Κεντρική NBA Το “μαγικό” μπάσκετ των Γουόριορς (vid)
NBA

Το “μαγικό” μπάσκετ των Γουόριορς (vid)

steph curry goran dragic

Οι “παραστάσεις” που δίνουν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στα τρίτα δωδεκάλεπτα των αγώνων ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό υπερθέαμα του πλανήτη, με τους “dubs” να “κατακρεουργούν” τους αντιπάλους και να “καθαρίζουν” φαινομενικά ανταγωνιστικά παιχνίδια εν ριπή οφθαλμού. Το ίδιο ακριβώς επαναλήφθηκε και στο χθεσινό ματς εναντίον των Χιτ, όπου το Γκόλντεν Στέιτ θριάμβευσε με 123-95.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 62-60, με τους Χιτ να είναι αρκετά εύστοχοι και να ακολουθούν σε πολύ θετικό βαθμό των ρυθμό των πρωταθλητών. Όπως συνηθίζεται, όμως, τα φώτα πέφτουν στην 3η περίοδο. Με επιμέρους σερί 37-17, οι Γουόριορς πήραν προβάδισμα 22 πόντων και “χάθηκαν” από τον χάρτη, με τους Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι, μάλιστα, να μην χρειάζεται να αγωνιστούν καν στην 4η περίοδο!

Αυτό ήταν το 4ο φετινό ματς που οι Γουόριορς πετυχαίνουν 20 πόντους παραπάνω από τους αντιπάλους τους εντός της 3ης περιόδου, με καμία άλλη ομάδα να το έχει κάνει πάνω από 1 φορά φέτος. Επίσης, η ομάδα του Όκλαντ σκοράρει 6.7 πόντους παραπάνω από τον αντίπαλο κατά μέσο όρο εντός του διαστήματος αυτού, κάτι που αποτελεί την κορυφαία επίδοση της φετινής σεζόν, σύμφωνα με το teamrankings.com.

Με τρομερή ευστοχία από μακριά και με την εύρεση των κατάλληλων σουτ, πάντα σε συνάρτηση με το συνεχές passing game και τον γρήγορο ρυθμό, οι Γουόριορς πάτησαν πολύ απότομα το “γκάζι”. Αξίζει να θαυμάσει κανείς τις συνεργασίες μέσα από τα low-post splits, τη βοήθεια που παρέχουν οι ψηλοί πασέρ αλλά και την άμεση εκτέλεση στο τρανζίσιον, προτού καταλάβει η αντίπαλη άμυνα τι έχει συμβεί. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, οι Γουόριορς είχαν ευστοχήσει στα 10 από τα 11 σουτ τους!

Ο Στεφ Κάρι σημείωσε συνολικά 30 πόντους (11/16 σουτ!), 10 εκ των οποίων στην 3η περίοδο ενώ ο Κέβιν Ντουράντ σημείωσε 25 κι ο Κλέι Τόμπσον άλλους 19.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…