Κεντρική Γυναίκες Τα κορίτσια ανέλαβαν… Δράση!

Τα κορίτσια ανέλαβαν… Δράση!

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς «Δράση», βρέθηκε στο μέρος όπου εδρεύει ο σύλλογος το πρωί της Παρασκευής.

Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος αφού ενημερώθηκαν για τις κινήσεις που πραγματοποιεί το Σώμα Εθελοντών της Κοκκινιάς, πρόσφεραν δωροεπιταγή γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, για να αξιοποιηθεί όπως πρέπει από τον σύλλογο τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Η αρχηγός της ομάδας, Εβίνα Σταμάτη, παρέδωσε την δωροεπιταγή στον πρόεδρο της «Δράσης», Ηρακλή Ανδρικόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ευχαρίστησε τις «ερυθρόλευκες» για την κίνηση αυτή που θα βοηθήσει οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.  Ταυτόχρονα, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρώπη και τις αναμετρήσεις με την Τζιρόνα στους «16» του Eurocup.

Λίγα πράγματα για τη «Δράση»

Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016 από τον Ηρακλή Ανδρικόπουλο και βρίσκεται στην οδό Κορυτσάς 51 στον Πειραιά. Αριθμεί 120 μέλη, διαθέτει 11μελες Δ.Σ και σκοπός της είναι να βοηθήσει το συνάνθρωπο και όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Πρόκειται για σύλλογο που δραστηριοποιείται στην Κοκκινιά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα. Βάση του καταστατικού του και των ενεργειών του, ξεκινάει από συσσίτια που δίνει σε άπορες οικογένειες, ενώ της στηρίζει με τρόφιμα, προσωπικά είδη υγιεινής. Ταυτόχρονα η «Δράση» προσφέρει συσσίτια και σε σχολεία, παρέχει ρουχισμό σε ορφανοτροφεία που έχει αναλάβει και έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος για να βοηθήσει περιπτώσεις όπου υπάρχει πραγματική έλλειψη.

Και όλα αυτά γίνονται με την ανιδιοτελή συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου. Η «Δράση» δεν θέλει χρήματα αλλά τρόφιμα από όποιον μπορεί να προσφέρει, με τα ίδια της τα μέλη να την χρηματοδοτούν οικειοθελώς. Πέρα από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προσδοκία της είναι εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να επεκταθεί  και σε άλλες πόλεις.

Μάλιστα η «Δράση» έχει προχωρήσει και σε εξωραϊσμούς μαζί με τον δήμαρχο του Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη,  καθώς ανέλαβε να ρίξει σπίτια τα οποία δεν ήταν κατοικήσιμα και ήταν υγειονομικές «βόμβες» για την περιοχή, διαμορφώνοντας προς το καλύτερο την Κοκκινιά.

Επιπρόσθετα,  προσπαθεί να προάγει τον πολιτισμό στην περιοχή (bazaar, κουκλοθέατρα, μουσικές βραδιές) μέσω εθελοντισμού που είναι και ο τρόπος που δρα από την πρώτη μέρα ίδρυσής της.

Τέλος μαζί με τον Δήμαρχο του Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, η «Δράση» έστειλε βοήθεια και στην πολύπαθη Μάνδρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Τριπλή ενίσχυση για τις Εσπερίδες!

Από σαράντα κύματα έχει περάσει το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών μέσα σε μερικές μέρες, αφού …