Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Στρέλνιεκς για Σπανούλη: “Όλοι του συμπεριφέρονται σαν Θεό”

Στρέλνιεκς για Σπανούλη: “Όλοι του συμπεριφέρονται σαν Θεό”

janis strelnieks olympiacos erythros asteras

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του. Ο Λετονός γκαρντ έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του Ολυμπιακού αλλά και της ομάδας του Πειραιά.

“Μπορείς να μάθεις πολλά από τον Σπανούλη. Έχει νοοτροπία νικητή και δυνατό χαρακτήρα. Είναι εντυπωσιακό να μιλάς μαζί του για μπάσκετ, είναι παθιασμένος με αυτό. Όταν είμαστε μαζί στο γήπεδο, τότε η μπάλα είναι σίγουρα λιγότερο στα δικά μου χέρια. Όμως σε κάθε ομάδα που έχει τον Σπανούλη υπάρχουν περισσότεροι χώροι για τους υπόλοιπους και εκείνος δεν είναι εγωιστής σαν παίκτης. Απλώς εγώ πρέπει να παίζω περισσότερο μακριά από την μπάλα, να βρίσκομαι ελεύθερος σε σημεία και να περιμένω την πάσα.

Με κάλεσε μια φορά με την οικογένειά μου για φαγητό. Όλοι του συμπεριφέρονται σαν Θεό. Αυτό το βλέπεις μέσα εντός κι εκτός γηπέδου. Έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του, που κανένας δεν μπορεί να του πει τίποτα. Η μπάλα πρέπει να πηγαίνει σε αυτόν για να τελειώνει τις φάσεις, αλλά σαν άνθρωπος είναι πολύ καλός και ήρεμος, ένας πραγματικός οικογενειάρχης”, δήλωσε ο Στρέλνιεκς.

Για τη συμβουλή του Ζήση, τόνισε: “Υπήρχε ενδιαφέρον από το τέλος της περασμένης σεζόν. Πριν μιλήσω με τον Ολυμπιακό, ο συμπαίκτης μου στην Μπάμπεργκ, Νίκος Ζήσης, μου είχε πει πως εξετάζουν την περίπτωσή μου. Μίλησα μαζί του και διαπίστωσα πως ήταν μια ομάδα που μου ταίριαζε με τον τρόπο που παίζει. Είχα και κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά καμία δεν συγκρινόταν με αυτή του Ολυμπιακού. Επίσης μίλησα και με τον μάνατζέρ μου και μου είπε πως δεν λες όχι σε μια τέτοια ομάδα. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις αν μπορείς να παίξεις υπό τέτοια πίεση. Αν πας και δεν πετύχεις, τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει. Μέχρι τώρα πάντως δεν τα έχω πάει άσχημα και η επιλογή μου ήταν σωστή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…