Κεντρική NBA “Στόχος να προκριθεί η Λετονία στο Παγκόσμιο Κύπελλο”
NBA

“Στόχος να προκριθεί η Λετονία στο Παγκόσμιο Κύπελλο”

porzingis

Ο Κριστάπς Πορζίνγκινς έκανε αισθητή την παρουσία του στο φετινό Ευρωμπάσκετ, με την φανέλα της Λετονίας και φαίνεται πως θέλει να αγωνιστεί και πάλι με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Ο σταρ των Νιου Γιορκ Νικς μίλησε στην επίσημη σελίδα της FIBA και ανέφερε πως η διοργάνωση του καλοκαιριού του έκανε καλύτερο ως παίκτης, ακόμη πρόσθεσε πως σε βάθος χρόνου ένα μετάλλιο θα ήταν εφικτό, ενώ τέλος σχολίασε πως θέλει να δώσει το παρών στα “παράθυρα” Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη FIBA:

Για το αν σκοπεύει να παίξει με την Εθνική Λετονίας στα «παράθυρα» του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου 2018: “Ναι, θα το ήθελα πολύ. Ήταν υπέροχο το προηγούμενο καλοκαίρι και θέλω να επαναλάβω αυτή την εμπειρία. Ανυπομονώ να παίξω ξανά με τους συμπαίκτες μου και να προσπαθήσω να βοηθήσω τη Λετονία, ώστε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτός είναι ο στόχος για εμάς και για το λετονικό μπάσκετ και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε και να ταξιδέψουμε στην Κίνα”.

Για το αν είδε τα πρώτα δύο ματς της Λετονίας στα προκριματικά: “Ναι, κατάφερε να δω τα δύο πρώτα ματς. Τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά παρά το γεγονός πως έχασαν τον ένα παιχνίδι. Είμαι αισιόδοξος για το υπόλοιπο της πρώτης φάσης. Μου άρεσε που είδα κάποιους παίκτες, οι οποίοι δεν πήραν πολύ χρόνο στο Eurobasket και έκαναν το step up σε αυτούς τους αγώνες, βοηθώντας την ομάδα. Το γκρουπ παικτών της Εθνικής είναι πολύ ενδιαφέρον και παρά την απουσία των παικτών από το ΝΒΑ και την Euroleague, η Λετονία έδειξε ότι μπορεί να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Είναι πολύ ωραίο να γνωρίζεις ότι η Εθνική ομάδα έχει τόσους παίκτες και επιλογές. Είναι θετικό σημάδι για όταν θα είμαστε όλοι διαθέσιμοι να φορέσουμε αυτή τη φανέλα στις επόμενες διοργανώσεις”.

Για το πώς τον επηρέασε ως παίκτη η παρουσία του στο Eurobasket 2017: “Έμαθα πολλά σχετικά με το πώς να είμαι ηγέτης σε μία ομάδα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό με βοήθησε, ώστε να είμαι έτοιμος και για την ομάδα μου, τους Νικς, γιατί ήξερα ότι πρόκειται να έχω μεγαλύτερο ρόλο με την έναρξη της χρονιάς. Ήταν επίσης καλό που έπαιξα στο Eurobasket, διότι οι αντίπαλοι έπαιξαν πολύ σκληρά απέναντί μου και χρειάστηκε να κάνω το βήμα παραπάνω. Έχω βελτιωθεί παίζοντας στις διοργανώσεις της FIBA. Με βοήθησε πολύ και ήταν η ιδανική προετοιμασία για τη σεζόν. Ανυπομονώ για τα επόμενα καλοκαίρια και τις διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα”.

Για το ότι η Λετονία έφτασε κοντά σε ένα μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφερε: “Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος και ήταν να πάρουμε ένα μετάλλιο. Είχαμε μεγάλες προσδοκίες, δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάναμε άσχημο τουρνουά. Μάθαμε πολλά κι αποκτήσαμε εμπειρία και αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Ήταν σημαντικό, γιατί ακόμη χτίζουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα και θέλουμε να βάλουμε τη Λετονία στο επίπεδο των καλύτερων Εθνικών ομάδων του κόσμου”.

Για τη χημεία των Λετονών: “Είναι ένα από τα δυνατά μας στοιχεία, σίγουρα. Ήταν η πρώτη φορά που όλοι μαζί παίξαμε σε μία διεθνή διοργάνωση και ήταν πολύ όμορφο και θετικό που δείξαμε τόσο ισχυρή ενότητα. Παίξαμε ομαδικά και όλοι δώσαμε κάτι, παίζοντας για το καλό του συνόλου. Αγαπάμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον και να βοηθούμε την ομάδα να “μεγαλώνει”. Είναι πάντα σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα και ενότητα, όπως επίσης και το να αγαπά ο ένας τον άλλον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…