχόμενος από τον πάγκο, ο Ρόντε Χόλις-Τζέφερσον συμπλήρωσε 14 ενώ ο Άλεν Κραμπ πέτυχε άλλους 15, με το ρεκόρ του Μπρούκλιν να ανεβαίνει στο 10-14.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …