Κεντρική NBA Θριάμβευσαν με εκπληκτικό Γιάννη οι Μπακς! (vids)

Θριάμβευσαν με εκπληκτικό Γιάννη οι Μπακς! (vids)

giannis antetokounmpo bucks 5

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν επανέλθει σε θετική τροχιά κι η χθεσινή, κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στη Γιούτα επιβεβαίωσε τη συνθήκη αυτή! Τα «ελάφια» πήραν ρεβάνς από την ήττα τους προ 18 ημερών, νικώντας τους «μορμόνους» με 117-100 κι έτσι έφθασαν τις 6 νίκες στα τελευταία 7 ματς!

Το Μιλγουόκι, μάλιστα, ανέβασε το ρεκόρ του στο 11-4 από τη μέρα που αποκτήθηκε ο Έρικ Μπλέντσο κι ο άμεσος στόχος της ομάδας είναι η σταθεροποίηση στην 4η θέση της Ανατολής.

Η ομάδα του Ουισκόνσιν έχει συνολικό ρεκόρ 15-10, κάτι που αποτελεί το κορυφαίο ξεκίνημά της από τη σεζόν 2005-06 κι έπειτα, όταν είχε ξεκινήσει με τον ίδιο αριθμό νικών μετά από 25 ματς.

Όσον αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Έλληνας σούπερ-σταρ βρισκόταν σε εκστατική κατάσταση, κατασπαράζοντας» το αμυντικό θηρίο που λέγεται Γιούτα. Ο ηγέτης των γηπεδούχων σταμάτησε στους 37 πόντους με 14/22 σουτ και 8/9 βολές ενώ μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, σε μια από τις πιο εξαίσιες στατιστικές γραμμές της καριέρας του!

Οι δύο «σωματοφύλακες» του Γιάννη, Έρικ Μπλέντσο και Κρις Μίντλετον στάθηκαν ξανά στο ύψος των περιστάσεων, σημειώνοντας από 20 πόντους έκαστος με 15/27 σουτ συνολικά! Εξαιρετικά στάθηκε κι ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, ερχόμενος από τον πάγκο, με 16 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Οι Μπακς φρόντισαν να μην την πατήσουν ξανά από τα τρίποντα των αντιπάλων κι όπως έχει προαναφερθεί, έχουν εγκαταλείψει την τακτική με το νταμπλ-τιμ ψηλά, αφήνοντας ελεύθερους τους σουτέρ. Κάπως έτσι, οι Τζαζ είχαν μονάχα 8/23 σουτ από τα 7.25, σε σχέση με τα 18 εύστοχα του πρώτου ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Επίσης, το Μιλγουόκι νίκησε στη «μάχη» των ριμπάουντ (41-35), είχε εξαιρετική αναλογία ασίστ/λαθών (22/11) και «διέλυσε» τους Τζαζ κάτω από το καλάθι με 60 πόντους εντός του «ζωγραφιστού», έναντι 42 των αντιπάλων.

Οι γηπεδούχοι «άρπαξαν» το προβάδισμα από την αρχή, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 29-19 μετά το τέλος της 1ης περιόδου. Η διαφορά έφθασε στους 16 πόντους στο 2ο δωδεκάλεπτο, με τους Τζαζ να «τρέχουν» σερί 19-5 και να πλησιάζουν οριακά (44-42), προτού οι Μπακς ξαναπατήσουν «γκάζι» και κλείσουν το ημίχρονο στο +9 (51-42).

Η επανάληψη άνηκε εξ ολοκλήρου στα «ελάφια», τα οποία ξεκίνησαν την 3η περίοδο με σερί 10-3 και πήραν προβάδισμα 16 πόντων (61-45). Η διψήφια διαφορά δεν συντηρήθηκε απλά αλλά αυξήθηκε περισσότερο, φθάνοντας μέχρι και τους 22 πόντους εντός της 4ης περιόδου (90-68). Οι Τζαζ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, ρίχνοντας τη διαφορά μέχρι τους 9 πόντους αλλά οι Μπακς έκλεισαν το ματς με σερί 22-14 και δεν κινδύνευσαν.

Για τους Τζαζ, οι Ρούντι Γκομπέρ κι Άλεκ Μπερκς είχαν από 20 πόντους, ο Ντέρικ Φέιβορς σταμάτησε στους 14 ενώ ο «εκρηκτικός», Ντόνοβαν Μίτσελ περιορίστηκε στους 12 πόντους με 4/17 σουτ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…