Κεντρική NBA Στο στόχαστρο των Μπακς ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν!
NBA

Στο στόχαστρο των Μπακς ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν!

deandre jordan clippers 1

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν επιλέξει να “χτίσουν” πάνω στον νεανικό κορμό τους, ώστε να φτιάξουν μια ομάδα επιπέδου πρωταθλητισμού σε βάθος χρόνου, υπό την ηγεσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα “ελάφια”, όμως, παρουσιάζουν χτυπητές αδυναμίες στο παιχνίδι τους (περιφερειακή άμυνα, επιθετικά ριμπάουντ, σημείο αναφοράς κάτω από το καλάθι), κάτι που τους αναγκάζει να βάλουν στο μάτι τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν!

Συγκεκριμένα, οι Μπακς βρίσκονται σε μια λίστα ομάδων, η οποία περιλαμβάνει τους Ράπτορς, τους Γουίζαρντς και τους Τίμπεργουλβς, με το όνομα του Τζόρνταν να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Όσον αφορά το Μιλγουόκι, οι Κλίπερς έχουν στοχεύσει ως ανταλλάγματα τους Τζον Χένσον και Μάλκολμ Μπρόγκντον αλλά και τον Κρις Μίντλετον, απαιτώντας την απόκτηση τουλάχιστον 2 εκ των 3 παικτών, ου μην και των 3, σύμφωνα με το Woelfel’s Press Box.

Οι Κλίπερς βολοδέρνουν στη 10η θέση της Δύσης με ρεκόρ 8-12, έχοντας χάσει με τραυματισμούς τον Πάτρικ Μπέβερλι (εκτός για όλη τη σεζόν), τον Μίλος Τεόντοσιτς (επιστρέφει μετά τα Χριστούγεννα) και τον Ντανίλο Γκαλινάρι (επιστρέφει από στιγμή σε στιγμή μετά από 1 μήνα). Το “κερασάκι” στην τούρτα ήρθε με τον τραυματισμό του σταρ, Μπλέικ Γκρίφιν, ο οποίος θα απουσιάσει για 1 με 2 μήνες.

Με δεδομένη, λοιπόν, την “ανιαρή” εικόνα εντός παρκέ αλλά και τη λήξη του συμβολαίου του Τζόρνταν το ερχόμενο καλοκαίρι, οι Κλίπερς θα τον αντάλλαζαν μετά χαράς, προκειμένου να μην τον χάσουν τσάμπα στην ελεύθερη αγορά το καλοκαίρι και να κάνουν ένα ωραιότατο rebuilding. Το Μιλγουόκι, βέβαια, θα πρέπει να τον “χρυσοπληρώσει” το διάστημα εκείνο αλλά ενδέχεται να αξίζει το ρίσκο.

Τη φετινή σεζόν, ο Τζόρνταν έχει 9.9 πόντους, 13.8 ριμπάουντ (2ος στο NBA) και 1.1 τάπα ανά αγώνα, έχοντας βελτιώσει και το ποσοστό στις ελεύθερες βολές (60.4%). Είναι ένας εκ των πιο αθλητικών σέντερ όλων των εποχών, με τρομερή έφεση στην άμυνα ψηλά και στις “μάχες” των αιθέρων και η παρουσία του δείχνει να κολλάει “γάντι” στο προφίλ των Μπακς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του MVP

Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι …