Κεντρική NBA “Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι” (vid)

“Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι” (vid)

kobe

18.997 θεατές στοιβάχτηκαν στο Στέιπλς Σέντερ, προκειμένου να γίνουν κομμάτι της καταπληκτικής ιστορίας του Κόμπι Μπράιαντ. Το τελευταίο κεφάλαιο στη μυθική καριέρα του “Black Mamba” γράφτηκε χθες, στην τελετή απόσυρσης των δύο φανελών, με τον “τιτάνα” των Λος Άντζελες Λέικερς να παίρνει το μικρόφωνο, εμφανώς συγκινημένος, και με το κοινό να παραληρεί, φωνάζοντας το όνομά του!

kobe jersey ceremony

“Ευχαριστώ πολύ για σήμερα. Δεν έχει να κάνει, όμως, με τις φανέλες μου που βρίσκονται εκεί. Εκεί να κάνει με τις φανέλες που βρίσκονταν εκεί από πριν. Δίχως εκείνες, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα“, τόνισε ο Κόμπι, αναφερόμενος στους σπουδαίους θρύλους που φόρεσαν τη φανέλα με το κίτρινο και το μοβ. “Με ενέπνευσαν να παίξω το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Μάτζικ, ο Καρίμ, ο Σακ, ο Μπέιλορ, ο Γκούντιρτς, ο Γουεστ, ο Γουόρθι κι η λίστα συνεχίζεται”.

“Επίσης, έχει να κάνει με τον οργανισμό των Λέικερς. Ο Τζέρι Μπας είχε πιστέψει σε ένα κοκαλιάρικο παιδί από το γυμνάσιο του Lower Merion της Φιλαδέλφια”, είπε στη συνέχεια ο Κόμπι, μιλώντας για τα πρώτα του βήματα στο NBA ως ένα 18χρονο πιτσιρίκι.

Στη συνέχεια, ο Μπράιαντ μίλησε και για τη νέα γενιά των “λιμνανθρώπων”: “Έχει να κάνει με το σημερινό ρόστερ των Λέικερς.  Πρέπει να ενσαρκώσουμε το πνεύμα που υπάρχει στις φανέλες εκεί ψηλά και να πάμε την ομάδα μπροστά, ώστε τα επόμενα 20 χρόνια να είναι καλύτερα από τα προηγούμενα 20″.

Το κεφάλαιο των φανς δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από αυτόν τον υπέροχο λόγο, όπως και το αντίστοιχο των media: “Οι τύποι αυτοί ήταν μαζί μου στις 5:30 το πρωί, όταν έκανα workout και δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω. Σκεφτόμουν, όμως, τις προσδοκίες που είχατε από εμένα και την ομάδα μου κι αυτό με έσπρωξε προς τα μπρος”.

Ο Κόμπι φρόντισε, μάλιστα, να μοιραστεί και μια ιστορία, με πρωταγωνίστρια τη γυναίκα του, Βανέσα: “Ακόμη, έχει να κάνει με την οικογένειά μου. Δεν το ξέρετε αλλά στο τελευταίο ματς της καριέρας μου εναντίον των Τζαζ, ήμουν πολύ κουρασμένος. Πήγα σπίτι και αναρωτιόμουν αν μπορώ να το κάνω. Απέμενε ένα παιχνίδι αλλά δεν είχα καθόλου ενέργεια στα πόδια μου. Τότε, η γυναίκα μου, Βανέσα μου είπε ότι θέλει να μου δείξει κάτι. Μου έδειξε τις φανέλες που είχαν αποσυρθεί, όλες με προσωπικά μηνύματα από τον Τζόρνταν, τον Σακ, τον Μπερντ, τον Ράσελ. Σε ευχαριστώ που υπήρξες έμπνευση για μένα”.

Για το τέλος, ο Μπράιαντ άφησε τις κορούλες του, δανειζόμενος κι έναν στίχο του Κωνσταντίνου Καβάφη: “Ξέρετε ότι αν δουλέψετε σκληρά, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.  Τις φορές που ξυπνάς νωρίς ή κάθεσαι μέχρι αργά για να δουλέψεις ή τις φορές που δεν έχεις διάθεση να δουλέψεις αλλά το κάνεις έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι το όνειρο. Δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι”.

Αναλυτικά ο όμορφος λόγος του Κόμπι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Το… σιμουλτανέ τού Μπαρτζώκα

Η πιο δύσκολη… κίνηση στο σκάκι τού Μπαρτζώκα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση το…