Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”

“Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”

sfairopoulos olympiakos

Ο Ολυμπιακός χθες (20/12) πανηγύρισε σπουδαία νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αύριο (22/12) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές. Στόχος των “ερυθρολεύκων” είναι να πάρουν ακόμη μία νίκη και να παραμείνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά τη διάρκεια της αναχώρησης για την Τουρκία, τόνισε ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Αναλυτικά:

Για το γεγονός ότι θα παίξουν δύο παιχνίδια τόσο σύντομα: “Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις ξανά μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, ανεξάρτητα από τι αποτέλεσμα έχεις πάρει στον προηγούμενο αγώνα και ανεξάρτητα από τον παράγοντα κούραση. Εμείς επιβάλλεται να διαχειριζόμαστε την κούραση. Όποιος αισθάνεται κουρασμένος δεν μπορεί να παίζει στον Ολυμπιακό ή σε αυτή την λίγκα. Αύριο θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Οι συνθήκες είναι ίδιες και για δύο ομάδες, οπότε τα ενεργειακά αποθέματα θα είναι ίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξεχάσουμε το ματς με ΤΣΣΚΑ. Μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Εφές άλλαξε προπονητή, θα παίξει το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι με τον Αταμάν στον πάγκο της και είναι δεδομένο πως θα παλέψει σκληρά για να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα.

Έχουμε αρκετούς παίκτες που διαθέτουν την εμπειρία να αλλάξουν το τσιπάκι στο μυαλό τους και να προσαρμοστούν γρήγορα νέα δεδομένα . Είτε κάνουμε μια μεγάλη νίκη, είτε μια απρόσμενη ήττα είμαστε υποχρεωμένοι να ξεχνάμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αναμέτρηση”.

Για το ιδιαίτερο σχήμα με τον Παπαπέτρου στο 5: “Πρέπει ανάλογα το παιχνίδι να προσαρμοζόμαστε να βλέπουμε ποιον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ποια θέση. Με τον Παπαπέτρου στο ‘5’ ρισκάραμε, αλλά ήταν μια νίκη που ήρθε να καλύψει τα κενά στην άμυνα και το πλεονέκτημα των δέκα πόντων που είχε πάρει ο αντίπαλός μας. Έπρεπε να αλλάξουμε την άμυνά μας. Μπήκαμε με ημίψηλα σχήματα στην άμυνα με αλλαγές. Βάλαμε έναν καλό παίκτη πάνω στο γκαρντ, αλλά και ένα ψηλό κορμί στην ρακέτα. Αυτό ήταν το κλειδί για να μπλοκάρουμε επιθετικά την ΤΣΣΚΑ, να πάρουμε αρχικά εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και στην συνέχεια με κάποια δύσκολα που πετύχαμε να μετατρέψουμε το -10 στο 26’ σε +7. Εκεί άλλαξε το μομέντουμ. Αυτό που έγινε βάσει των συνθηκών ήταν το ιδανικό. Ίσως στο μέλλον να χρησιμοποιήσουμε και πάλι άλλα σχήματα για κάτι διαφορετικό”.

Για τους απόντες: “Και η ΤΣΣΚΑ είχε απουσίες. Απλά εμάς ήταν πιο έντονες γιατί είχαμε απουσία στους ψηλούς σε ίδιες θέσεις. Έτσι όπως έπαιξαν, όμως, τα παιδιά κάλυψαν τα κενά στο έπακρο”.

Για το πρώτο παιχνίδι του Αταμάν στον πάγκο της Εφές: “Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση πρώτο της αντιπάλου μας με τον Αταμάν στον πάγκο. Είδαμε ότι έχει βάλει δύο νέα συστήματα. Σίγουρα θα βάλει κι άλλα και θα τα αντιμετωπίσουμε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η Εφές έχει ατομική ικανότητα και ταλέντο. Διαθέτει καλούς σκόρερς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπλοκάρουμε το παιχνίδι τους. Έχουν ταλέντο και είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός”.

Για το που είναι αφιερωμένη η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ: “Η χθεσινή νίκη ήταν και για τον Αγραβάνη. Έχει προσφέρει πολλά χρόνια στην ομάδα και θα συνεχίσει… Του ευχόμαστε περαστικά και να είναι γρήγορα και πάλι κοντά μας”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…